Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah houdt back-to-back vergaderingen over Amarnath Yatra

0
38

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie met J & K Luitenant-gouverneur Manoj Sinha en minister van Binnenlandse Zaken Ajay Kumar Bhalla tijdens een bijeenkomst over de logistieke regelingen voor de "Amarnath Yatra", in New Delhi, dinsdag 17 mei 2022.. (PTI-foto)

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie hield dinsdag bijeenkomsten over veiligheidsparaatheid en logistieke regelingen voor de komende Amarnath Yatra tegen de achtergrond van terroristen die zich steeds meer richten op migranten en niet-moslim Kasjmiri's in de vallei. Hierna houdt Shah momenteel een derde bijeenkomst over de algemene veiligheidssituatie in Jammu en Kasjmir.

“Minister van Binnenlandse Zaken hield een marathonvergadering over veiligheid en essentiële voorzieningen voor passagiers … Amit Shah zei dat het de prioriteit van de Modi-regering is dat pelgrims die voor de Amarnath Yatra komen een gemakkelijke Darshan hebben en dat ze geen problemen mogen ondervinden”, #8221; zei het ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA) in een verklaring.

Read |Probe in J&K busbrand kijkt naar gebruik van 'plakkerige bom'

Hoewel Amit Shah routinematig bijeenkomsten houdt om de veiligheidssituatie in Jammu en Kasjmir te bespreken, zijn de bijeenkomsten van dinsdag belangrijk omdat er een aanhouding is van terreurgroepen die proberen de Amarnath Yatra te verstoren, die wordt vastgehouden na een onderbreking van twee jaar. In feite zal de Amarnath Yatra die op 30 juni begint, de eerste zijn na 5 augustus 2019, beslissingen die de voormalige staat van zijn speciale status hebben ontdaan en deze in twee Uniegebieden hebben opgesplitst.

https://images.indianexpress .com/2020/08/1×1.png

Bronnen zeiden dat de eerste bijeenkomst gericht was op logistieke regelingen voor de Amarnath Yatra, waaronder onder meer overleg over infrastructuur, weer, gezondheid, transport en telecommunicatie. De bijeenkomst werd bijgewoond door onder meer Jammu en Kasjmir luitenant-gouverneur Manoj Sinha, minister van Binnenlandse Zaken Ajay Bhalla, directeur van het inlichtingenbureau Arvind Kumar en hoofdsecretaris en ACS (Home) van J&K Administration. De tweede bijeenkomst, die ging over de veiligheid van de Amarnath Yatra, had ook de Nationale Veiligheidsadviseur (NSA) Ajit Doval en de chef-generaal van het Indiase leger, generaal Manoj Pande, naast J&K directeur-generaal van politie (DGP) Dilbagh Singh.

h3 class=”premium-story__title”>Best of Express Premium

Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was mijn moeder… het levensreddende plan…Premium

Waarom was Deepika Padukone gekleed in sofabekleding in Cannes?

Premium

UPSC CSE-sleutel – 18 mei 2022: wat u vandaag moet lezen Premium

Uitgelegd: de inhoud en reikwijdte van artikel 142, ingeroepen door het Hooggerechtshof… Meer Premium Stories >> Lees ook |‘Ons leven draait om een ​​paar honderd meter. Het kan niet ellendiger worden'

“Er zijn instructies gegeven om adequate regelingen te treffen voor alle noodzakelijke voorzieningen, waaronder beweging, onderdak, elektriciteit, water, communicatie en gezondheid van Amarnath-pelgrims. Dit is de eerste yatra na de COVID-19-pandemie en vanwege de grote hoogte zullen er passende regelingen moeten worden getroffen voor yatri's die gezondheidsproblemen hebben”, aldus de MHA-verklaring.

Volgens de MHA, er zijn instructies gegeven dat mobiele torens moeten worden verhoogd voor een betere communicatie en verspreiding van informatie over de reisroute. Autoriteiten zijn opgedragen om machines in te zetten om de route onmiddellijk te openen in geval van aardverschuivingen.

“Samen met het zorgen voor voldoende zuurstofcilinders, adequate medische bedden op een hoogte van meer dan 6000 voet en de inzet van ambulances en helikopters om elke medische noodsituatie het hoofd te bieden. Alle categorieën vervoersdiensten moeten tijdens de Amarnath Yatra worden uitgebreid voor het gemak van passagiers,” aldus de MHA-verklaring.

Lees ook |Gupkar Alliance doet een beroep op de bevolking van Kasjmir om de veiligheid van Pandits te waarborgen, die het met LG zal opnemen. in de vallei.

Als gevolg van de vermoedelijke terreuraanslag van vorige week op een passagiersbus in Katra, de stad die grenst aan het heilige heiligdom van Vaishno Devi, zou de bijeenkomst zich hebben gericht op het verstrekken van ongekende veiligheid voor de Yatra. Een bus met Vaishno Devi-pelgrims vloog vorige week in brand, waarbij vier doden vielen en meer dan 20 gewonden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een plakbom mogelijk is gebruikt om een ​​explosie te veroorzaken nabij de brandstoftank van de bus door vermoedelijke agenten van Jaish-e-Mohammed (JeM).