Samsung zou Snapdragon eindelijk kunnen dumpen voor zijn eigen mobiele chipset

0
97
Samsung

Nieuwe geruchten suggereren dat Samsung eindelijk klaar zou kunnen zijn om de Qualcomm Snapdragon-processor, die in de loop der jaren veel van zijn mobiele apparaten van stroom heeft voorzien, af te schaffen. In plaats daarvan zal het een op maat gemaakte interne chipset ontwerpen die speciaal is gebouwd voor de Galaxy S-lijn.

En voordat je het vraagt. Ja. Samsung maakt al de Exynos-processor, die we hebben gezien in talloze mobiele telefoons, tablets, enz. Voor degenen die het niet weten, apparaten zoals de Galaxy S21 Ultra en vele anderen worden geleverd met een Qualcomm-processor in de VS en andere regio's. Tegelijkertijd bevat het Samsung's eigen Exynos-chipset in Zuid-Korea en geselecteerde markten. Het is allemaal een beetje verwarrend.

Als gevolg hiervan hebben we talloze argumenten gezien over Snapdragon versus Exynos met betrekking tot Samsung-apparaten. Als deze laatste geruchten waar zijn, kan Samsung in de voetsporen treden van Apple en Google en een geheel nieuwe chip bouwen die begin 2025 op de markt komt.

In april verschijnen de eerste rapporten van Samsung het creëren van een nieuwe chip is opgedoken met dank aan iNews24, en nu horen we iets soortgelijks van de beroemde Samsung-lekster IceUniverse op Twitter.

Zoals je hierboven kunt zien, beweert de leaker dat Samsung in 2025 een op maat gemaakte processor zal uitbrengen die 8217 is zal lanceren met de Galaxy S25 en waarschijnlijk de Galaxy S25 Ultra. Dit zou het bedrijf kunnen helpen om beter te concurreren met de Apple A- en M-serie, om nog maar te zwijgen van de nieuwe Tensor SoC van Google.

Het is geen geheim dat Samsung enige terugslag heeft ondervonden over de GPS in zijn telefoons, om nog maar te zwijgen van een recente controverse met zijn Game Optimizer Service (GOS) -app die de prestaties vertraagt. Door een geheel nieuwe processor voor de Galaxy S25 te creëren, kan Samsung de ervaring optimaliseren om de prestaties, het reactievermogen en de levensduur van de batterij te verbeteren.

We zullen moeten afwachten of deze geruchten standhouden WAAR. En als dat zo is, wordt het interessant om te zien of Samsung het onderdeel van de Exynos-lijn maakt of de naam volledig verandert. Hoe dan ook, toekomstige Samsung-telefoons kunnen nog beter zijn als dit waar is.

via GSMArena