Delhi Konfidentiellt: I ljusare ådra

0
45

Mukul Wasnik

Några av kongressens generalsekreterare och AICC med ansvar för stater träffades informellt på tisdagen för att diskutera genomförandet av de operativa besluten från Udaipur Chintan Shivir. För övrigt kommer en del av dem själva att behöva kliva åt sidan från vissa positioner när de nya reglerna som hindrar en person från att inneha en tjänst i mer än fem år träder i kraft. Till exempel sa Mukul Wasnik i en lättare anda att han kommer att behöva avgå fyra gånger eftersom han hade varit generalsekreterare i 23 år nu. Självklart ska han få en ny roll. Randeep Surjewala är generalsekreterare med ansvar för Karnataka och även chef för kommunikationsavdelningen. Han måste lämna en. Buzzet är att Jairam Ramesh skulle kunna efterträda honom som chef för kommunikationsavdelningen, som nu kommer att utökas. K C Venugopal hade också varit generalsekreterare i över fem år nu, först som ansvarig för Karnataka och sedan ansvarig för organisationen. Det återstår att se om hans tjänstgöring kommer att räknas från den dag han tog över organisationen.

Röda mattan

När Indien hyllades som det första hederslandet någonsin vid Marche du Film på filmfestivalen i Cannes, gick den 11-manna indiska delegationen ledd av I&B-minister Anurag Thakur på röda mattan på tisdagen. I delegationen ingick också den internationellt kända musikkompositören A R Rahman. Skådespelaren Akshay Kumar var dock tvungen att hoppa av kontingenten i sista minuten eftersom han testades positivt för Covid-19. På tröskeln till händelsen skickade premiärminister Narendra Modi ett skriftligt meddelande där det stod att Indien är det största filmproducerande landet i världen. Det har “många historier att berätta och landet har verkligen en enorm potential att bli världens innehållsnav”, stod det i anteckningen. Filmer och samhälle, sa premiärministern, “är spegelbilder av varandra”.

Den lediga tjänsten

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nyckel – 19 maj 2022: Vad du behöver läsa idagPremium

Varför Satyajit Ray fortfarande är räddaren för den bengaliska filmindustrin

Premium

När det gäller våldtäkt i äktenskapet undergräver regressiva föreställningar kvinnors autonomi

Premium

Inflationen ökar, FMCG-företag höjer priserna, minskar packvolym och viktFler premiumhistorier >&gt ;

Naveen Srivastava, som för närvarande är extra sekreterare i utrikesministeriet och hanterar Kinas avgörande portfölj, har utsetts till nästa indiske ambassadör i Nepal. Utrikesminister Vinay Mohan Kwatra, som tills nyligen var Indiens sändebud i Katmandu, tog ledningen den 1 maj och tjänsten har varit vakant sedan dess. Srivastava, en känd kinesisk hand, har varit förhandlare i förhandlingarna mellan Indien och Kina under de senaste två åren, eftersom båda sidor är låsta i en konflikt. Nu kommer alla ögon att riktas mot vem som blir nästa gemensamma sekreterare, som leder avdelningen för Östasien i utrikesministeriet, som sköter relationen med Kina, Japan och Korea.