Gujarat: meer dan 3 lakh-studenten zijn in de afgelopen 7 jaar verschoven van particuliere naar overheidsscholen

0
40

Meer dan 40.000 studenten in de stad Ahmedabad zijn overgestapt van zelf gefinancierde scholen naar basisscholen van de overheid, aldus de regering van Gujarat. Bestand.

Meer dan 3.27 lakh-kinderen in zeven jaar tijd in Gujarat, waaronder meer dan 40.000 studenten in de stad Ahmedabad, zijn overgestapt van zelf gefinancierde scholen naar basisscholen van de overheid, aldus de deelstaatregering.

Te midden van herhaalde vragen die werden gesteld door de Aam Admi-partij (AAP) van Delhi over het onderwijssysteem van Gujarat, waar de plaatsvervangend hoofdminister van Delhi, Manish Sisodia, zelfs een paar overheidsscholen bezocht in het kiesdistrict van de minister van Onderwijs, Jitu Vaghani, heeft de deelstaatregering cijfers vrijgegeven over de shift van studenten van privé voor overheidsscholen.

Lees |FYJC-opnames vertraagd, registratie zou vanaf vandaag beginnen

De regering van Gujarat beweerde dat de 'state-of-the-art onderwijsfaciliteiten en andere infrastructurele voorzieningen in overheidsscholen in de staat', studenten worden opgeleid door de integratie van technologie. Het soort werk dat de deelstaatregering doet om het onderwijs te verbeteren, heeft ertoe geleid dat mensen zijn gestopt met zelf gefinancierde scholen en nu hun kinderen naar overheidsscholen sturen.'

https://images.indianexpress.com /2020/08/1×1.png

“In de afgelopen 7 jaar in de staat hebben naar schatting meer dan 3,27 lakh-studenten zelf gefinancierde scholen verlaten en zijn ze toegelaten tot lagere overheidsscholen. Terwijl in de stad Ahmedabad in de afgelopen zeven jaar meer dan 40.000 studenten zijn overgestapt van particuliere naar overheidsscholen”, aldus een officieel persbericht dat dinsdag door de deelstaatregering is uitgegeven.

Best of Express Premium

Premium

Over verkrachting binnen het huwelijk ondermijnen regressieve opvattingen de autonomie van vrouwen

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en -gewicht

Premium

Uitgelegd: Lucknow's Laxman-verbinding en een grote moskee ingebouwd…

Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat vorderingen’: 1991 Lok Sabha, toen Um… Meer Premium Stories >>

In augustus 2021 meldde The Indian Express deze verschuiving in de staat in de afgelopen zeven jaar en hoe de schoolraad van Ahmedabad Municipal Corporation werd overspoeld met aanbevelingsbrieven van zowel de BJP als het Congres MLA's voor de toelating van kinderen uit hun kiesdistricten wiens namen in de wacht stonden lijst in verschillende klassen van AMC run-school.

Met het hoogste aantal studenten dat sinds 2014-15 van particuliere scholen naar door de overheid beheerde basisscholen in Gujarat is overgestapt, hadden bijna 61.000 studenten in de academische sessie 2021-22 toegelaten tot meer dan 32.000 openbare basisscholen in de staat. De nieuwe academische sessie begint in juni.

Lees ook |NEET-UG 2022 aanmeldingsdeadline opnieuw verlengd

De deelstaatregering maakte een lijst van voorzieningen in overheidsscholen en voegde eraan toe: “In de 21e eeuw van de wetenschap zoeken ouders vooral naar voorzieningen voor hun kinderen op scholen. Deze omvatten een vooropleidingspakket, 3D-onderwijskaart, wetenschaps- en wiskundelab met een werkend model, een digitaal planetarium, toekomstig klaslokaal, vals plafond, multiplaystation en rubberen buitenmat, binnenmat, whiteboard, sportset en bibliotheek. Ouders nemen toegang tot hun afdelingen op scholen met al deze faciliteiten.”

Met het hoogste aantal studenten dat sinds 2014-15 van particuliere scholen naar door de overheid beheerde basisscholen in Gujarat is overgestapt, hadden bijna 61.000 studenten in de academische sessie 2021-22 toegelaten tot meer dan 32.000 openbare basisscholen in de staat.

De administratie LD Desai citeerde de administratief medewerker van het gemeentelijk schoolbestuur van Ahmedabad en verklaarde: “Vanwege het overheidsbeleid denken ouders in de richting van overheidsscholen. Ouders worden bewust gemaakt van het beleid van de deelstaatregering, waaronder hooggekwalificeerde leraren, de toename van infrastructuurvoorzieningen en de voordelen die door de overheid worden geboden. Als gevolg hiervan krijgen ouders de beste opleiding op een overheidsschool, zelfs beter dan op een privéschool.”

Hij voegde eraan toe dat hij de ouders had verzekerd dat het vertrouwen in een overheidsschool 100 procent zou zijn. ingevuld door het team schoolbestuur. Hij zei verder dat zelfs voor de nieuwe academische sessie, leraren de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor toelating. De leraren bezoeken elk gebied om ouders te ontmoeten en de voordelen uit te leggen van toelating tot overheidsscholen.

Sujoy Mehta, voorzitter van de gemeentelijke schoolraad van Ahmedabad, verklaarde dat overheidsscholen vanwege gekwalificeerde sportvelden, high-tech lesklassen, hygiëne en gekwalificeerde leraren concurrentie geven aan particuliere scholen.

Hij voegde eraan toe dat de belangrijkste reden om van zelfgefinancierde scholen naar overheidsscholen te komen, is dat de kwaliteit van het onderwijs op overheidsscholen technologisch onderwijs, goede infrastructuur en onderwijs door experts is.

“Vanwege al deze kenmerken is het natuurlijk dat ouders en studenten zich aangetrokken voelen tot overheidsscholen en de toelatingen worden ook verhoogd omdat ze betere faciliteiten hebben dan privéscholen”, citeerde Mehta het persbericht.

Gegevens verschuiving van particuliere naar overheidsscholen in Gujarat in de afgelopen 7 jaar (volgens gegevens van de overheidsafdelingen voor onderwijs)

Jaar Verschuiving van leerlingen van pvt- naar gvt-scholen in Gujarat 2014-15 45000 2015-16 49698 2016-17 59440 2017-18 51262 2018-19 50330 2019-20 50228 2020-21 – 2021-22 61000

Hij zei verder dat er het lopende jaar ook wachtlijsten zijn op veel overheidsscholen, en uit de wachtlijsten blijkt dat er veel goodwill is onder overheidsscholen.

Sindsdien de laatste jaren hebben de gemeentelijke scholen van Ahmedabad wachtlijsten van meer dan 200, ondanks de toevoeging van de tweede sectie in verschillende scholen. De stad Ahmedabad heeft de grootste verschuiving in de staat geregistreerd onder 33 districten en acht gemeentelijke bedrijven van bijna 4500 studenten van privéscholen tijdens de academische sessie 2021-22.