Google nam mijn geld en annuleerde de My Nest-service

0
47
Josh Hendrickson

< p>Ik raad de Nest Video Doorbell al jaren aan als de beste premiumoptie voor slimme deurbellen. Maar voor die aanbeveling is een abonnement op Nest Aware vereist om de beste functies te krijgen, en nu overweeg ik om Nest helemaal te verlaten nadat Google mijn geld had geïncasseerd en mijn service had opgezegd.

Ik zou dit alles vooraf moeten laten gaan met enkele cruciale details. Ik geef eerlijk toe dat ik gedeeltelijk verantwoordelijk ben voor het begin van de puinhoop. En je moet weten dat ik de 1e generatie versie van Nest Aware heb gebruikt, die niet meer wordt aangeboden. Maar dat ontslaat Google niet van het feit dat het mijn geld heeft gepakt voor mijn Nest Aware-abonnement en weigert mij die service te verlenen. Evenmin helpt de vreselijke klantenservice die ik heb gekregen de situatie.

Inhoudsopgave

Twee generaties Nest Aware
Wat is er met mijn geschiedenis gebeurd?
Google nam mijn geld op, maar annuleerde toch
Toen hing Google op
Ik denk dat ik Google verlaat en mijn geld niet terugkrijg
br>

Twee generaties Nest Aware

Google

Als je het niet weet: Nest Aware is de cloudabonnementsservice van Google die alles behalve vereist is voor zijn camera's. Zonder dit hebben de meeste van zijn camera's geen hoogtepunten zoals videogeschiedenis, persoonsidentificatie en andere door AI gegenereerde functies. De nieuwste Nest Doorbell (Batterij) is een kleine uitzondering, dankzij de ingebouwde AI (kunstmatige intelligentie), maar hij komt nog steeds met verschillende compromissen.

Oorspronkelijk was Nest Aware een eenvoudige aangelegenheid die duur werd als je hem bezat meerdere Nest-camera's. Je had twee keuzes: ofwel $ 5 per maand met vijf dagen’ ter waarde van 24/7 opname, of $ 30 per maand voor 30 dagen 24/7 video. Alle andere functies waren hetzelfde en voor elke Nest-camera die je bezat was een apart abonnement vereist.

De tweede generatie Nest Aware maakt het bezit van meerdere Nest-camera's wel goedkoper, maar de algemene abonnementen kosten meer en bieden in één geval minder functies. Je kunt ofwel $ 6 per maand betalen zonder 24/7 videogeschiedenis & #8212;alleen gebeurtenisopnames" of $ 12 per maand voor 60 dagen 24/7 geschiedenis. Het goede nieuws is dat als je je aan de oude plannen hield, je ze zou kunnen behouden. Het slechte nieuws is dat als je ooit bent overgestapt op de nieuwe plannen of bent gestopt met je abonnement, er geen weg meer terug is. Je kunt ook geen camera's toevoegen aan de grootvaderplannen.

Ik bezit alleen de Nest Doorbell (voorheen Nest Hello) en had geen interesse om nieuwe Nest-camera's op te halen. Ik was tevreden om op mijn grootvaderplan van $ 5 per maand te blijven, vooral omdat dat 24/7 videogeschiedenis bood, een functie die ik vaker gebruik dan je zou denken.

Wat is er met mijn geschiedenis gebeurd?

Het probleem begon eind vorige week toen ik probeerde mijn nachtelijke videodeurbelbeelden te bekijken en ontdekte dat ik dat niet kon. Ik had geen geschiedenis, geen opgeslagen gezichten, geen van mijn gebruikelijke kenmerken. Wat ik wel kreeg, was een aanbod om Nest Aware te kopen in de Nest-app. Ik ging meteen naar mijn account en ontdekte het meest waarschijnlijke probleem: mijn creditcard in ons bestand was een maand geleden verlopen. Het enige dat ik hoefde te doen, was de vervaldatum bijwerken zodat deze overeenkomt met de vervangende kaart; de cijfers waren niet eens veranderd. Dus dat deed ik. En er gebeurde niets.

Ik heb mijn e-mail grondig gecontroleerd, maar Nest had geen contact opgenomen om me te waarschuwen voor betalingsproblemen of verlopen kaarten. Ik had alleen de gebruikelijke semi-frequente marketing-e-mails van Nest. Ik heb mijn prullenbak en spam gecontroleerd en niets gevonden.

