Ex-polis erkänner dråp på Floyd – vill inte riskera morddom

0
43

Tidigare polisen Thomas Lane erkänner sig skyldig till dråp i samband med att George Floyd dödades i under ett polisingripande för två år sedan. Det rapporterar Star Tribune. Hans försvarare säger att Lane erkänner dråp, som innebär tre års fängelse, för att inte riskera att dömas för mord, vilket skulle ge ett längre fängelsestraff. – Han har en nyfödd hemma och vill inte riskera att inte vara en del av barnets liv, säger advokaten Earl Gray. Åklagaren Keith Ellison säger att han är nöjd över att Lane erkänner att han gjort fel, vilket han menar betyder mycket för Floyds familj. Lane och kollegorna Tou Thao och J Alexander Kueng dömdes i februari i en federal domstol för att inte ingripit när polisen Derek Chauvin tryckte Floyd mot marken i nästan nio minuter.