Samsung kunde äntligen lämna Snapdragon för sitt eget mobila chipset

0
48
Samsung

Nya rykten tyder på att Samsung äntligen kan vara redo att lämna Qualcomm Snapdragon-processorn som har drivit många av dess mobila enheter genom åren. Istället kommer den att designa en skräddarsydd intern chipset byggd speciellt för Galaxy S-linjen.

Och innan du frågar. Ja. Samsung tillverkar redan Exynos-processorn, som vi har sett i otaliga mobiltelefoner, surfplattor, etc. För de omedvetna kommer enheter som Galaxy S21 Ultra och många andra med en Qualcomm-processor i USA och andra regioner. Samtidigt innehåller den Samsungs egna Exynos-chipset i Sydkorea och utvalda marknader. Det hela är lite förvirrande.

Som ett resultat har vi sett otaliga argument om Snapdragon vs. Exynos angående Samsung-enheter. Om de senaste ryktena stämmer kan Samsung följa Apples och Googles fotspår och bygga ett helt nytt chip som kommer att debutera i början av 2025.

I april kom de första rapporterna om Samsung att skapa ett nytt chip dök upp med tillstånd av iNews24, och nu hör vi något liknande från den berömda Samsung-läckaren IceUniverse på Twitter.

Som du kan se ovan hävdar läckaren att Samsung kommer att släppa en skräddarsydd processor 2025 som&#8217 Kommer att lanseras med Galaxy S25 och, sannolikt, Galaxy S25 Ultra. Detta kan hjälpa företaget att konkurrera bättre med Apples A- och M-serier, för att inte tala om Googles nya Tensor SoC.

Det är ingen hemlighet att Samsung har mött en viss motreaktion över GPS:en i sina telefoner, för att inte nämna en ny kontrovers med sin Game Optimizer Service (GOS) app som saktar ner prestandan. Genom att skapa en ny processor från grunden för Galaxy S25 kan Samsung optimera upplevelsen för att öka prestanda, lyhördhet och batteritid.

Vi får vänta och se om dessa rykten håller Sann. Och i så fall kommer det att bli intressant att se om Samsung gör den till en del av Exynos-serien eller ändrar namnet helt. Hur som helst kan kommande Samsung-telefoner bli ännu bättre om detta är sant.

via GSMArena