DU-leraren zoeken de tussenkomst van VC nadat CoA begint met toelating als onderdeel van Ambedkar University

0
48

The College of Art (CoA), New Delhi. (Foto: Wikimedia Commons)

Elf docenten van Academics for Action and Development van de Universiteit van Delhi schreven dinsdag aan de vice-kanselier Yogesh Singh van de universiteit om zijn “noodzakelijke interventie” te vragen. nadat het College of Art (CoA) het toelatingsproces begon als onderdeel van de Ambedkar University.

Het CoA biedt master- en bacheloropleidingen beeldende kunst aan. In een kennisgeving van 11 mei liet Suresh Babu, decaan van studentenservices, Ambedkar University, weten dat het toelatingsproces voor verschillende programma's aangeboden door het College of Art voor de academische sessie 2022-2023 zal worden uitgevoerd als onderdeel van BR Ambedkar University , Delhi.

Lees |Indiase onderwijsorganisaties op de shortlist voor Britse prijzen

In de brief zeiden de 11 docenten, waaronder leden van de Executive Council (EC) en Academic Council (AC) van de universiteit, dat een “ongelukkige actie” van de Ambedkar University is in strijd met de wetten en statuten van de Delhi University (DU).

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dit komt te midden van een voortdurende strijd tussen de Universiteit van Delhi en de regering van Delhi over de aansluiting bij de kunstacademie.

Best of Express Premium

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verminderen verpakkingsvolume en gewichtPremium

Uitgelegd: oorsprongsmythe en geschiedenis van de naam Lucknow, de 'stad van L…

Premium

‘Pigeon sluit ogen als kat nadert’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was mijn moeder… het levensreddende plan… Meer Premium Stories >>

In maart vorig jaar kondigde de regering van Delhi aan dat CoA zou worden aangesloten bij Ambedkar University, omdat het college met verschillende problemen kampte. De Ambedkar University (AUD) is een door de overheid gefinancierde universiteit van Delhi.

Toelatingen konden tijdens de laatste academische zitting niet worden gehouden bij CoA vanwege een aansluitingsprobleem.

Academische raadslid van de DU Alok Pandey zei dat Ambedkar University onlangs een bijeenkomst heeft gehouden waarin werd aangekondigd dat toelating tot CoA zal beginnen als onderdeel van de AUD. In de brief werd opgemerkt dat de actie van de AUD in strijd is met het besluit van de Uitvoerende Raad, die de uittreding van het College of Arts van de Universiteit van Delhi naar behoren heeft verworpen.

Lees ook |AISA protesteert buiten het Hansraj College tegen de samenwerking met een particulier instituut voor IAS-coaching

“Hier moet worden opgemerkt dat de Lt-gouverneur heeft geoordeeld dat een dergelijke stap in de richting van fusie onderworpen is aan ‘ de de-affiliatie van College of Arts van de Universiteit van Delhi,” de genoemde brief.

Oproepen en sms'jes naar AUD Vice-kanselier Anu Singh Lather bleven onbeantwoord. Vice-kanselier Yogesh Singh zei dat de DU CoA heeft gevraagd om toelating te verlenen als onderdeel van de Universiteit van Delhi.

“Ik ben er niet van op de hoogte (CoA start toelating onder AUD). Maar we hebben het College of Arts gevraagd om het uit te voeren als onderdeel van de Delhi University. We wachten,” zei hij.

Lees ook |EC, AC-leden schrijven aan Delhi University VC tegen College of Art

Begin deze maand, The Delhi University Teachers’ Vereniging beweerde dat studenten die toelating zoeken tot het College of Art via de National Testing Agency (NTA)-portal van de varsity, zich niet kunnen registreren omdat het niet wordt weergegeven in de lijst met hogescholen.

In april, de DU had de CoA gevraagd om het toelatingsproces te starten en had het college laten weten dat het niet zal worden afgescheiden van de varsity.

Het kantoor van de luitenant-gouverneur had eerder principiële goedkeuring gegeven aan de fusie van het College of Art met de door de staat gerunde Ambedkar University, op voorwaarde dat het lid wordt van de DU.

De Uitvoerende Raad van de universiteit, die het hoogste besluitvormende orgaan is, weigerde echter om de-affiliatie met het college.