De beste ergonomische muizen van 2022

0
63
Nor Gal/Shutterstock.com< /figure> Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een ergonomische muis in 2022
Beste ergonomische muis Algemeen: Logitech MX Master 3
Beste verticale ergonomische muis: Logitech MX verticale draadloze muis
Beste budgetvriendelijke ergonomische muis: Anker AK-UBA draadloze verticale muis
Beste ergonomische gamingmuis: Mad Catz R.A.T. PRO X3
Beste ergonomische trackballmuis: Logitech ERGO M575
Beste ultralichte ergonomische muis: Glorious Model O draadloze muis

Waar moet u op letten bij een ergonomische muis in 2022

Het vinden van de juiste ergonomische muis is geen gemakkelijke taak. Als je van een traditionele muis komt, moet je navigeren door een groot aantal onbekende termen, wild ogende ontwerpen en een paar afwegingen maken. Maar als je last hebt van pijn in je pols, hand of arm, of gewoon lange uren voor een computerscherm doorbrengt, wegen de voordelen van een ergonomische muis ruimschoots op tegen de nadelen.

Hoewel je enkele variaties zult tegenkomen, zijn er drie populaire soorten ergonomische muizen: verticaal, trackball en traditioneel. Verticale muizen zijn ontworpen om je hand te positioneren alsof je iemand een handdruk geeft, waardoor de druk op je arm en hand wordt verlicht.

GERELATEERDWaar u op moet letten bij het kopen van een ergonomische muis

Trackball-muizen zijn meestal gebouwd met een licht hellend ontwerp en ze bieden een trackball onder je duim om je cursor op het scherm te manipuleren. De laatste groep ergonomische muizen is vergelijkbaar met een standaardmuis, maar biedt verschillende aanpasbare componenten of kleine ontwerpaanpassingen om een ​​comfortabele gebruikerservaring te bieden.

Uitzoeken welk type muis het beste voor u is, komt allemaal neer op uw voorkeur. Alle drie bieden ze enige vorm van verlichting in vergelijking met een standaardontwerp, maar afhankelijk van uw budget, werkruimte en hoe u de muis gaat gebruiken, is de ene misschien beter geschikt voor uw levensstijl dan de andere.

Trackball-muizen zijn bijvoorbeeld niet de beste keuze om te gamen, en verticale muizen moeten even wennen, wat oncomfortabel kan zijn. Bedenk waar u de muis voor gaat gebruiken voordat u in een ergonomische muis investeert, zodat u er zeker van kunt zijn dat u zult gebruiken wat u hebt.

Als u eenmaal een beslissing heeft genomen Als je een ergonomische muis oppakt, heb je tientallen opties om uit te kiezen. We hebben uw taak een beetje minder ontmoedigend gemaakt door een lijst samen te stellen van onze zes favoriete ergonomische muizen die geweldig zijn voor elk budget en een verscheidenheid aan verticale, trackball- en traditionele ontwerpen bieden.

Beste ergonomische muis in het algemeen: Logitech MX Master 3

Logitech

Pros

 • ✓ Traditioneel ontwerp dat ergonomische prestaties biedt
 • ✓ Stil MagSpeed-scrollwiel
 • ✓ Gemakkelijk toegankelijke duimbediening

Nadelen

 • ✗ Geen linkshandige versie

In tegenstelling tot sommige ergonomische muizen, heeft de Logitech MX Master 3 een traditionele en vertrouwde vormfactor. Iedereen die zich het afgelopen decennium op een computer heeft aangemeld, zal meteen thuis zijn met de MX Master 3, die eenvoudigweg een lichte helling toevoegt aan het standaard muisontwerp, samen met een comfortabele duimsteun en duimwiel.

Afgezien van het ergonomische maar toch vertrouwde ontwerp, biedt het zeer beoordeelde product alle comfort die u van een muis van $ 100 mag verwachten. Dit omvat een draadloze verbinding via USB-dongle of Bluetooth, oplaadbare batterijen, aanpasbare knoppen en een nieuw MagSpeed-scrollwiel dat zowel stil als efficiënt is.

