Home Svenska Så här fixar du “Sista raden inte längre tillgänglig” på iPhone

Så här fixar du “Sista raden inte längre tillgänglig” på iPhone

0
pujislab/Shutterstock.com figur>

iPhone-användare med ett eSIM kan se ett felmeddelande som meddelar klagande “sista raden inte längre tillgänglig” när du försöker ringa ett samtal. Så vad betyder det här, och vad kan du göra åt det?

Vad betyder sista raden inte längre tillgänglig?

Det här felet verkar påverka den föredragna linjen på en iPhone som använder dubbla SIM-funktioner. Om du har mer än ett mobilabonnemang kopplat till din iPhone med ett standard-SIM och ett eSIM kan du stöta på problemet.

Felet verkar uppstå oftast när man försöker ringa ut från “standard” SIM använder den senaste samtalsloggen under Telefon > Nyligen. Du ser ett felmeddelande som ger dig alternativet att ringa med din “återstående” linje. Du kan trycka på “Ring” i rutan som visas, men kom ihåg att detta kommer att ringa från vilket nummer som helst som inte är inställt som standard.

Några korrigeringar du kan prova

Vi kunde inte replikera felet eftersom det inte är möjligt utan mer än ett SIM-kort i din iPhone. Det gör det svårt att testa potentiella korrigeringar.

Som sagt, det finns en rad potentiella korrigeringar där ute, de flesta av dem anekdotiska, alla med berättelser om “det här fungerade för mig” fäst vid dem. Så din körsträcka kan variera för var och en, men om du ser det här felet ofta kommer du förmodligen att ha många möjligheter att testa dessa lösningar.

Annons

Den första är uppenbar: se till att du kör den senaste versionen av iOS. Fel som detta är ofta kopplade till buggar, så uppdatera din iPhone under Inställningar > Allmänt > Programuppdatering tar bort en potentiellt stor variabel. Du kan också prova att uppdatera dina tillgängliga operatörsinställningar genom att besöka Inställningar > Allmänt > Om menyn och tryck på “Uppdatera” när du uppmanas.

Två andra vanliga och enkla korrigeringar innebär att du aktiverar flygplansläge under Kontrollcenter och startar om din iPhone. Båda dessa kommer att återställa din nätverksanslutning, vilket kan lösa problemet. Du kan också prova att växla mellan dina SIM-kort innan du ringer under Inställningar > Mobile/Cellular Data-menyn genom att trycka på “Slå på den här linjen” bredvid planen du vill använda.

En liknande lösning innebär att du tar bort och installerar om ditt SIM-kort. Du kan göra detta på en iPhone med hjälp av ett SIM-verktyg eller något tunt spetsigt föremål som ett gem.

RELATERATVad är Wi-Fi-samtal och bör du använda det?

Vissa användare har rapporterat att aktivering (eller inaktivering och sedan återaktivering av) Wi-Fi-samtal hjälpte till att lösa problemet. För att göra detta gå till Inställningar > Mobil/mobildata och tryck på Wi-Fi-samtal och växla sedan inställningen. Andra rapporterar framgång efter att ha rensat sin senaste samtalslogg under Telefon > Senaste genom att trycka på Redigera och sedan Rensa följt av “Rensa alla senaste” i popup-fönstret som visas.

Slutligen, om du fortfarande inte har haft någon glädje kan du återställa din iPhones nätverksinställningar under Inställningar > Allmänt > Överför eller återställ iPhone genom att trycka på “Återställ” följt av “Återställ nätverksinställningar”. Detta återställer alla mobilinställningar, VPN- och APN-inställningar samt Wi-Fi-uppgifter till fabriksinställningarna.

Läs mer om eSIM

Ett eSIM gör det enkelt att lägga till mer än ett nummer till din iPhone, utan att behöva mer än ett SIM-kort. Du kan växla mellan eSIM-leverantörer relativt enkelt, förutsatt att din operatör stöder tekniken.

RELATERAT: Vad är ett eSIM och hur skiljer det sig från ett SIM-kort Kort?

LÄS NÄSTA

  • › Så här gör Mozilla Thunderbird comeback 2022
  • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
  • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
  • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?
  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta