Lessen met betrekking tot Bhagat Singh zijn niet vervallen: Karnataka Textbook Society

0
55

Een commissie onder leiding van schrijver Rohith Chakravarthy werd ook gevormd om de leerboeken sociale wetenschappen van de klassen 6-10 en de Kannada-leerboeken van de klassen 1-10 te onderzoeken. Bestand.

Na de controverse over het verwijderen van Bhagat Singh's lessen uit de 10 Kannada-leerboeken en deze te vervangen door de toespraken van RSS-ideoloog KB Hegdewar, heeft de Karnataka Textbook Society (KTBS) dinsdag een verklaring uitgegeven waarin staat dat de Kannada-leerboeken zijn nog in de drukfase en de lessen van Bhagat Singh zijn niet geschrapt en vervangen door die van Hegdewar.

Volgens het herziene leerboek bevatten de standaard Kannada-leerboeken van klasse 10 echter wel lessen over Hedgewar. Madegowda, algemeen directeur van KTBS zei: “Hoewel de lessen van Bhagat Singh niet zijn geschrapt, zullen de bijgewerkte Kananda-leerboeken voor de 10e standaard lessen van Hegdewar bevatten. Slechts 70% van de studieboeken is tot nu toe gedrukt en we hopen de rest snel te kunnen drukken.”

Lees |Lessen met betrekking tot Bhagat Singh niet verwijderd: Karnataka Textbook Society

Lees | p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Er werd ook een commissie gevormd onder leiding van schrijver Rohith Chakravarthy om de leerboeken sociale wetenschappen van de klassen 6-10 en de Kannada-leerboeken van de klassen 1-10 te onderzoeken.

Best of Express Premium< /h3>Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen verpakkingsvolume en gewicht

Premium

Uitgelegd: oorsprongsmythe en geschiedenis van de naam Lucknow, de 'stad van L…Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um …Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was van mijn moeder 8230; het levensreddende plan… Meer Premium Stories >>

Onlangs organiseerde de All India Democratic Student's Organization (AIDSO) in Karnataka een protest waarbij het schrappen van de lessen van Bhagat Singh werd veroordeeld. Ajay Kamath, staatssecretaris van de organisatie, zei: “Het is goed nieuws dat de lessen van onze echte vrijheidsstrijders zoals Bhagat Singh niet zijn weggelaten. We zijn echter tegen het opnemen van de hoofdstukken van Hegdewar in het Kannada-leerboek. We geloven dat Hegdewar geen icoon is waar we naar opkijken in dit land.

RSS was bij vele gelegenheden tegen de vrijheidsbeweging en dit blijkt duidelijk uit de geschriften van vele RSS-leiders die wilde dat de Indianen geen tijd zouden verspillen aan het bestrijden van de Britten. Bovendien bevat het herziene leerboek dat in het publieke domein is geüpload veel veranderingen in het hoofdstuk van Swami Vivekananda, waar veel van zijn lessen over menselijkheid worden uitgesloten en worden vervangen door religieuze sentimenten. Onze eis is om het onderwijs seculier te maken.”

Lees ook |Dagen na de opmerking van pani-puris, zegt de minister van Tamil Nadu: 'Open voor het onderwijzen van derde talen, inclusief Hindi&#039 ;

AIDSO organiseert nu over de gehele staat protesten in Karnataka waarin wordt geëist dat de lessen van Hegdewar worden verwijderd en de menselijke waarden en lessen van Swami Vivekananda in de 10e standaard Kannada-leerboeken worden hersteld.