ZOWIE Mouse Fitting Kit Review: Varje PC-spelare behöver detta

0
43

Betyg:
9/10
?

 • 1 – Absolut heta sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några Fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris:
250 USD hold + Frakt
Köp nu

Kevin Bonnett

Det finns massor av spelmöss där ute, och det kan vara svårt att hitta The Oneutan att köpa alla och prova dem en efter en. Men med ZOWIE Mouse Fitting Kit kan du göra just det. Med den får du 10 spelmöss att prova hemma i två veckor.

Här är vad vi gillar

 • A bra idé för spelare
 • Inkluderar testtillbehör
 • Kan köpa 1 mus direkt om du vill

And What We Don't

 • Prövoperioden kan vara längre
 • Modelnamn kan vara mindre förvirrande

Att ha en mus som passar din hand gör stor skillnad när det är dags för spel, särskilt eftersom inte alla möss är skapade lika. Vissa möss har en ambidextrous design, som är användbar för både höger- och vänsterhänta spelare. Andra är designade speciellt för en hand. Utöver det kan möss ha en plattare profil eller ha höga bågar för bättre handflatsstöd. De kan till och med ge vissa fingrar lite mer andrum.

Det är också värt att notera väldigt snabbt att, precis som fallet är för många tekniska produkter, kommer recensioner av en mus av vilken sort som helst alltid att vara subjektiva. Det som kan fungera för mig kanske inte fungerar för dig eller någon annan som läser den här artikeln. Samtidigt är det det fina med detta kit. Så om du inte är säker på vilken mus du använder för tillfället, eller den jag sa att jag gillade bäst från detta kit, rekommenderar jag starkt att du registrerar dig för att få ett av dessa kit för att prova dem alla själv .

Även om du i slutändan inte hittar The One genom den här tjänsten, kommer du fortfarande att lämna upplevelsen med en bredare kunskap om spelmöss. Det kan i sin tur göra det lättare att hitta en mus som är idealisk för dig och dina behov.

Innehållsförteckning

Vad är ZOWIES Mouse Fitting Kit & Hur fungerar det?
Hur mycket kostar satsen?
Vad finns i kartongen?
Vilka är de olika mössen som ingår i satsen?
  ZOWIE EC-serien
  ZOWIE FK-serien
  ZOWIE S-serien
  ZOWIE ZA-serien
Hur kan du få passningssatsen?
Sluta tankar
< /p>

Vad är ZOWIE’s Mouse Fitting Kit & Hur fungerar det?

Detta musanpassningspaket är en tjänst som lanserades i USA 2019. Hela utgångspunkten bakom detta kit är att ZOWIE “tror att eSport är en sport och att varje spelare har sina egna personliga preferenser.” Så företaget lanserade tjänsten Fitting Kit för att göra det enklare för eSports-spelare (men egentligen för vem som helst som behöver en spelmus) som är bekväm och lätt att använda.

< p>ZOWIE’s monteringssats innehåller 10 renoverade möss med olika musformer och storlekar som spänner över fyra designserier. Du kan beställa testpaketet från företagets webbplats för att prova varje mus själv hemma, och du har två hela veckor på dig att göra det.

Spela upp video

Nu tror jag att det är möjligt att göra en anständig mängd tester under den tiden. De allra flesta som beställer testpaketet kommer förmodligen att hitta två veckor för att vara tillräckligt med tid för att lära sig om de olika musprofilerna och funktionerna och för att (bokstavligen) få en bra känsla för var och en.

Men jag önskar att provperioden var lite längre—Jag skulle föreslå tre veckor istället för två—eller att ZOWIE åtminstone skulle ge dig möjligheten att lägga till ytterligare en vecka till testperioden för de som vill ha det . Att bara ha 14 dagar på sig att prova 10 olika möss är ett ganska snävt schema, särskilt för människor som har många andra skyldigheter. Det här monteringssetet är en fantastisk idé, men jag tror att det skulle vara ännu effektivare om du bara hade en nypa mer tid att prova varje mus i två dagar.

Provperioden börjar samma dag som monteringssatsen levereras hem till dig. När provperioden på två veckor är över måste du skicka tillbaka kitet via FedEx med den förbetalda returetiketten. Därifrån kommer spärren på $250 att tas bort från ditt kreditkort om ungefär en vecka.

Hur mycket kostar satsen?

ZOWIE Mouse Fitting Kit har en intressant twist när det gäller prissättningen. Det kräver en $250-spärr på ett kreditkort; dock kommer den spärren att tas bort inom en vecka från det att kitet har returnerats och bearbetats.

Det enda du egentligenmåste betala för här är frakten från ZOWIE till dig; företaget står för returfraktkostnaderna. Frakt för de flesta kostar bara cirka 11 USD, men det kommer att variera beroende på var du bor. Ändå är det ganska överkomligt, med tanke på vad tjänsten erbjuder.

