Haridwar Dharma Sansad-sak: SC gir 3 måneders midlertidig kausjon til Jitendra Narayan Singh Tyagi

0
49

Filbilde av Jitendra Narayan Singh Tyagi (Twitter/ANI)

Høyesterett innvilget tirsdag tre måneders foreløpig kausjon på medisinsk grunnlag til tidligere Uttar Pradesh Shia Waqf-styre styreleder Waseem Rizvi, nå Jitendra Narayan Singh Tyagi, som ble arrestert i forbindelse med påståtte provoserende taler på en ‘Dharam Sansad’ i Haridwar i desember i fjor.

En benk ledet av justitiarius Ajay Rastogi ba også Tyagi om å avstå fra flere provoserende taler i denne perioden.

Benken, som også består av dommer Vikram Nath, hørte på en anke inngitt av Tyagi mot Uttarakhand High Court-kjennelse som nektet ham kausjon.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På forrige høringsdato hadde Høyesterett bedt om svar fra delstatsregjeringen på hans kausjonspåstand. Tirsdag sa staten til retten at fellesskap må opprettholdes for enhver pris og la til at Tyagi ikke skulle komme med noen oppfordrende uttalelser.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: “Trenger i likhet med GST Council en plattform for å sortere senter-stats problemer…

Premium

Forklart: Hvor kullblokker stårPremium

Slik takler du inflasjonsspiralen

Premium

Etter Gyanvapi, nålebevegelser innen BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Flere Premium-historier >>

Saken mot Tyagi og andre ble reist på grunn av klagen fra Nadeem Ali, bosatt i Jwalapur Haridwar 2. januar 2022. Han ble holdt 13. januar under seksjon 153A (fremme fiendskap mellom forskjellige grupper på grunn av religion, rase , fødested, bosted) og 298 (uttalte ord med overlagt hensikt å såre religiøse følelser hos enhver person) i den indiske straffeloven (IPC).

Rizvi konverterte fra islam til hinduisme og aksepterte den nye navn i desember i fjor.