Edtech-bedrijf Vedantu ontslaat meer dan 400 werknemers vanwege 'kapitaalschaarste'

0
41

Twee weken geleden had Vedantu ongeveer 200 van zijn werknemers ontslagen. (Representatieve afbeelding)

Ed-tech platform Vedantu heeft op 18 mei maar liefst 424 werknemers ontslagen. In een blogpost gedeeld door Vamsi Krishna, CEO en mede-oprichter van Vedantu, verklaarde dat dit een eenmalige activiteit is zonder dat dergelijke verdere cycli door de organisatie zijn gepland.

“Er is geen gemakkelijke manier om dit te zeggen – van de 5900 Vedans zullen 424 van onze collega-teamgenoten, oftewel ~7% van ons bedrijf, afscheid van ons nemen. Dit was een extreem moeilijke oproep om te doen, en ik wil dat elke Vedan begrijpt waarom V deze oproep moest aannemen en wat het voor jou en de toekomst van Vedantu betekent,” zei Khanna.

Lees |Meer dan 3 lakh-studenten in Gujarat zijn de afgelopen 7 jaar overgestapt van particuliere naar overheidsscholen

“Momenteel is de externe omgeving zwaar. Oorlog in Europa, dreigende recessieangst en renteverhogingen door de Fed hebben geleid tot inflatoire druk met een enorme correctie van de aandelen wereldwijd en ook in India. Gezien deze omgeving zal kapitaal schaars zijn voor de komende kwartalen', zei Khanna in de verklarende post.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Twee weken geleden had Vedantu ongeveer 200 van zijn werknemers ontslagen. Verschillende edtech-startups, waaronder Unacademy, Byjus en Meesho, hebben de afgelopen maanden werknemers ontslagen vanwege de volatiliteit op de markt.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: 'Privéspelers in de ruimtesector kunnen de verdediging versterken, fabri…

Premium

Afghaanse economie aan flarden, relaties in de wacht, handel in Delhi en Kabul via D…

Premium

Delhi vertrouwelijk: Mini Shivir

Premium

Expla ined: NAVO-uitbreiding & RuslandMeer Premium Stories >>