Regering bezig met integratie van e-Shram-portaal met One Nation One Ration Card-schema: Bhupender Yadav

0
48

Minister van Arbeid en Werkgelegenheid Bhupender Yadav (Bestand)

Het e-Shram-portaal van het Ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid, bedoeld om werknemers in de ongeorganiseerde sector te registreren en hen te helpen toegang te krijgen tot socialezekerheidsuitkeringen, wordt geïntegreerd met het One Nation One Ration Card-schema, volgens Bhupender Yadav, minister van Arbeid en Werkgelegenheid.

“We zijn bezig met de integratie van e-Shram met One Nation One Ration Card op basis van de locatiegegevens van de maandelijkse voedselgraaninzameling bij PDS-winkels. Het is de bedoeling dat een vergelijking van de locatiegegevens met permanente adresgegevens op e-Shram zal helpen bij het identificeren van migrerende werknemers binnen e-Shram,” zei Yadav.

Hij sprak op een IE THINC Migration-webinar over migranten arbeiders en de belofte van e-Shram. Het webinar was onderdeel van een serie over migratie en er zijn in het verleden zeven edities geweest.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Het belangrijkste punt is ervoor te zorgen dat de locatie van de werknemer geen belemmering vormt voor het verkrijgen van toegang tot socialezekerheidsuitkeringen… E-Shram zal alle relevante gegevens op een dynamische manier met de deelstaatregeringen delen,” zei hij.

Best of Express Premium

Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was mijn moeder… het levensreddende plan…Premium

Waarom was Deepika Padukone gekleed in sofabekleding in Cannes?

Premium

UPSC CSE-sleutel – 18 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

Uitgelegd: de inhoud en reikwijdte van artikel 142, ingeroepen door het Hooggerechtshof… Meer Premium Stories >>

Tijdens een paneldiscussie die volgde op de toespraak van Yadav, zei Divya Varma, programmamanager, Centrum voor Migratie en Arbeidsoplossingen, Aajeevika Bureau, dat het niet echt duidelijk is hoe de e-Shram-oefening zou verschillen van zijn voorgangers.

Lees in Explained |e-Shram-portaal: een database voor ongeorganiseerde werknemers in de sector

“De ongeorganiseerde socialezekerheidsraad voor werknemers werd in 2008 opgericht. Het identificatienummer voor ongeorganiseerde werknemers werd in 2015 ingevoerd. hetzelfde … noem informele en migrerende werknemers. Maar er kwam niets echt in de naam van sociale bescherming voor werknemers door middel van dergelijke drijfveren”, zei ze.

Ze wees er ook op: “Het wordt niet ondersteund door wettelijke wetgeving…

Over de toegang tot e-Shram sprak ze over de digitale kloof en ontoereikende informatie over de voordelen ervan.

De panelleden spraken ook over de noodzaak om de deelname van werkgevers aan het systeem te verzekeren.

< p>“De particuliere sector is de grootste werkgever van migrerende werknemers, en hun betrokkenheid zou een lange weg gaan”, zegt Sanjay Awasthi, India Head of Office, International Organization for Migration.

Ashif Shaikh, oprichter en CEO , Jan Sahas, zei: “Het E-shram-systeem probeert een sociaal register van ongeorganiseerde sectorarbeiders te creëren. Registratie is de eerste stap, daarna is hoe de kwetsbaarheid te verminderen door middel van beveiliging erg belangrijk. De rol van de industrie is belangrijk en hun deelname moet worden vergroot.”

Govindraj Ethiraj, journalist en oprichter van IndiaSpend, sprak ook over de mogelijkheid om de electorale database te koppelen aan e-Shram om electorale vertegenwoordiging te garanderen. . “Waarom niet ook het stemmen invoeren? Vanuit technologisch oogpunt is er niets dat ons tegenhoudt', zei hij.