Haridwar Dharma Sansad-zaak: SC kent 3 maanden tussentijdse borgtocht toe aan Jitendra Narayan Singh Tyagi

0
47

Bestandsfoto van Jitendra Narayan Singh Tyagi (Twitter/ANI)

Het Hooggerechtshof heeft dinsdag drie maanden voorlopige borgtocht op medische gronden toegekend aan voormalig Uttar Pradesh Shia Waqf Board voorzitter Waseem Rizvi, nu Jitendra Narayan Singh Tyagi, die werd gearresteerd in verband met vermeende opruiende toespraken tijdens een "Dharam Sansad" in Haridwar afgelopen december.

Een bank onder leiding van rechter Ajay Rastogi vroeg Tyagi ook om zich in deze periode te onthouden van nog meer opruiende toespraken.

De bank, waarin ook rechter Vikram Nath zitting had, hoorde een beroep aan dat was ingediend door Tyagi tegen het bevel van het Hooggerechtshof van Uttarakhand waarbij hem borgtocht werd geweigerd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Op de vorige hoorzitting had het Hooggerechtshof het antwoord van de deelstaatregering gevraagd op zijn verzoek om borgtocht. Dinsdag zei de staat tegen de rechtbank dat de harmonie in de gemeenschap koste wat kost moet worden gehandhaafd en voegde eraan toe dat Tyagi geen opruiende uitspraken mag doen.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Zoals GST Council, heb je een platform nodig om Center-state iss te sorteren…

Premium

Uitgelegd: waar de kolenblokken staan

Premium

Hoe de inflatiespiraal aan te pakken

Premium

Na Gyanvapi, naald beweegt binnen BJP op Kashi, Mathura: ‘Shivlin… Meer Premium Stories >>

De zaak tegen Tyagi en anderen werd op 2 januari 2022 ingediend op klacht van Nadeem Ali, een inwoner van Jwalapur Haridwar. Hij werd op 13 januari vastgehouden op grond van secties 153A (bevordering van vijandschap tussen verschillende groepen op grond van religie, ras , geboorteplaats, woonplaats) en 298 (woorden uiten met de bedoeling om religieuze gevoelens van een persoon te kwetsen) van het Indiase wetboek van strafrecht (IPC).

Rizvi bekeerde zich van de islam naar het hindoeïsme en accepteerde de nieuwe naam afgelopen december.