AIMPLB för att hjälpa masjidpanelen att bekämpa Gyanvapi-fallet; Jamiat ber muslimska kläder att hålla sig borta

0
49

På tisdagskvällen höll AIMPLB ett virtuellt krismöte med sina medlemmar “för att diskutera de sekteriska styrkornas inställning till Gyanvapi Masjid och olika moskéer och heliga platser för muslimer i landet” '.

All India Muslim Personal Law Board (AIMPLB) sa på onsdagen att de kommer att ge juridiskt och ekonomiskt stöd till Gyanvapi Masjid Intezamiya-kommittén för att bekämpa fallet i högsta domstolen, även när Jamiat Ulama-i-Hind uttalade att ingen annan muslimsk organisation borde ” blanda sig i ärendet”.

På tisdagskvällen höll AIMPLB ett virtuellt krismöte med sina medlemmar “för att diskutera de sekteriska styrkornas inställning till Gyanvapi-moskén och olika moskéer och heliga platser för muslimer i landet”. “Det är centrets och delstatsregeringarna’ ansvar för att se till att lagen om religiösa platser för tillbedjan-1991 genomförs. Lagen garanterar skydd för alla religiösa strukturer… Regeringarna måste klargöra sin ståndpunkt,'' sade AIMPLB:s verkställande medlem Qasim Rasool Ilyas.

Jamiat Ulama-i-Hinds president Maulana Mahmood Asa'd Madani, sa att medlemmar av det muslimska samhället “…inte borde slå gatorna; alla typer av offentliga demonstrationer bör undvikas”.

Best of Express Premium

Premium

S Somanath: “Privata aktörer inom rymdsektorn kan stärka försvaret , tillverkar…

Premium

Afghansk ekonomi i spillror, förbindelser på is, Delhi och Kabul handel via D…< figur>Premium

Förklarat: NATO-expansion & Ryssland

Premium

Förklarat: Vart rupien är på väg och vad dess fall betyder för konsumenterna…Fler premiumhistorier >>