6 underskattad anime på Amazon Prime

0
51

Prime Video är en underskattad streamingtjänst, särskilt för anime-fans. Även om den har några av de bästa anime-titlarna som Avatar: The Last Airbender eller Pokemon, är det en skattkammare av underskattade anime-serier som försvinner för ofta. Så om du anser dig själv vara en otaku, lägg till dessa fantastiska animer till din bevakningslista.

Alla titlar som anges är gratis att se på Amazon Prime, även om några få kommer med annonser. Vi inkluderade specifikt inte titlar som kräver att du köper eller hyr dem.

Innehållsförteckning

  < img src="/wp-content/uploads/a0be1e9e81541e89fdc664a6b48553a5.jpg" />

  Case Closed, ibland känd som detektiv Conan, är en anpassning av Gosho Aoyamas serialiserade mangaserie. Berättelsen fokuserar på Jimmy Kudo, en 17-årig underbarndetektiv som tvingas ta en experimentell drog som åldrar honom till en sjuårig pojke.

  Jimmy förföljer brottssyndikatet som tvingade honom att ta drogen men tar på sig pseudonymen Conan Edogawa för att dölja sin verkliga identitet. Han går med i en lokal grundskola och bildar en juniordeckarklubb med några av sina klasskamrater, bygger ett namn åt sig själv och försöker hitta ett sätt att återvända till sitt ursprungliga liv.

  Case Closed är en rolig anime som är bra för alla åldrar men är ett utmärkt val för anime-fans som vill ha något roligt att titta på med yngre barn. 

  Made in Abyss

  Made in Abyss är en anime med en nischad följd men en otroligt spännande handling och premiss; men det är inte för barn. Staden Orth omger ett massivt hål som kallas Abyss. I det här hålet ligger uråldriga artefakter av otrolig kraft, en gammal civilisations kvarlevor och enorma faror. 

  Alla som går in i avgrunden lider av avgrundens förbannelse, en sjukdom som drabbar dem när de kommer ut ur hålet. Riko är en föräldralös flicka vars mamma, Lyza, var en av få som nådde de djupaste nivåerna av avgrunden och återvände, vilket gav henne en sällsynt titel av en vit visselpipa. Men hennes mamma bestämde sig för att ta en ny nedstigning i avgrunden och återvände aldrig.

  Efter en tid upptäcks ett meddelande från Lyza som säger att hon är väntar på Riko på de djupaste nivåerna av avgrunden. Riko ger sig ut på jakt efter sin mamma med hjälp av sina vänner men vinkar farväl till allt hon någonsin har känt, och inser att hon kanske inte överlever resan.

  Made in Abyss är dels actionanime, dels skräckanime. Den fokuserar mycket på vänskapen mellan huvudkaraktärerna och skräcken de möter i avgrundens djupare nivåer – och vad karaktärerna måste utstå för att överleva. 

  Toradora

  Vad ska du göra när din crush gillar någon annan? Slå dig ihop med deras bästa vän för att hjälpa dem att bli kär i dig, så klart! Toradora är en del av livet-anime som fokuserar på Taiga Aisaka och Ryuji Takasu, två gymnasieelever som inte tål varandra utan samarbetar för att hjälpa den andra att dejta sina respektive förälskelser.

  När historien fortsätter och deras planer misslyckas gång på gång, upptäcker de två att de har mycket mer gemensamt än de inser – och de hjälper varandra att övervinna sina personliga demoner. Toradora är en gripande, hjärtlig upplevelse från början till slut, med en balans mellan humor, drama och romantik som får dig att vilja ha mer. 

  Magic Knight Rayearth

  Om du är ett fan av magisk flickanime, är Magic Knight Rayearth en du inte vill missa. Ursprungligen släppt 1995, den är proppfull av nostalgi, med den klassiska animekonststilen så många växte upp med. Den kombinerar de magiska tjej- och mecha-genrerna tillsammans i en rolig lek genom en fantasivärld.

  Tre flickor från jorden dras till en annan värld än den verkliga världen de har känt. Där har de krafter och magi. Det är inte alltid roligt och regnbågar – det finns verkliga insatser i den här serien, och den har en hel del mörka ögonblick av självuppoffring och svåra val, även om dessa ses genom idealismen hos de tre 14-åriga huvudkaraktärerna . 

  Välkommen till balsalen

  Om du gillar sportanimer som Haikyu eller blev kär i Yuri on Ice, kommer du att njuta av Welcome to the Ballroom. Denna anime kretsar kring en ung man som heter Tatara Fujita – din vanliga animekaraktär utan syfte eller drömmar i livet. Men efter att ha blivit räddad från en grupp ligister av Kanama Sengoku, befinner sig Tatara plötsligt i tävlingsdans.

  Det är ett avsteg från normen, men Welcome to the Ballroom drar tittaren in i sin värld på ett sätt som få animer gör. Liksom Yuri on Ice har Welcome to the Ballroom potential att skapa ett intresse för något de flesta inte skulle titta på två gånger: sällskapsdans.

  Fantastisk lärare Onizuka

  Great Teacher Onizuka är inte din vanliga historia. Huvudpersonen, Eikichi Onizuka, är en före detta gängmedlem och en kisande Tom. Han är ingen bra kille – och efter att han upptäcker hur mycket inflytande lärare har över flickor, bestämmer han sig för att själv bli lärare. Men någonstans på vägen upptäcker Eikichi en passion för undervisning och en stark känsla för moral.

  Great Teacher Onizuka, eller GTO som mer allmänt känd, är en berättelse om karaktärsutveckling. Eikichi förändras och växer genom hela serien från en fullständig brottsling till någon som någon skulle vara glad att ha som lärare. Hans lärdomar är vanligtvis inte från läroboken utan är istället förankrade i det liv han har levt. Eikichi vill bli historiens största lärare, och på många sätt lyckas han. 

  Dessa klassiska animer är värda att titta på

  Du kommer att märka att det inte finns mycket ny anime på listan. Tack vare Netflix och serier som Shounen Jump får ny anime mycket fokus – men några av de bästa animerna kom ut för flera år sedan och förpassas alltför ofta till förmån för titlar som Demon Slayer. Nästa gång du behöver något att titta på, kolla in en av dessa serier.