Multitaskers zullen dol zijn op de gemakkelijke en betrouwbare connectiviteit van de MX Master 3, aangezien je hem snel op drie apparaten tegelijk kunt aansluiten, zodat je tussen apparaten kunt springen zonder iets te missen.

Het grootste nadeel van Logitech's ergonomische muis is het ontbreken van een linkshandige variant, wat nogal jammer is. Maar als je een rechtshandige muisgebruiker bent, zul je niet teleurgesteld zijn in de MX master 3.

Beste ergonomische muis in het algemeen

Logitech MX Master 3

De Logitech MX Master 3 brengt een paar kleine wijzigingen aan in het standaard muisontwerp en biedt een comfortabele vormfactor die past bij de behoeften van elke gebruiker — zolang ze niet linkshandig zijn.

Amazon

$99.99
 

Best Vertical Ergonomic Mouse: Logitech MX verticale draadloze muis

Logitech

Pros

 • ✓ Draadloze en bekabelde verbindingen
 • ✓ Kan verbinding maken met maximaal drie apparaten tegelijk
 • ✓ Oplaadbare batterij

Nadelen

 • ✗ Duur

Als je een nieuwkomer bent in de wereld van verticale muizen, duurt het een paar uur voordat je gewend bent aan de nieuwe arm- en vingerhouding. Blijf er echter bij, en je lichaam zal je dankbaar zijn. Het verticale ontwerp is uitstekend in het verlichten van pijn in je pols, waardoor ze de perfecte metgezel zijn voor lange dagen achter de monitor.

Wat dit betreft, niche-muismarkt betreft, zijn er maar weinig producten die kunnen tippen aan de MX Vertical Wireless Mouse van Logitech. Met een hellingshoek van 57 graden, draadloze en bedrade verbindingen, een oplaadbare batterij en verschillende aanpasbare sneltoetsen, hoef je met deze premium muis weinig te missen.

GERELATEERDLogitech MX Vertical Review: de duidelijke leider voor ergonomische muizen

Afgezien van de gestroomlijnde ergonomie, heeft Logitech een indrukwekkende 4000 DPI-sensor in de MX Vertical geplaatst, waardoor je extra precisie krijgt die je niet vaak tegenkomt in dit type muis. Een andere hoogwaardige functie is de oplaadbare batterij, waarmee u na slechts één minuut opladen drie uur gebruik kunt maken.

Maar al deze functies hebben een prijs. De MX Vertical klokt binnen op $ 100, waardoor het een van de duurste verticale muizen op de markt is. Het lijdt geen twijfel dat u krijgt waar u voor betaalt, maar iedereen die twijfelt over het gebruik van een verticale muis kan worden afgeschrikt door het hoge prijskaartje.

Als als dat het geval is, wil je onze favoriete ergonomische budgetmuis eens bekijken, die ook van de verticale variant is.

Beste verticale ergonomische muis

Logitech MX verticale draadloze muis

Logitech heeft kosten noch moeite gespaard bij het maken van een prachtige verticale muis. Een 4000 DPI-sensor en oplaadbare batterij zijn de sterren van de show.

Link Icon Review Geek's Review Score: 9/10 Amazon

$98.99
 

Best Buy

$98.99
$99.99 Save 1 %

Beste budget ergonomische muis: Anker AK-UBA draadloze verticale muis

Anker

Pros

 • 's 10003; Betaalbaar
 • ✓ Draadloze verbinding via USB-ontvanger
 • ✓ Strak, minimalistisch design

Nadelen

 • ✗ Geen linkshandige versie

Net zoals de MX Vertical, biedt de Anker AK-UBA een verticaal ergonomisch ontwerp dat helpt bij het verlichten van pols- en handpijn. In tegenstelling tot het eersteklas apparaat van Logitech, levert de budgetvriendelijke muis van Anker echter een budgetvriendelijke $ 36 op, bijna $ 60 minder dan de concurrentie.

Het is niet verwonderlijk dat er een paar concessies zijn gedaan om die prijs te halen. De meest opvallende downgrade is de batterij, die niet langer ingebouwd en oplaadbaar is en in plaats daarvan afhankelijk is van twee AAA-batterijen. Het maakt ook gebruik van een minder robuuste sensor, met een maximum van 1600 DPI (hoewel hij helemaal kan worden aangepast tot 800).