ZOWIE låter dig nu också köpa valfri mus som du älskar från satsen för $45 (plus eventuell moms). Debiteringen läggs till kreditkortet som används för spärren och du får en 90-dagars begränsad tillverkargaranti från inköpsdatumet. Och naturligtvis har du alltid möjligheten att köpa en ny också, men det kommer att höja priset från 45 USD upp till 70 USD.

Vad finns i lådan?

Var och en av de 10 mössen är snyggt utställda och lätta att se, naturligtvis, men de är inte de enda sakerna som följer med kitet. Du kommer också att se två tillbehör som hjälper testerna att gå lite smidigare: en Camade II-musbungee och en provmusmatta på 12 x 13,5 tum med en halkfri bas.

Själva kitet är en härlig svart och röd låda som känns av hög kvalitet. Var och en av mössen passar in i tätt skum med perfekta utskärningar för varje mus, och det finns skåror på båda sidor för att göra det lättare att få ut dem ur lådan. Den levereras i en annan standardkartong för att hålla den där lådan ren och vacker. Och naturligtvis finns det en förbetald returetikett också, så att du inte behöver oroa dig för att betala för att returnera monteringssatsen.

Vilka är de olika mössen som ingår i satsen?

Som jag kort nämnde ovan, finns det en mängd olika musformer och storlekar där ute . Det är just därför ZOWIE såg till att inkludera en mängd olika mönster, passningar och former för att passa vänsterhänta, högerhänta och ambidextrösa användare. De 10 mössen som ingår spänner över fyra olika serier, och det finns några olika storlekar och justeringar för varje.

För att testa satsen ordentligt rekommenderar jag (liksom ZOWIE) att börja med en medelstor mus (betecknad med en röd “M” bredvid en musserie och modellnamn i rutan. börjar med samma storlek inom var och en av de fyra serierna kan du (bokstavligen) få en snabb känsla för var och en innan du bestämmer dig för om den storleken känns korrekt eller om du kan behöva flytta ner eller upp en storlek.

Varje mus har sin egen profil, antingen med en plattare design eller en hög båge för förhöjt stöd i handflatan. Varje mus har en något olika vikt och kommer att reagera olika på de vanliga greppen för klo, handflata och fingertopp som de flesta spelare använder. Du kommer också att märka att de individuella musnamnen blandar bokstäver (seriens namn) och siffror. Ju större antal, desto mindre är storleken inom den serien (men observera att FK-serien använder “FK1+ för sin extra stora modell. Det kan definitivt vara mindre förvirrande).

Låt&#8217 ;s ta en titt på var och en:

ZOWIE EC Series

Kevin Bonnett

Först ut (nåja, alfabetiskt i alla fall) är EC-serien, som ZOWIE beskriver som den mest ergonomiska i detta kit. Den har två möss— EC1 (stora) och EC2 (medelstora) möss—och var och en har två knappar på vänster sida för tummen att använda.

Möss i EC-serien har en scooped form som Logitechs G502-mus eller Razers DeathAdder, för alla som är bekanta med någon av dessa. Den högra sidan av EC-serien konturerar ut en bit mot handflatan, vilket ger dig ett lite mer bekvämt stöd där för den som gillar det. Den har även extra utrymme mot framsidan av musen för det fjärde fingret.

Denna serie är designad exklusivt för högerhänta användare. EC-seriens specifika profil är idealisk för både hand- och klogrepp, även om jag skulle rekommendera den större av de två för användare av handflatsgrepp.

ZOWIE FK-serien

Kevin Bonnett

< p>För det andra har vi FK-serien, definierad av ZOWIE som “symmetrisk” och har en “lågprofildesign.” I den här serien finns det tre möss: FK1+ (extra-stor), FK1 (stor) och FK2 (medium). Observera också att det inte finns något alternativ för liten storlek för den här serien.

Serien’ låg och något platt profil ger bättre kontroll; den sänkta puckeln är upp närmare fingrarna. Den designen är lämplig för både klo- och fingertoppsgrepp, men palmgreppsentusiaster kan också tycka att det är bekvämt. FK-serien påminner faktiskt något om ZA-serien men har en ännu lägre profil.

Det finns två tumknappar på vardera sidan av FK-seriens mus, tack vare dess ambidextrösa design. FK-serien avsmalnar också snävt, särskilt framtill, och du kommer inte att se några knappar som blossar ut här heller.

ZOWIE S-serien

Kevin Bonnett

< p>Nästa är S-serien, som innehåller två möss: S1 (medium) och S2 (liten). ZOWIE beskriver den här serien som en “symmetrisk design för högerhänta användare.” Trots att den har en högerhänt design ser S-serien fortfarande ganska lik ut både FK- och ZA-serien’ ambidextrous design.

