Delhi vertrouwelijk: in lichtere ader

0
39

Mukul Wasnik

Enkele secretaris-generaal van het congres en AICC die verantwoordelijk zijn voor staten kwamen dinsdag informeel bijeen om de uitvoering van de operationele beslissingen van de Udaipur Chintan Shivir te bespreken. Overigens zullen sommigen van hen zelf een aantal functies moeten neerleggen zodra de nieuwe regels van kracht worden die een persoon verbieden om langer dan vijf jaar een functie uit te oefenen. Zo zei Mukul Wasnik in een luchtigere geest dat hij vier keer zal moeten aftreden sinds hij al 23 jaar algemeen secretaris was. Natuurlijk krijgt hij een nieuwe rol. Randeep Surjewala is een algemeen secretaris die verantwoordelijk is voor Karnataka en tevens het hoofd van de communicatieafdeling. Hij zal er een moeten achterlaten. De buzz is dat Jairam Ramesh hem zou kunnen opvolgen als hoofd van de communicatieafdeling, die nu zal worden uitgebreid. Ook K C Venugopal was al meer dan vijf jaar algemeen secretaris, eerst als verantwoordelijke voor Karnataka en daarna als verantwoordelijke voor de organisatie. Het is afwachten of zijn ambtstermijn zal worden geteld vanaf de dag dat hij de leiding over de organisatie op zich nam.

Rode loper

Terwijl India werd gevierd als het allereerste land van eer op de Marche du Film op het Filmfestival van Cannes, liep de 11-koppige Indiase delegatie onder leiding van I&B-minister Anurag Thakur dinsdag over de rode loper. Onder de delegatie bevond zich ook de internationaal bekende componist AR Rahman. Acteur Akshay Kumar moest echter op het laatste moment uit het contingent stappen omdat hij positief werd getest op Covid-19. Aan de vooravond van het evenement stuurde premier Narendra Modi een schriftelijke nota, waarin stond dat India het grootste filmproducerende land ter wereld is. Het heeft “veel verhalen te vertellen en het land heeft echt een enorm potentieel om de contenthub van de wereld te worden”, aldus de notitie. Film en samenleving, zei de premier, “zijn spiegelbeelden van elkaar”.

De Vacature

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 19 mei 2022: wat u vandaag moet lezenPremium

Waarom Satyajit Ray nog steeds de redder van de Bengaalse filmindustrie is

Premium

Over verkrachting binnen het huwelijk ondermijnen regressieve opvattingen de autonomie van vrouwen

Premium

Inflatie stijgt, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakketvolume en -gewichtMeer premiumverhalen >&gt ;

Naveen Srivastava, die momenteel aanvullend secretaris is op het ministerie van Buitenlandse Zaken en de cruciale portefeuille van China afhandelt, is benoemd tot de volgende Indiase ambassadeur in Nepal. Minister van Buitenlandse Zaken Vinay Mohan Kwatra, die tot voor kort de Indiase gezant in Kathmandu was, nam de leiding op 1 mei over en de functie is sindsdien vacant. Srivastava, een bekende Chinese hand, was de onderhandelaar in de gesprekken tussen India en China in de afgelopen twee jaar, aangezien beide partijen verwikkeld zijn in een impasse. Nu zullen alle ogen gericht zijn op wie de volgende Joint Secretary wordt, die leiding geeft aan de Oost-Azië-divisie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de relatie met China, Japan en de Korea's beheert.