Dat leek vreemd; elke service die ik ooit heb gebruikt, heeft waarschuwingen verzonden over creditcards die op het punt staan ​​te verlopen. En als een betaling mislukt, stuurt elk bedrijf dat ik ken een e-mail in de hoop het probleem op te lossen en je geld te innen, maar dat is hier niet gebeurd. Dus ik begon me af te vragen of er nog een probleem was en ik kreeg toevallig de verlopen creditcard te pakken voordat het een probleem werd.

Mijn volgende stap was contact opnemen met Nest.

Google heeft mijn geld ingenomen, maar toch geannuleerd

Mijn eerste ronde met de Nest-klantenservice was informatief, zo niet nutteloos. Van wat deze vertegenwoordiger kon uitleggen, was het eerste probleem mijn creditcard. De eerste poging om mijn betaling te innen is mislukt. Toen ik vroeg waarom ik geen e-mail kreeg waarin ik werd gewaarschuwd voor het probleem, legde ze uit dat dit niet nodig was. Dat komt omdat de tweede poging om mijn kaart op te laden is geslaagd.

Maar blijkbaar, op de dag dat ik het probleem opmerkte, annuleerde Google de service. De medewerker van de klantenservice kon niet uitleggen waarom, en ze kon ook niet uitleggen waarom ik geen e-mail kreeg over de annulering van de service. De volgorde van gebeurtenissen bracht me ook in verwarring omdat ik geen afschrijving voor Nest Aware op mijn bankrekening kon vinden. Het enige dat de vertegenwoordiger zou willen doen, is me de nieuwe Nest Aware-abonnementen voorleggen, maar die voldoen niet aan mijn behoeften. Ik wil 24/7 geschiedenis, maar ik heb geen 60 dagen geschiedenis nodig, en ik wil ook niet meer dan het dubbele bedrag uitgeven voor één camera. Dus de medewerker van de klantenservice escaleerde mijn verzoek en ik wachtte.

Een paar dagen later verschenen er twee afschrijvingen voor Nest Aware op mijn bankrekening. Beide kosten $ 5 en blijven op mijn bankrekening staan. Ik dacht dat Nest het probleem misschien had opgelost en “betrapte me,” wat goed zou zijn. Maar toen ik mijn app controleerde, stond er nog steeds dat ik me moest abonneren op Nest Aware.

Toen hing Google me op

Nest

Je kunt er zeker van zijn dat mijn volgende stap was om weer contact op te nemen met Nest Support. Vreemd genoeg heeft Google me deze keer drie keer doorverbonden & #8212;bewerend dat de eerste keer was omdat ik Google-ondersteuning had bereikt en niet Nest-ondersteuning, ondanks dat ik het proces vanaf de Nest-ondersteuningssite startte, net als mijn eerste poging. Het is des te verwarrender omdat Google de eigenaar is van Nest, en om Google en Nest zelfs maar te onderzoeken, moet ik mijn identiteit bewijzen met middelen die me ongemakkelijk maken.

Nadat elke persoon het probleem (opnieuw) had bevestigd, e-mailden ze me een link om op te klikken en logden ze vervolgens in met mijn Google-account om mijn identiteit te bewijzen. Denk daar even over na: ik moest op een link in een e-mail klikken en vervolgens mijn gebruikersnaam en wachtwoord verstrekken aan een site die Google niet schreeuwde. Dat is eigenlijk het eerste advies dat een technisch onderlegde persoon zijn grootouders zal geven: “Klik nooit op links in een e-mail en geef vervolgens uw wachtwoord op. Ga in plaats daarvan rechtstreeks naar een site.”

Toen ik eindelijk bij een medewerker van de klantenservice kwam die de zaak kon afhandelen, was hij niet veel behulpzamer. Ja, Google heeft me twee keer in rekening gebracht. Een keer voor april en een keer voor mei. Ondanks dat feit is mijn service nog steeds geannuleerd en kan deze niet opnieuw worden geactiveerd. Toen ik erop wees dat Google me kosten in rekening bracht en ik er niet voor koos om te annuleren, bood de vertegenwoordiger me slechts $ 5 tegoed en een gratis maand van de tweede generatie Nest Aware-service aan voor $ 12 per maand. Het maakt niet uit dat er $ 10 in rekening is gebracht.

