Runway-excursie Jabalpur: DGCA schorst licenties van twee Alliance Air-piloten voor een jaar

0
41

Zelfs toen alle 55 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord veilig waren, had de luchtvaartmaatschappij de piloten toen uit het rooster gehaald. (Express Photo/File)

Het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGCA) heeft de licenties van twee piloten van Alliance Air geschorst wegens “het in gevaar brengen van de veiligheid van het vliegtuig en zijn inzittenden” op een vlucht van 12 maart Delhi-Jabalpur die daarbij betrokken was tijdens een landingsbaan-excursie.

Een ATR 72-600-vliegtuig van het staatsbedrijf Alliance Air had de landingsbaan overschreden na de landing op Jabalpur in Madhya Pradesh op 12 maart. Zelfs toen alle 55 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord waren veilig, de luchtvaartmaatschappij had de piloten toen uit het rooster gehaald.

Een hoge DGCA-functionaris vertelde aan The Indian Express: “Tijdens het onderzoek bleek dat het vliegtuig op het moment van de landing een lange periode dreef en ongeveer 900 meter na het richtpunt landde. De beslissing van de "piloot" doorgaan ondanks de lange drijver resulteerde in een lange landing en vervolgens een runway-excursie. De niet-vliegende piloot (die de verschillende instrumenten in de gaten houdt) riep niet om doorstart.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“De bovenstaande actie/inactiviteit van de bemanning heeft de veiligheid van het vliegtuig en de inzittenden in gevaar gebracht en is in strijd met de Aircraft Rules 1937 en Civil Luchtvaart vereiste. De privileges van de licenties die in het bezit waren van beide operationele bemanningen zijn voor een periode van een jaar opgeschort”, voegde de functionaris toe.

Best of Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en gewicht< figuur>Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…

Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…

Premium

Hoe de iconische toneelstukken van Girish Karnad het Indiase theater opnieuw hebben gedefinieerdMeer Premiu m Verhalen >>