Ondanks het gebrek aan functies, is er nog steeds veel om enthousiast van te worden met de muis van Anker. Het ziet er nog steeds uit als een premium apparaat, biedt volgende en terug-knoppen voor eenvoudige webnavigatie, en het zal zelfs in de energiebesparende modus gaan nadat het inactief is geweest om de batterijen te sparen.

Alles bij elkaar genomen biedt de AK-UBA veel van dezelfde functionaliteit als een duurder apparaat, terwijl het prijskaartje verrassend laag is. Als je langs een paar tekortkomingen kunt kijken, is de AK-UBA draadloze verticale muis een solide, betrouwbare keuze.

Beste budget ergonomische muis

Anker AK-UBA draadloze verticale muis

Het mist een paar toeters en bellen die in de concurrentie te vinden zijn, maar de AK-UBA brengt verrassend veel maatwerk in zijn ergonomische ontwerp.

Amazon

$35.99
 

Beste ergonomische gamingmuis: Mad Catz R.A.T. PRO X3

Mad Catz

Pros

 • ✓ Bevat verwisselbare componenten voor een persoonlijke pasvorm
 • ✓ Met FLUX-software kunt u verschillende gebruikersprofielen instellen
 • ✓ Snelle responstijd, duurzame componenten

Nadelen

 • ✗ Onhandige gamer-esthetiek

Het eerste dat opvalt aan de R.A.T. PRO X3 is zijn gedurfde ontwerp. Zelfs als je geen fan bent van zijn cyborg-uiterlijk, zul je blij zijn te weten dat er een zeer aanpasbare, ergonomische muis in zit.

Het bevat niet alleen standaard een comfortabele duimsteun, maar hij wordt ook geleverd met drie afneembare pinksteunen, drie verschillende polssteunen, drie scrollwielopties, twee sets glijvoeten en een inbussleutel om je creatie gemakkelijk in elkaar te zetten.

Zodra je je hardware hebt aangepast, kun je de FLUX-software gebruiken om je instellingen aan te passen of een persoonlijk account voor elke gebruiker te maken.

Mad Catz was niet tevreden met het aanbieden van duizend aanpasbare onderdelen en noem het een dag. Permanente componenten (zoals de 16000 DPI-sensor en OMRON-schakelaars) behoren tot de top van hun klasse en bieden de prestaties die je nodig hebt tijdens spannende gamesessies.

Als je het prijskaartje kunt verdragen en de esthetiek niet erg vindt, is de R.A.T. PRO X3 is een van de weinige gamingmuizen die ook dienst doet als ergonomische krachtpatser.

Beste ergonomische gamingmuis

Mad Catz R.A.T. PRO X3

De R.A.T. PRO X3 is de duurste muis op onze lijst, maar hij beschikt over tal van verwisselbare componenten en een 16000 DPI-sensor die meer dan voldoende is voor competitief gamen.

Amazon

$186.02
$219.99 Save 15%

Best Ergonomic Trackball Muis: Logitech ERGO M575

Logitech

Voordelen

 • ✓ Werkt via Bluetooth of via draadloze USB-ontvanger
 • ✓ Verrassend betaalbaar
 • ✓ Tot 24 maanden gebruik op een enkele AA-batterij

Nadelen

 • ✗ Het leren gebruiken van een trackball kan moeilijk zijn voor nieuwkomers

Hoewel je tegenwoordig zelden trackballs onder je muis zult vinden, zijn ze populaire opties geworden voor ergonomische muizen wanneer ze onder je duim worden geplaatst. Nieuwkomers zullen een aanpassingsperiode moeten doormaken, maar als je last hebt van polspijn, is deze klasse muizen een geweldige optie om te verkennen.

Logitech staat opnieuw op onze lijst, omdat zijn ERGO M575 consequent geldt als een van de meest populaire en comfortabele draadloze trackball-muizen die er zijn. Slank, minimaal en volledig gebouwd rond een ergonomische pasvorm, ziet de ERGO M575 eruit als een eersteklas apparaat, ondanks de gigantische trackball die uit zijn zijkant steekt.

