Hoe “Laatste regel niet langer beschikbaar” op iPhone te repareren

0
1055
pujislab/Shutterstock.com

iPhone-gebruikers met een eSIM kunnen een foutmelding krijgen met de melding “laatste regel niet langer beschikbaar” wanneer u probeert te bellen. Dus wat betekent dit en wat kun je eraan doen?

Wat betekent de laatste regel niet meer beschikbaar?

Deze fout lijkt van invloed te zijn op de voorkeurslijn op een iPhone die dual-sim-functionaliteit gebruikt. Als je meer dan één mobiel abonnement aan je iPhone hebt gekoppeld met een standaard simkaart en een eSIM, kan het probleem zich voordoen.

De fout lijkt het vaakst te verschijnen wanneer u probeert uit te bellen vanuit de “standaard” SIM met behulp van het recente oproeplogboek onder Telefoon > Recent. U ziet een foutmelding die u het alternatief biedt om te bellen met uw “resterende” lijn. U kunt tikken op “Bellen” in het vak dat verschijnt, maar houd er rekening mee dat dit zal bellen vanaf welk nummer dan ook niet als uw standaard is ingesteld.

Enkele oplossingen die u kunt proberen

We konden de fout niet repliceren omdat het niet mogelijk is zonder meer dan één simkaart in je iPhone. Dat maakt het testen van mogelijke oplossingen moeilijk.

Dat gezegd hebbende, er is een scala aan mogelijke oplossingen, de meeste anekdotisch, allemaal met verhalen over “dit werkte voor mij” aan hen gehecht. Uw kilometerstand kan dus per apparaat verschillen, maar als u deze fout vaak ziet, heeft u waarschijnlijk genoeg mogelijkheden om deze oplossingen uit te proberen.

Advertentie

De eerste ligt voor de hand: zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iOS gebruikt. Dergelijke fouten zijn vaak gekoppeld aan bugs, dus update uw iPhone onder Instellingen > Algemeen > Software-update verwijdert een potentieel grote variabele. U kunt ook proberen uw beschikbare carrier-instellingen bij te werken door naar Instellingen > Algemeen > Over menu en tik op “Bijwerken” wanneer daarom wordt gevraagd.

Twee andere veelvoorkomende en eenvoudige oplossingen zijn het inschakelen van de vliegtuigmodus onder het Control Center en het opnieuw opstarten van uw iPhone. Beide zullen uw netwerkverbinding resetten, waardoor het probleem mogelijk wordt opgelost. U kunt ook proberen tussen uw simkaarten te wisselen voordat u een nummer kiest onder Instellingen > Menu Mobiele/Mobiele Data door te tikken op “Zet deze lijn aan” naast het abonnement dat je wilt gebruiken.

Een vergelijkbare oplossing is het verwijderen en opnieuw installeren van je simkaart. Je kunt dit doen op een iPhone met een SIM-tool, of elk dun puntig voorwerp zoals een paperclip.

GERELATEERDWat is bellen via wifi en moet u het gebruiken?

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het inschakelen (of uitschakelen en vervolgens opnieuw inschakelen) van bellen via wifi het probleem heeft helpen oplossen. Ga hiervoor naar Instellingen > Mobiele/mobiele data en tik op Bellen via wifi en verander de instelling. Anderen melden succes na het wissen van hun recente oproeplog onder Telefoon > Recent door op Bewerken en vervolgens op Wissen te tikken, gevolgd door “Alle recente berichten wissen” in de pop-up die verschijnt.

Tot slot, als je nog steeds geen plezier hebt gehad, kun je de netwerkinstellingen van je iPhone resetten onder Instellingen > Algemeen > Breng de iPhone over of reset deze door op “Reset” gevolgd door “Reset netwerkinstellingen”. Hiermee worden alle mobiele instellingen, VPN- en APN-instellingen en wifi-referenties teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Meer informatie over eSIM's

Een eSIM maakt het gemakkelijk om meer dan één nummer aan uw iPhone toe te voegen, zonder dat u meer dan één SIM-kaart nodig heeft. Je kunt relatief eenvoudig tussen eSIM-providers wisselen, op voorwaarde dat je provider de technologie ondersteunt.

GERELATEERD: Wat is een eSIM en hoe verschilt het van een simkaart Kaart?

LEES VOLGENDE

  • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
  • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
  • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
  • › Waarom zie ik “FBI Surveillance Van” in Mijn wifi-lijst?
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen