Eerste beta van macOS Monterey 12.5 is uit

0
45

Terwijl we zitten te wachten op de opvolger van macOS Monterey, brengt Apple tussentijds nog een update uit. De beta daarvan kan nu worden getest en de definitieve versie zal in de zomer worden uitgebracht. Wat functies betreft hoeven we niet te veel te verwachten. Alle grote functies die voor macOS Monterey waren beloofd zijn inmiddels beschikbaar en Apple zal het vooral gebruiken om beveiligingslekken te dichten en bugs op te lossen. In dit artikel houden we je op de hoogte van alle beta’s van macOS Monterey 12.5.

Meest recente macOS Monterey 12.5 Beta

macOS Monterey 12.5 beta 1

18 mei 2022 – De eerste beta van macOS Monterey 12.5 is beschikbaar voor testers en heeft buildnummer 21G5027d. Zodra er nieuwe ontdekkingen zijn melden we dat hier.

macOS 12.5 Monterey beta downloaden

Voor de beta van macOS 12.5 Monterey is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12.5 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet gemaakt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Monterey 12.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12.5-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS Monterey 12.5 beta 1: 18 mei 2022 (verschenen; buildnummer 21G5027d)
  • macOS Monterey 12.5 definitief: juni/juli 2022

Over macOS Monterey 12.5
macOS Monterey 12.5 is de vijfde grote update nadat Monterey is verschenen. Meestal brengt Apple weinig grote nieuwe functies naar de Mac in dergelijke tussentijdse updates (met uitzondering van Universal Control in een van de vorige versies), waardoor we niet veel van de update verwachten. Alles wat er nieuw was in macOS 12 Monterey lees je in ons overzicht.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 12 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.