De bästa ergonomiska mössen 2022

0
52
Nor Gal/Shutterstock.com< /figure> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en ergonomisk mus 2022
Bästa ergonomiska musen Sammantaget: Logitech MX Master 3
Bästa vertikala ergonomiska mus: Logitech MX vertikala trådlösa mus
Bästa ergonomiska budgetmus: Anker AK-UBA trådlös vertikal mus
Bästa ergonomiska spelmus: Mad Catz R.A.T. PRO X3
Bästa ergonomiska trackballmus: Logitech ERGO M575
Bästa ultralätta ergonomiska mus: Glorious Model O trådlös mus

Vad du ska leta efter i en ergonomisk mus 2022

Att hitta rätt ergonomisk mus är ingen lätt uppgift. Om du kommer från en traditionell mus, måste du navigera i en mängd obekanta termer, vilda design och stå ut med några avvägningar. Men om du upplever smärta i handled, hand eller arm—eller bara spenderar långa timmar framför en datorskärm—fördelarna med en ergonomisk mus överväger vida nackdelarna.

Även om du kommer att snubbla över vissa varianter, finns det tre populära typer av ergonomiska möss—vertikala, styrkula och traditionella. Vertikala möss är utformade för att placera din hand som om du skulle ge någon ett handslag, vilket avlastar trycket på din arm och hand.

RELATERATVad du ska titta efter när du köper en ergonomisk mus

Styrbollsmöss är vanligtvis byggda med en något lutande design, och de har en styrkula under tummen för att manipulera markören på skärmen. Den sista gruppen ergonomiska möss är byggda liknande en standardmus men erbjuder flera anpassningsbara komponenter eller mindre designjusteringar för att ge en bekväm användarupplevelse.

Att ta reda på vilken typ av mus som är bäst för dig beror allt på preferenser. Alla tre erbjuder någon form av lättnad jämfört med en standarddesign, men beroende på din budget, arbetsyta och hur du kommer att använda musen kan en vara bättre lämpad för din livsstil än en annan.

Styrbollsmöss är inte det bästa valet för till exempel spel, och vertikala möss kräver lite vänlighet, vilket kan vara obehagligt. Fundera på vad du ska använda musen till innan du investerar i en ergonomisk mus, så att du kan vara säker på att du kommer att använda det du har.

När du väl har bestämt dig för När du tar upp en ergonomisk mus har du dussintals alternativ att välja mellan. Vi har gjort din uppgift lite mindre skrämmande genom att sätta ihop en lista över våra sex ergonomiska favoritmöss som passar perfekt för varje budget och erbjuder en mängd olika vertikala, styrkula och traditionella mönster.

Bästa ergonomiska musen totalt: Logitech MX Master 3

Logitech

Proffs

 • ✓ Traditionell design som erbjuder ergonomisk prestanda
 • ✓ Tyst MagSpeed-rullningshjul
 • ✓ Lättåtkomliga tumkontroller

Nackdelar

 • ✗ Ingen vänsterhänt version

Till skillnad från vissa ergonomiska möss kommer Logitech MX Master 3 i en traditionell och välbekant formfaktor. Alla som har loggat in på en dator under det senaste decenniet kommer omedelbart att vara hemma med MX Master 3, som helt enkelt lägger till en mjuk lutning till standardmusdesignen tillsammans med ett bekvämt tumstöd och tumhjul.

Bortsett från sin ergonomiska men välbekanta design, erbjuder den mycket recenserade produkten alla bekvämligheter du kan förvänta dig av en $100-mus. Detta inkluderar en trådlös anslutning via USB-dongel eller Bluetooth, laddningsbara batterier, anpassningsbara knappar och ett nytt MagSpeed-rullningshjul som är både tyst och effektivt.

Multitaskers kommer att älska den enkla och pålitliga anslutningen hos MX Master 3, eftersom du snabbt kan ansluta den till upp till tre enheter samtidigt—så att du kan hoppa mellan enheter utan att missa ett slag.

Den största nackdelen med Logitech’s ergonomiska mus är bristen på en vänsterhänt variant, vilket är ganska olyckligt. Men om du är en högerhänt musanvändare kommer du inte att bli besviken på MX master 3.

Bästa ergonomiska musen totalt sett

Logitech MX Master 3

Logitech MX Master 3 gör några mindre ändringar i standardmusdesignen och erbjuder en bekväm formfaktor som passar alla användares behov — så länge de inte är vänsterhänta.

Amazon

$99.99
 

Best Vertical Ergonomic Mouse: Logitech MX Vertical Wireless Mouse

Logitech

Proffs

 • ✓ Trådlösa och trådbundna anslutningar
 • ✓ Kan ansluta till upp till tre enheter samtidigt
 • ✓ Uppladdningsbart batteri

Nackdelar

 • ✗ Dyrt

Om du är en nykomling i världen av vertikala möss, kommer det att ta några timmar innan du vänjer dig vid den nya arm- och fingerhållningen. Men håll fast vid det, så kommer din kropp att tacka dig—den vertikala designen är utmärkt för att lindra smärta i handleden, vilket gör dem till den perfekta följeslagaren för långa dagar bakom monitorn.

