Amerikaanse legerchef zegt dat Taiwan zijn verdediging moet versterken

0
40

Amerikaanse admiraal Michael Gilday. (Bloomberg)

Taiwan moet zich tegen potentiële Chinese agressie omgorden door middel van militaire afschrikking, waaronder het verkrijgen van de juiste wapens en een goede training, zei de topofficier van de Amerikaanse marine dinsdag.

“Dat is een grote les die is geleerd en een wake-up call, vooral met betrekking tot het hebben van de juiste uitrusting, maar ook van mensen die zijn opgeleid om deze op de juiste manier te gebruiken”, zei admiraal Michael Gilday, hoofd van de marine-operaties, tijdens een evenement georganiseerd door de Council on Foreign Relations die zich richtte op kennis die was verkregen uit de Russische invasie van Oekraïne. “Dat mag ons niet ontgaan zijn met betrekking tot Taiwan.”

Gilday sprak in een panel van alle zes chefs van de militaire dienst, waaronder generaals van het leger, het Korps Mariniers, de luchtmacht en de ruimtemacht en admiraals van de marine en kustwacht.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

China heeft gezegd dat het niet van plan is Taiwan aan te vallen, een zelfbesturend eiland dat Peking als zijn territorium beschouwt. Het heeft regelmatig geprovoceerd tegen de wapenverkoop van de VS aan het eiland als provocerend.

Best of Express Premium

PremiumInflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en -gewicht

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/Tile-wali-masjid.jpg?resize=450,250" />Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…Premium

‘Duif sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, toen Um…Premium

Hoe de iconische toneelstukken van Girish Karnad het Indiase theater opnieuw hebben gedefinieerdMeer Premium Stories > >

Oekraïne lessen

De militaire leiders waren het erover eens dat hoewel het te vroeg was om te zeggen wat de gevolgen op lange termijn zouden zijn voor de oorlog in Oekraïne, en dat er aanzienlijke verschillen waren tussen de gebeurtenissen in Europa en wat zich in Azië zou kunnen afspelen, er lessen waren om worden genomen uit de invasie en de nasleep ervan.

Meer uit Wereld | Zou China Taiwan kunnen binnenvallen en waar zou dat toe leiden?

“Geografisch is het een ander probleem dan Oekraïne”, zei Gilday. “Je komt daar niet snel of gemakkelijk binnen nadat de kogels beginnen te vliegen.”

Generaal Charles Brown Jr., de stafchef van de luchtmacht, zei dat een les die uit Oekraïne zou kunnen van toepassing zijn, is dat “de wil van de kleinere natie om te vechten, daar rekening mee moet worden gehouden. De reactie van de internationale gemeenschap en hoe snel ze al dan niet samenkomen.”

Hun opmerkingen komen slechts enkele dagen voor president Joe Biden zal Japan en Zuid-Korea bezoeken als onderdeel van een poging om een ​​langverwacht economisch initiatief op gang te brengen om de Amerikaanse betrokkenheid bij Azië te vergroten.