Delhi er vertskap for SCO-RATS møte; Afghanistan-situasjon i fokus

0
48

Det tre dager lange møtet finner sted under rammen av SCOs regionale anti-terroriststruktur. (Twitter: ANI via @FMamundzay)

India, Pakistan og andre medlemsland i Shanghai Cooperation Organization (SCO) diskuterte mandag om å styrke samarbeidet for å bekjempe ulike regionale sikkerhetsutfordringer på et møte arrangert av New Delhi.

Det tre dager lange møtet finner sted under rammen av SCO’s Regional Anti-Terrorist Structure (RATS).

Et hovedfokus i diskusjonene var å være på situasjonen i Afghanistan, spesielt i håndteringen av trusselen fra terrorgrupper aktive i det Taliban-styrte landet, sa kilder. Pakistan, sa kilder, har sendt et team med tre medlemmer – en tjenestemann hver fra innenriks-, forsvars- og utenriksdepartementene – til møtet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

India overtok formannskapet i Council of Regional Anti-Terrorist Structure of SCO (RATS SCO) 28. oktober i fjor for en periode på ett år. India har vist stor interesse for å utdype sitt sikkerhetsrelaterte samarbeid med SCO og dets regionale antiterrorstruktur, som spesifikt omhandler spørsmål knyttet til sikkerhet og forsvar.

Beste av Express Premium

Premium

Forklart: LICs aksjer handles med rabatt — men her’…

Premium

Forklart: Hva er urbane varmeøyer, og hvorfor blir de verre i løpet av…

Premium

Skyfall i Gujarat, ekspert sier trolig rusk av en kinesisk rakett

Premium

Kaos i Kandla etter forbud: 4000 hvetebiler i kø, 4 skip halvfulleFlere Premium Stories &gt ;>

En lignende konferanse ble arrangert av India i desember der alle medlemslandene deltok.

SCO er en økonomisk og sikkerhetsgruppe og har vokst frem som en av de største transregionale internasjonale organisasjonene. Medlemslandene i SCO er Russland, Kina, India, Pakistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Tadsjikistan og Usbekistan.