6 ondergewaardeerde anime op Amazon Prime

0
41

Prime Video is een ondergewaardeerde streamingdienst, vooral voor anime-fans. Hoewel het enkele van de beste anime-titels heeft, zoals Avatar: The Last Airbender of Pokemon, is het een schat aan ondergewaardeerde anime-series die te vaak worden gepasseerd. Dus als je jezelf als een otaku beschouwt, voeg deze geweldige anime dan toe aan je volglijst.

Alle genoemde titels zijn gratis te bekijken op Amazon Prime, hoewel een paar wel advertenties bevatten. We hebben specifiek geen titels opgenomen waarvoor u ze moet kopen of huren.

Inhoudsopgave

  Case gesloten

  Ook bekend als Detective Conan, Case Closed is een bewerking van Gosho Aoyama's geserialiseerde mangaserie. Het verhaal gaat over Jimmy Kudo, een 17-jarige wonderkind-detective die gedwongen wordt een experimentele drug te gebruiken die hem tot een zevenjarige jongen maakt.

  Jimmy achtervolgt het misdaadsyndicaat dat hem dwong de drug te nemen, maar neemt het pseudoniem Conan Edogawa aan om zijn echte identiteit te verbergen. Hij gaat naar een plaatselijke basisschool en vormt een junior detectiveclub met enkele van zijn klasgenoten, bouwt een naam voor zichzelf op en probeert een manier te vinden om terug te keren naar zijn oorspronkelijke leven.

  Case Closed is een leuke anime die geweldig is voor alle leeftijden, maar een uitstekende keuze voor anime-fans die iets leuks willen om naar te kijken met jongere kinderen. 

  Made in Abyss

  Made in Abyss is een anime met een niche-aanhang maar een ongelooflijk intrigerend plot en uitgangspunt; het is echter niet voor kinderen. De stad Orth omringt een enorm gat dat de Abyss wordt genoemd. In dit gat liggen oude artefacten van ongelooflijke kracht, overblijfselen van een vroegere beschaving en enorme gevaren. 

  Iedereen die de Abyss ingaat, lijdt aan de Curse of the Abyss, een ziekte die hen treft wanneer ze uit het gat komen. Riko is een weesmeisje wiens moeder, Lyza, een van de weinigen was die de diepste niveaus van de Abyss bereikte en terugkeerde, wat haar de zeldzame titel White Whistle opleverde. Haar moeder besloot echter nog een keer af te dalen in de Abyss en kwam nooit meer terug.

  Na wat tijd wordt een bericht van Lyza ontdekt waarin staat dat ze op Riko wacht op de diepste niveaus van de Abyss. Riko gaat op zoek naar haar moeder met de hulp van haar vrienden, maar neemt afscheid van alles wat ze ooit heeft gekend, zich realiserend dat ze de reis misschien niet zal overleven.

  Made in Abyss is deels actie-anime, deels horror-anime. Het richt zich sterk op de vriendschappen van de hoofdpersonages en de verschrikkingen die ze tegenkomen in de diepere niveaus van de Abyss – en wat de personages moeten doorstaan ​​om te overleven. 

  Toradora

  Wat moet je doen als je vlam iemand anders leuk vindt? Werk natuurlijk samen met hun beste vriend om hen te helpen verliefd op je te worden! Toradora is een levensechte anime die zich richt op Taiga Aisaka en Ryuji Takasu, twee middelbare scholieren die elkaar niet kunnen uitstaan, maar samenwerken om de ander te helpen daten met hun respectieve verliefdheden.

  Naarmate het verhaal vordert en hun plannen mislukken keer op keer, de twee ontdekken dat ze veel meer gemeen hebben dan ze beseffen – en ze helpen elkaar om hun persoonlijke demonen te overwinnen. Toradora is een ontroerende, hartelijke ervaring van begin tot eind, met een balans tussen humor, drama en romantiek die je doet verlangen naar meer. 

  Magic Knight Rayearth

  Als je een fan bent van magische meisjesanime, mag je Magic Knight Rayearth niet missen. Oorspronkelijk uitgebracht in 1995, zit het boordevol nostalgie, met de klassieke anime-kunststijl waarmee velen zijn opgegroeid. Het combineert de magische meisjes- en mecha-genres samen in een leuke ravotten door een fantasiewereld.

  Drie meisjes van de aarde worden naar een andere wereld getrokken dan de echte wereld die ze hebben gekend. Daar hebben ze krachten en magie. Het is niet altijd leuk en regenbogen – er staat echt op het spel in deze serie, en het heeft nogal wat donkere momenten van zelfopoffering en moeilijke keuzes, hoewel deze worden bekeken vanuit het idealisme van de drie 14-jarige hoofdpersonages . 

  Welkom in de balzaal

  Als je van sportanime zoals Haikyu houdt of verliefd bent geworden op Yuri on Ice, zul je genieten van Welcome to the Ballroom. Deze anime draait om een ​​jonge man genaamd Tatara Fujita – je doorsnee anime-personage zonder doel of dromen in het leven. Nadat Tatara echter door Kanama Sengoku van een groep schurken is gered, wordt hij plotseling ondergedompeld in competitieve stijldansen.

  Het wijkt af van de norm, maar Welcome to the Ballroom trekt de kijker in zijn wereld op een manier die maar weinig anime doen. Net als Yuri on Ice, heeft Welcome to the Ballroom het potentieel om interesse te wekken voor iets waar de meeste mensen nooit naar zouden kijken: stijldansen.

  Geweldige leraar Onizuka

  Grote Leraar Onizuka is niet je gebruikelijke verhaal. De hoofdpersoon, Eikichi Onizuka, is een voormalig bendelid en een gluurder. Hij is geen geweldige kerel – en nadat hij ontdekt hoeveel invloed leraren hebben op meisjes, besluit hij zelf leraar te worden. Ergens onderweg ontdekt Eikichi echter een passie voor lesgeven en een sterk gevoel voor moraliteit.

  Great Teacher Onizuka, of GTO zoals beter bekend, is een verhaal over karakterontwikkeling. Eikichi verandert en groeit door de reeks van een complete delinquent tot iemand die iedereen graag als leraar zou hebben. Zijn lessen komen meestal niet uit het leerboek, maar zijn in plaats daarvan stevig geworteld in het leven dat hij heeft geleid. Eikichi wil de grootste leraar in de geschiedenis worden, en in veel opzichten is hij daarin geslaagd. 

  Deze klassieke animes zijn het bekijken waard

  Je zult merken dat er niet veel is nieuwe anime op de lijst. Dankzij Netflix en series als Shounen Jump krijgt nieuwe anime veel aandacht – maar enkele van de beste anime kwamen jaren geleden uit en worden te vaak overgeslagen ten gunste van titels als Demon Slayer. De volgende keer dat je iets wilt kijken, kijk dan eens naar een van deze series.