Bij meerdere gelegenheden verklaarde hij dat hij die dienst nu zou activeren, en ik moest hem vragen te stoppen. Het laatste wat ik wilde, was dat de nieuwe service werd geactiveerd wanneer, voor zover ik wist, een escalatieteam nog steeds naar het probleem zou kijken. De eerste medewerker van de klantenservice beloofde te escaleren, onthoud, en ik heb nooit meer iets gehoord.

De medewerker van de klantenservice stond erop dat ik zowel een e-mail had moeten ontvangen dat mijn betaling was mislukt, als een e-mail met opzegging. Als ik zojuist had gereageerd binnen zeven dagen na de kennisgeving van de betalingsfout, had dit kunnen worden opgelost. Op zijn verzoek controleerde ik mijn spam en verwijderde e-mails nog een keer—en vond een e-mail over een mislukte betaling van twee dagen geleden. Ik zag dat als een teken van hoop! De vertegenwoordiger zei tenslotte dat als ik binnen zeven dagen na de e-mail over de mislukte betaling had gereageerd, het probleem had kunnen worden opgelost. En hier was ik dan, twee dagen na die e-mail. Maar toen stopte de klantenservicemedewerker met helpen. Toen ik hem op de situatie wees, negeerde hij me en probeerde hij de tweede generatie Nest Aware-service opnieuw te activeren.

Ik begon vragen te stellen over hoe dit kon gebeuren. Hoe kan er $ 10 in rekening worden gebracht terwijl mijn service nog steeds wordt geannuleerd? Waarom krijg ik maar $ 5 terugbetaald als er $ 10 in rekening is gebracht? Wat kan ik doen om terug te keren naar de service die ik wilde? Waarom telde die respijtperiode van zeven dagen ineens niet mee? De vertegenwoordiger stopte met het beantwoorden van vragen en 'hing uiteindelijk op' (Ik was op de chatservice, hij beëindigde de chat). Een dag later ontving ik een e-mail van dezelfde vertegenwoordiger met de mededeling dat mijn enige optie een tegoed van $ 5 was en een “gratis” maand tweede generatie Nest Aware. Nogmaals, Google heeft $10 van mijn bankrekening afgeschreven, maar blijkbaar kan ik maar $5 terugkrijgen.

Ik denk dat ik Google verlaat en mijn geld niet terugkrijg

Josh Hendrickson

Deze hele situatie doet me nadenken over mijn aanbeveling voor Nest Doorbells. De klantenservice die ik heb gekregen is eerlijk gezegd verschrikkelijk. Ik heb loze beloften gehad voor escalatie, maar geen bevestiging dat mijn zaak daadwerkelijk werd verhoogd. Ik heb een klantenservice mijn vragen laten negeren, een dienst proberen te activeren zonder mijn toestemming en vervolgens ophangen. Al die tijd heeft Google mijn geld (twee maanden service) en heb ik niet de functies waarvoor ik heb betaald. Het biedt me niet eens een volledige terugbetaling.

$ 12 per maand is gewoon te veel om te betalen voor 24/7 opname. Dat is meer dan het dubbele van wat ik betaalde, en aangezien ik niet van plan ben om Nest-camera's aan mijn huis toe te voegen (vooral nu), krijg ik er niets voor. Ik heb geen 60 dagen geschiedenis nodig; de service die ik had was perfect.

Dus als ik alleen de optie heb om $ 6 per maand te betalen (meer dan ik nog steeds betaalde) voor alleen evenementgeschiedenis, kan ik net zo goed naar Wyze waar het abonnement goedkoper is. Of Eufy, waar ik niet eens hoef te betalen voor een cloudabonnement om gebeurtenisgeschiedenis te krijgen.

Wat je kunt doen, ik kan wat advies geven op basis van wat Google en Nest-klant servicemedewerkers vertelden me. Als je een grootvaderplan hebt, migreer je Nest-account dan niet naar een Google-account. Ik weet niet zeker of het ertoe doet, maar de vertegenwoordigers suggereerden meerdere keren dat ze mijn abonnement opnieuw hadden kunnen activeren als ik mijn account niet had gemigreerd. Je kunt niet meer terug als je eenmaal bent gemigreerd.

En controleer je creditcard nogmaals, of voeg een tweede betaalmethode toe voor het geval dat. Google zegt dat het je een e-mail moet sturen als de betaling mislukt, maar dat is duidelijk niet voor mij gelukt. Of overweeg een ander bedrijf. Dat is wat ik ga doen.