MSU brandstichting: ondanks bevel tot borgtocht, artiest niet in staat om vrijlating te bewerkstelligen, mist hoorzitting

0
59

Chandramohan kon niet aanwezig zijn bij de hoorzitting in de zaak die voor dinsdag was gepland, ondanks de borg die werd toegekend door dezelfde rechter voor extra zittingen, aangezien hij niet in staat was om de procedures met de gevangenisautoriteiten voor de gebrek aan een borg.

De rechtbank van Vadodara-sessies heeft dinsdag de hoorzitting uitgesteld tot een latere datum nadat Chandramohan – een alumnus aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de MS University en beschuldigd in de zaak van februari 2018 van poging tot moord en brandstichting – niet in staat was om zijn vrijlating te verzekeren, ondanks dat hij maandag op borgtocht werd vrijgelaten.

Chandramohan kon niet aanwezig zijn bij de hoorzitting in de zaak die voor dinsdag gepland was, ondanks de borg die is toegekend door dezelfde rechter voor extra zittingen, omdat hij de procedures met de gevangenisautoriteiten niet kon afronden omdat hij een borgsteller wilde hebben. De raadsman, die Chandramohan vertegenwoordigde in de borgtochthoorzitting maandag, vertelde The Indian Express: “We hebben de borgtochtbevel maandag gekregen. Om zijn vrijlating te verzekeren volgens de CrPC-procedures, is er echter een persoon nodig die als borg staat. We probeerden een van zijn lokale vrienden op tijd te krijgen, terwijl de rest van de dingen, inclusief een persoonlijke borg van 25.000 roepies, zoals voorgeschreven door de rechtbank, was geregeld. We hebben de procedure echter niet op tijd kunnen afronden.”

Chandramohan werd op 10 mei gearresteerd wegens vermeende “niet verschijnen” in de lopende rechtszittingen in de 2018-zaak van poging tot moord en brandstichting toen hij naar verluidt het kantoor van de V-C in brand stak uit frustratie omdat hij zijn marksheet niet had gekregen.

Best of Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en gewicht< figuur>Premium

Uitgelegd: oorsprongsmythe en geschiedenis van de naam Lucknow, de 'stad van L…

Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…

Premium

Hoe de iconische toneelstukken van Girish Karnad het Indiase theater opnieuw hebben gedefinieerdMeer Premiu m Verhalen >>