SA's T20I Tour of India: Tristian Stubbs krijgt maiden call-up, Parnell keert terug na 5 jaar

0
44

Het 16-koppige Zuid-Afrikaanse contingent zal worden geleid door Temba Bavuma. (Bestand)

Zuid-Afrika deed dinsdag rookie rechtshandige slagman Tristan Stubbs een eerste oproep, terwijl Wayne Parnell na vijf jaar een comeback maakte voor de komende T20-tour van vijf wedstrijden door India, die op 9 juni begint.

Het 16-koppige contingent zal worden geleid door Temba Bavuma terwijl Zuid-Afrika voor het eerst sinds de ICC T20 World Cup eind 2021 terugkeert naar het internationale T20-cricket.

De 21-jarige Stubbs, die het afgelopen seizoen indruk maakte toen hij voor de Gbets Warriors speelde in de Cricket South Africa (CSA) T20 Challenge, scoorde 293 runs in zeven innings, met een gemiddelde van 48,83 en een strike rate van 183.12, waaronder 23 zessen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hij maakte ook deel uit van de Zuid-Afrikaanse ‘A’ team naar Zimbabwe voordat hij werd opgeroepen door de Mumbai Indians voor de lopende Indian Premier League.

Het beste van Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en gewicht

Premium

Uitgelegd: oorsprongsmythe en geschiedenis van de naam Lucknow, de 'stad van L…

Premium

‘Pigeon sluit ogen als cat Advances’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…

Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was van mijn moeder 8230; het levensreddende plan… Meer Premium Stories >>

Onder andere opmerkelijke selecties is de terugkeer van Anrich Nortje, die sinds december vorig jaar herstellende is van een heupblessure, en slagmensen, Reeza Hendricks en Heinrich Klaasen.

Nortje is medisch goedgekeurd voor terugkeer en speelt momenteel voor de Delhi Capitals in de IPL. Parnell maakt ook een comeback in de T20 voor het eerst sinds de Zuid-Afrikaanse tournee door Engeland in 2017.

Trouwens, Keshav Maharaj en T20I-bowling nummer één Tabraiz Shamsi, de rest van het Zuid-Afrikaanse team bestaat uit IPL-spelers, namelijk Quinton de Kock, Aiden Markram, David Miller, Lungi Ngidi, Dwaine Pretorius, Kagiso Rabada, Rassie van der Dussen en Marco Jansen.

“Dit zijn de Protea's zoals we ze al lang niet meer hebben gezien. De injectie van de IPL-spelers betekent dat we een team hebben dat onmiddellijk op alle cilinders kan schieten en een enorme ervaring heeft met de omstandigheden waarin we zullen spelen,” Cricket Zuid-Afrika Convenor of Selectors, Victor Mpitsang zei in een verklaring.

“Tristan Stubbs is een opwindend vooruitzicht en we we willen graag zien waar hij van gemaakt is en we kijken uit naar de terugkeer van de ervaring van Reeza (Hendricks), Klaasie (Heinrich Klaasen) en Wayne Parnell om zich bij mensen als Temba (Bavuma), Tabraiz ( Shamsi) en Keshav (Maharaj). “Het land kan ook samen met ons opgelucht ademhalen bij de terugkeer van Anrich Nortje, die hard heeft gewerkt om te herstellen van een frustrerende blessure.”

De vijf wedstrijden De T20I-serie begint op 9 juni in New Delhi, gevolgd door wedstrijden in Cuttack (12 juni), Visakhapatnam (14 juni), Rajkot (17 juni) en Bengaluru (19 juni).

Zuid-Afrika T20 team voor India tour: Temba Bavuma (C), Quinton de Kock, Reeza Hendricks, Heinrich Klaasen, Keshav Maharaj, Aiden Markram, David Miller, Lungi Ngidi, Anrich Nortje, Wayne Parnell, Dwaine Pretorius, Kagiso Rabada, Tabraiz Shamsi, Tristan Stubbs , Rassie van der Dussen, Marco Jansen