Gujarat: Over 3 lakh studenter har gått fra private til offentlige skoler i løpet av de siste 7 årene

0
46

Mer enn 40 000 elever i Ahmedabad by har gått fra selvfinansierte skoler til statlige grunnskoler, uttalte Gujarat-regjeringen. Fil.

Mer enn 3,27 lakh barn på syv år i Gujarat, inkludert mer enn 40 000 elever i Ahmedabad by, har gått fra selvfinansierte skoler til statlige grunnskoler, sa delstatsregjeringen.

Midt i gjentatte spørsmål som ble reist av Delhis Aam Admi Party (AAP) om Gujarats utdanningssystem der Delhis viseminister Manish Sisodia til og med besøkte noen få statlige skoler i Gujarat-kollegaen utdanningsminister Jitu Vaghanis valgkrets, offentliggjorde delstatsregjeringen tall om skiftet av elever fra private til offentlige skoler.

Les |FYJC-opptak forsinket, registrering var planlagt å starte fra i dag

Gujarat-regjeringen hevdet “state-of-the-art utdanningsfasilitetene og andre infrastrukturelle fasiliteter i statlige skoler i staten, studenter blir utdannet gjennom integrering av teknologi.” Den typen arbeid som delstatsregjeringen gjør for å forbedre utdanningen har resultert i at de som har falt ut av selvfinansierte skoler og nå sender barna sine til offentlige skoler.'

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

“I løpet av de siste 7 årene i staten er det anslått at mer enn 3,27 lakh elever har forlatt selvfinansierte skoler og fått opptak i statlige grunnskoler. Mens de var i byen Ahmedabad, i løpet av de siste syv årene, har mer enn 40 000 elever gått fra private skoler til offentlige skoler, heter det i en offisiell meddelelse utstedt av delstatsmyndighetene tirsdag.

Best of Express Premium

Premium

Om ekteskapelig voldtekt undergraver regressive forestillinger kvinners autonomi

Premium

Inflasjonen øker, FMCG-bedrifter øker prisene, reduserer pakkevolum og vekt

Premium

Forklart: Lucknow’s Laxman-forbindelse, og en stor moske innebygd…

Premium

‘Pigeon lukker øynene som katt fremskritt’: 1991 Lok Sabha, da Um…Flere Premium-historier >>

I august 2021 hadde The Indian Express rapportert om dette skiftet de siste syv årene i staten og hvordan Ahmedabad Municipal Corporation School Board ble oversvømt med anbefalingsbrev fra både BJP og Congress MLAs for opptak av barn fra deres valgkretser hvis navn var i vente. liste i forskjellige klasser av AMC-skole.

Registrert det høyeste antallet elever som gikk fra private skoler til statlige grunnskoler i Gujarat siden 2014-15, hadde nesten 61 000 elever tatt opp på over 32 000 statlige grunnskoler over hele staten, i den akademiske økten 2021-22. Den nye akademiske økten starter i juni.

Les også |NEET-UG 2022 søknadsfrist forlenget igjen

Delstatsregjeringen la til en liste over fasiliteter i statlige skoler, «I det 21. århundre med vitenskap ser foreldre spesielt etter fasiliteter for barna sine på skolene. Disse inkluderer et forskolesett, 3D-undervisningskart, naturfag- og matematikklaboratorium med en fungerende modell, et digitalt planetarium, fremtidig klasserom, undertak, flerspillstasjon og utendørs gummimatte, innendørsmatte, tavle, sportssett og bibliotek. Foreldre tar adgang til sine avdelinger på skoler med alle disse fasilitetene.”

Registrert det høyeste antallet elever som gikk fra private skoler til statlige grunnskoler i Gujarat siden 2014-15, hadde nesten 61 000 elever tatt opp på over 32 000 statlige grunnskoler over hele staten, i den akademiske økten 2021-22.

Siterende administrasjonsansvarlig for Ahmedabad kommunale skolestyre LD Desai, uttalte utgivelsen: “På grunn av regjeringens politikk, tenker foreldre på offentlige skoler. Foreldre blir gjort oppmerksomme på statlige myndigheters retningslinjer, inkludert høyt kvalifiserte lærere, økning i infrastrukturfasiliteter samt fordelene som tilbys av regjeringen. Som et resultat får foreldrene den beste utdanningen på en offentlig skole, enda bedre enn en privatskole.»

Han la til at han hadde forsikret foreldrene om at tilliten til en offentlig skole ville være 100 prosent oppfylt av lagskolestyret. Han sa videre at selv for den nye akademiske økten har lærere fått ansvaret for opptak. Lærerne besøker alle områder og møter foreldre og forklarer fordelene ved å få opptak på offentlige skoler.

Sujoy Mehta, styreleder for Ahmedabad kommunale skolestyre uttalte at på grunn av kvalifiserte idrettsplasser, høyteknologiske undervisningsklasser, hygiene og kvalifiserte lærere, gir offentlige skoler konkurranse til private skoler.

Han la til at de viktigste Grunnen til å komme til statlige skoler fra selvfinansierte er at kvaliteten på utdanningen i offentlige skoler er teknologiaktivert utdanning, god infrastruktur og utdanning av eksperter.

“På grunn av alle disse egenskapene er det naturlig at foreldre og elever tiltrekkes av offentlige skoler, og opptak øker også ettersom de har bedre fasiliteter enn private skoler,” siterte Mehta i utgivelsen.

Data skifte fra private til offentlige skoler i Gujarat de siste 7 årene (i henhold til statens utdanningsavdelinger)

År Skifting av elever fra pvt- til gvt-skoler i Gujarat 2014-15 45000 2015-16 49698 2016-17 59440 2017-18 51262 2018-19 50330 2019-20 50228 2020-21 ' 2021-22 61000

Han sa videre at ventelister også sees på mange offentlige skoler i løpet av inneværende år, og ventelistene viser at det er mye velvilje blant offentlige skoler.

Siden de siste årene har de kommunale skolene i Ahmedabad kjørt ventelister på over 200 til tross for at de har lagt til den andre delen på flere skoler. Ahmedabad by har registrert det høyeste skiftet i staten blant 33 distrikter og åtte kommunale selskaper på nesten 4500 elever fra private skoler under den akademiske økten 2021-22.