Så långt som detta nischmarknaden för mus är oroad, det finns få produkter som kan gå tå till tå med MX Vertical Wireless Mouse från Logitech. Med en lutning på 57 grader, trådlösa och trådbundna anslutningar, ett uppladdningsbart batteri och flera anpassningsbara kortkommandon, är det lite du kommer att sakna med premiummusen.

RELATERATLogitech MX Vertical Review: Den tydliga ledaren för ergonomiska möss

Bortsett från den eleganta ergonomin, satte Logitech en imponerande 4000 DPI-sensor i MX Vertical, vilket ger dig extra precision som inte ofta finns i den här typen av mus. En annan avancerad funktion är det uppladdningsbara batteriet, som kan ge dig hela tre timmars användning efter bara en minuts laddning.

Men alla dessa funktioner har ett pris. MX Vertical kostar 100 $, vilket gör den till en av de dyraste vertikala mössen på marknaden. Det råder ingen tvekan om att du får vad du betalar för, men alla som vill använda en vertikal mus kan bli avskräckta av den höga prislappen.

Om så är fallet, du vill kolla in vår favorit ergonomiska budgetmus, som också råkar vara av den vertikala sorten.

Bästa vertikala ergonomiska musen

Logitech MX Vertical Wireless Mouse

Logitech sparade inga kostnader för att skapa en vacker vertikal mus. En 4000 DPI-sensor och uppladdningsbart batteri är stjärnorna i programmet.

Länkikon Recension Geeks recensionsresultat: 9/10 Amazon

$98.99
 

Best Buy

$98.99
$99.99 Save 1 %

Bästa ergonomiska budgetmus: Anker AK-UBA trådlös vertikal mus

Anker

Proffs

 • &# 10003; Prisvärd
 • ✓ Trådlös anslutning via USB-mottagare
 • ✓ Snygg, minimalistisk design

Nackdelar

 • ✗ Ingen vänsterhänt version

Precis som MX Vertical erbjuder Anker AK-UBA en vertikal ergonomisk design som hjälper till att lindra smärta i handled och hand. Till skillnad från Logitech’s premiumenhet är dock Ankers budgetvänliga mus en budgetvänlig $36—nästan $60 mindre än konkurrenterna.

Föga överraskande gjordes några eftergifter för att nå den prisnivån. Den mest anmärkningsvärda nedgraderingen är batteriet, som inte längre är inbyggt och uppladdningsbart och istället förlitar sig på två AAA-batterier. Den använder också en mindre robust sensor som maxar 1600 DPI (även om den är justerbar hela vägen ner till 800).

Trots bristen på funktioner finns det fortfarande mycket att bli exalterad över med Ankers mus. Den ser fortfarande ut som en premiumenhet, har nästa- och bakåtknappar för enkel webbnavigering, och den går till och med över i energisparläge efter att ha gått i viloläge för att spara på batterierna.

Sammantaget ger AK-UBA mycket av samma funktionalitet som en dyrare enhet samtidigt som den bär en prislapp som är förvånansvärt låg. Om du kan se förbi några brister är AK-UBA Wireless Vertical Mouse ett solidt, pålitligt val.

Bästa Ergonomiska Budgetmusen

Anker AK-UBA trådlös vertikal mus

Den saknar några klockor och visselpipor som finns i tävlingen, men AK-UBA ger en överraskande mängd anpassning till sin ergonomiska design.

Amazon

$35.99
 

Bästa ergonomiska spelmus: Mad Catz R.A.T. PRO X3

Mad Catz

Proffs

 • ✓ Innehåller utbytbara komponenter för en personlig passform
 • ✓ FLUX programvara låter dig ställa in olika användarprofiler
 • ✓ Snabb svarstid, hållbara komponenter

Nackdelar

 • ✗ Obehaglig gamer-estetik

Det första du kommer att lägga märke till med R.A.T. PRO X3 är dess djärva design. Även om du inte är ett fan av dess cyborg-utseende, kommer du att bli glad över att veta att den innehåller en mycket anpassningsbar, ergonomisk mus.

Inkluderar inte bara ett bekvämt tumstöd som standard, men det kommer också med tre löstagbara pinky-stöd, tre olika handledsstöd, tre alternativ för rullningshjul, två uppsättningar glidfötter och ett sexkantverktyg för att enkelt få ihop din skapelse.

När du har anpassat din hårdvara kan du använda FLUX-programvaran för att anpassa dina inställningar eller skapa ett personligt konto för varje användare.

Mad Catz var inte nöjd med att bara erbjuda tusen anpassningsbara delar och kalla det en dag. Permanenta komponenter (som dess 16 000 DPI-sensor och OMRON-switchar) är nära toppen av sin klass och erbjuder den prestanda du behöver under spända spelsessioner.

Om du tål prislappen och inte har något emot det estetiska, kan R.A.T. PRO X3 är en av få spelmöss som också fungerar som ett ergonomiskt kraftpaket.