U kunt de trackball op uw computer aansluiten met behulp van een USB-ontvanger of Bluetooth, en hij slaagt erin om tot 24 maanden batterijduur te bieden op een enkele AA-batterij. Logitech maakte het ook gemakkelijk om de trackball te verwijderen voor periodieke reiniging.

Het beste van alles is dat de premium muis slechts $ 50 kost, waardoor het een betaalbare manier is om in de wereld van trackball-muizen te duiken en de ergonomische ervaring te ervaren. bliss.

Beste ergonomische trackballmuis

Logitech ERGO M575

Betaalbaar, goed ontworpen en met een verbluffende batterijduur van twee jaar heeft Logitech de ERGO M575 gebouwd volgens de hoogste normen.

Amazon

$49.99
 

Beste ultralichte ergonomische muis: Glorious Model O draadloze muis

Glorieuze pc-gaming

Pros

 • ✓ Verkrijgbaar in twee maten
 • ✓ Strak, stevig ontwerp
 • ✓ G-Skates Voeten voor eenvoudige bediening

Nadelen

 • ✗ Traditioneel muisontwerp
 • ✗ Duur

De Glorious Model O Wireless biedt niet veel op het gebied van traditionele ergonomie – u zult geen duimsteun, verticale oriëntatie of trackball vinden, maar het lichtgewicht en tweehandige ontwerp maakt het een solide keuze voor gebruikers die niet te ver van hun comfortzone willen afdwalen.

Als een van de lichtste muizen op de markt (met een kloksnelheid van slechts 69 gram), is er weinig inspanning nodig om de Model O over uw bureaublad te laten glijden. Premium G-Skates gemaakt van 100% polytetrafluorethyleen (PTFE) maken het nog gemakkelijker om de Model O te besturen. De skates zijn ook gebouwd met afgeronde randen, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze blijven haken aan losse vezels in je muismat.

Een van de beste dingen van de Glorious Model O is de verscheidenheid aan modellen die voor het grijpen liggen. De Glorious Model O Wireless is het beste geschikt voor de meeste mensen, hoewel er een Model O Minus Wireless beschikbaar is als je iets kleiners nodig hebt.

Als u het niet erg vindt dat er een kabel over uw bureau loopt, kunt u wat geld besparen door te kiezen voor de bedrade versies van de Model O of Model O Minus, die veel van dezelfde functies bieden, maar in plaats daarvan vertrouwen op een bekabelde verbinding.

Beste ultralichte ergonomische

Glorious Model O Wireless

Je krijgt geen fraai verticaal ontwerp of duimsteun, maar het lichtgewicht, tweehandige ontwerp (en de slanke RGB-verlichting) maken van de Model O een muis die het waard is om op je bureau te zitten.

Amazon

$79.99
$115.99 Save 31%

The Best Mice of 2021 for Gaming and Productivity Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$99.98
 

Beste budgetmuis Logitech G203 bedrade Lightsync-muis Amazon

$29.99
$39.99 Save 25%

Beste muis voor gaming Logitech G502 Lightspeed draadloze gamingmuis Amazon

$113.65
$149.99 Save 24%

Beste draadloze muis Logitech MX Master 3 draadloze muis Amazon

$99.99
 

Beste bedrade muis Razer Viper Ultralight Ambidextrous bedrade muis Amazon

$68.30
$79.99 Bespaar 15%

Beste ergonomische muis Logitech MX Vertical Amazon

$98.99
 

Beste muis voor Windows Microsoft Sculpt ergonomische muis Amazon

$39.34
$59.95 Save 34%

Beste muis voor Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon LEES VOLGENDE

 • › Wat kunt u doen met de USB-poort op uw router?
 • › Waarom zie ik “FBI Surveillance Van” in Mijn wifi-lijst?
 • › 4 manieren om de batterij van uw smartphone te verpesten
 • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
 • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
 • › ExpressVPN Review: een gebruiksvriendelijke en veilige VPN voor de meeste mensen