S-serien är idealisk för personer med mindre händer, eftersom den har de minsta övergripande dimensionerna av alla i detta kit. Dessa är också de lättaste mössen i satsen, vilket gör dem till ett spännande val för dem som vill ha optimal kontroll över sin mus och vagga antingen ett fingertopps- eller klogrepp.

Du kommer också att märka att båda mössen är bredare och upphöjda framtill för att rymma det fjärde fingret, liknande EC-serien. Det finns också två tumknappar på vänster sida och förbättrat handflatsstöd för att underlätta fri rörlighet bättre. Personligen var detta den serie jag gillade bäst. Jag tenderar att favorisera små möss ändå (Logitechs lilla MX Anywhere 3 är min favoritmus), eftersom de är lättare för mig att kontrollera.

ZOWIE ZA-serien

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Kevin Bonnett

Slutligen har vi ZA-serien. ZOWIE beskriver den här serien som “symmetrisk” och har en “högprofildesign som ger mer stöd för din handflata.” Denna serie innehåller tre möss: ZA11 (stor), ZA12 (medium) och ZA13 (liten). Det är värt att notera att ZA11 har två knappar på båda sidor (till skillnad från de två mindre storlekarna), vilket gör den till ett mer genomförbart val för ambidextrösa eller vänsterhänta användare.

Denna serie har en symmetrisk design, med en hög puckel på det övre skalet som sannolikt gynnar klogrepp. ZA-serien är ganska lik FK-serien, förutom att den har en mycket högre profil och känns något bredare. Jag skulle faktiskt rekommendera den här serien för fans av FK-serien som har mindre händer (speciellt om du har små händer och föredrar ett handgrepp).

Framsidan av dessa möss blossar ut till större knappar , vilket är trevligt om du föredrar att ha lite mer fastigheter där uppe. Skåror på framsidan gör också mössen mycket lättare att lyfta än de andra i serien.

Hur kan du få passningssatsen?

Vill du kolla in monteringssatsen för mus personligen? Jag skyller inte på dig! Det är trots allt otroligt bekvämt och snyggt! Du kan beställa kitet direkt från ZOWIE’s webbplats, och det tar bara några ögonblick att slutföra processen. Kom bara ihåg att ZOWIE placerar en $250-spärr på ditt kreditkort.

Kevin Bonnett

Jag kommer dock att notera att jag besökte det några gånger under min testperiod, och kitet fanns inte alltid i lager. Istället för en köpknapp såg jag ibland bara ett alternativ för att registrera mig för aviseringar.

Jag föreställer mig att ZOWIE bara har ett begränsat antal kit att låna ut, eftersom det är alla renoverade produkter och kanske inte alltid har en i lager just nu. Men tack vare gränsen på två veckor på kitet kommer du med största sannolikhet inte att vänta för länge innan en når din dörr, så oroa dig inte.

Sluta tankar

ZOWIE’s Mouse Fitting Kit är en unik tjänst som alla PC-spelare (eller spelmusentusiaster) borde uppleva. Det är en rolig och lärorik upplevelse som kan hjälpa dig att hitta den perfekta musprofilen för dina specifika behov, vilket är fantastiskt om du är ny på eSport (eller PC-spel i stort). Heck, även rutinerade PC-spelare kommer förmodligen att lära sig ett och annat genom att kolla in det här kitet.

Även om värdet på $250 som placeras på ditt kort är ganska brant, sjunker det när du lämnar tillbaka det, vilket betyder att hela upplevelsen bara kostar dig cirka $11 (inte inklusive kostnaden för att köpa en av mössen, förstås). Jag har betalat mer för en biobiljett. Jag älskar också att ZOWIE låter dig köpa den mus du gillar bäst direkt från satsen, så att du inte behöver vänta en minut till för att börja spela med den. Personligen slutade jag med att gilla ZOWIE S1 bäst (med EC2 som överraskande andra tvåa).

Jag älskar att ZOWIE inkluderar en musmatta och en musbungee i lådan också, för att testa lite lättare för folk. Det är bara synd att du inte kan behålla eller köpa de specifika tillbehören ur kartongen; det måste vara en separat och ny transaktion. Företaget behöver verkligen inte skicka med dem, men det visar att det bryr sig om sina produkter och de som använder dem, vilket alltid är uppskattat. Jag skulle älska att se fler varumärken som erbjuder liknande tjänster för sina produkter, och jag kan inte rekommendera detta tillräckligt! Gå och registrera dig för ditt eget kit!

Betyg:
9/10
Pris:
250 $ håll + frakt
Köp nu

Här är vad vi gillar

 • En bra idé för spelare
 • Inkluderar testtillbehör
 • Kan köpa 1 mus direkt om du vill
 • li>

Och vad vi inte gör

 • Prövoperioden kan vara längre
 • Modellnamn kan vara mindre förvirrande