Bästa ergonomiska spelmusen

Mad Catz R.A.T. PRO X3

R.A.T. PRO X3 är den dyraste musen på vår lista, men den har många utbytbara komponenter och en 16 000 DPI-sensor som är mer än tillräcklig för vissa konkurrenskraftiga spel.

Amazon

$186.02
$219.99 Save 15%

Best Ergonomic Trackball Mus: Logitech ERGO M575

Logitech

Fördelar

 • ✓ Fungerar via Bluetooth eller via trådlös USB-mottagare
 • ✓ Förvånansvärt prisvärt
 • ✓ Upp till 24 månaders användning på ett enda AA-batteri

Nackdelar

 • ✗ Att lära sig använda en styrkula kan vara svårt för nykomlingar

Även om du sällan hittar styrkula under din mus nuförtiden, har de blivit populära alternativ för ergonomiska möss när de placeras under tummen. Nykomlingar kommer att behöva gå igenom en anpassningsperiod, men om du lider av smärta i handleden är denna klass av möss ett utmärkt alternativ att utforska.

Logitech befinner sig återigen på vår lista, eftersom dess ERGO M575 konsekvent rankas som en av de mest populära och bekväma trådlösa trackballmössen som finns. Elegant, minimal och byggd helt runt en ergonomisk passform, ser ERGO M575 ut som en premiumenhet—trots den gigantiska styrkulan som sticker ut från sidan.

Du kan ansluta styrkulan till din dator med antingen en USB-mottagare eller Bluetooth, och den klarar av att erbjuda upp till 24 månaders batteritid på ett enda AA-batteri. Logitech gjorde det också enkelt att ta bort styrkulan för periodisk rengöring.

Bäst av allt är att premiummusen kostar bara 50 USD, vilket gör det till ett prisvärt sätt att dyka in i en värld av trackballmöss och uppleva dess ergonomiska lycka.

Bästa ergonomiska trackballmus

Logitech ERGO M575

Prisvärd, väldesignad och med en häpnadsväckande batteritid på två år byggde Logitech ERGO M575 enligt högsta standard.

Amazon

$49.99
 

Bästa ultralätt ergonomiska mus: Glorious Model O trådlös mus

Glorious PC Gaming

Proffs

 • ✓ Finns i två storlekar
 • ✓ Snygg, robust design
 • ✓ G-Skates fötter för enkel kontroll

Nackdelar

 • ✗ Traditionell musdesign
 • ✗ Dyrt

Glorious Model O Wireless erbjuder inte mycket i vägen för traditionell ergonomi—du kommer inte att hitta ett tumstöd, vertikal orientering eller styrkula—men dess lätta och dubbelsidiga design gör den till en solid val för användare som inte vill gå för långt från sin komfortzon.

Som en av de lättaste mössen på marknaden (med en vikt på bara 69 gram) krävs det lite ansträngning för att glida Model O över ditt skrivbord. Premium G-Skates konstruerade med 100 % polytetrafluoreten (PTFE) gör det ännu enklare att kontrollera Model O. Skridskorna är också byggda med rundade kanter, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att de ska fastna i lösa fibrer i din musmatta.

En av de bästa sakerna med Glorious Model O är de många olika modeller som är tillgängliga. Glorious Model O Wireless passar bäst för de flesta, även om du hittar en Model O Minus Wireless tillgänglig om du behöver något lite mindre.

Om du inte har något emot att en kabel dras över ditt skrivbord, kan du spara lite pengar genom att välja de trådbundna versionerna av Model O eller Model O Minus, som erbjuder många av samma funktioner men istället förlitar sig på en trådbunden anslutning.

Bästa Ultralätt Ergonomic

Glorious Model O Wireless

Du kommer inte att få en snygg vertikal design eller tumstöd, men dess lätta, dubbelsidiga design (och eleganta RGB-ljus) gör Model O till en mus som är värd att sitta på ditt skrivbord.

Amazon

$79.99
$115.99 Save 31%

The Best Mice of 2021 for Gaming and Productivity Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$99.98
 

Bästa budgetmus Logitech G203 trådbunden Lightsync-mus Amazon

$29.99
$39.99 Save 25%

Bästa musen för spel Logitech G502 Lightspeed trådlös spelmus Amazon

$113.65
$149.99 Save 24%

Bästa trådlösa musen Logitech MX Master 3 trådlösa musen Amazon

$99.99
 

Bästa trådbundna musen Razer Viper Ultralight Ambidextrous trådad mus Amazon

68,30 USD
79,99 USD Spara 15 %

Bästa ergonomiska musen Logitech MX Vertical Amazon

$98.99
 

Bästa musen för Windows Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse Amazon

$39.34
$59.95 Save 34%

Bästa musen för Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon LÄS NÄSTA

 • › Vad kan du göra med USB-porten på din router?
 • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?
 • › 4 sätt att förstöra din smartphones batteri
 • › Så här gör Mozilla Thunderbird comeback 2022
 • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
 • › ExpressVPN Review: En lättanvänd och säker VPN för de flesta