Dager etter pani-puri-kommentaren sier Tamil Nadu-ministeren: “Åpen for å undervise i tredjespråk, inkludert hindi”

0
49

Tamil Nadu minister for høyere utdanning K Ponmudy. (Facebook)

Dager etter at Tamil Nadu-utdanningsminister K Ponmudy skapte en flagre og sa at jobbutsiktene for hinditalende i staten var svake da de fleste av dem solgte pani-puris, sa lovgiveren at regjeringen kan vurdere å undervise i et tredje språk, inkludert hindi, hvis det er nok personer til det.

For tiden har Tamil Nadu en policy på to språk som undervises i tamil og engelsk.

Les også | Se hvem som snakker hindi nå: Shiv Sena

I et intervju med en lokal nyhetskanal Thanti TV sa Ponmudy at DMK-regjeringen ikke har noen problemer med at studenter lærer tre språk. “Det er bare to (språk) som er obligatoriske… Hvis det er elever fra Andhra som ønsker å lære telugu, hvis malayali-studenter ønsker å studere malayalam… Hvis det er deltakere for det, vil vi legge til rette for å undervise dem på skolene. Det er det samme for Kannada eller Hindi også. Bare det at vi kategorisk uttalte at hindi ikke kan være et obligatorisk språk i utdanningssystemet vårt, la han til.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Han informerte videre at de “kommer til å starte” dette systemet med “å lære et tredje språk som et valg” i statlige skoler. – Ja, det vurderes nå. Hvis det er folk som ønsker å lære et annet språk, vil sjefsministeren vår legge til rette for å gjøre det i henhold til reglene,” sa han.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nøkkel – 18. mai 2022: Det du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Innholdet og omfanget av artikkel 142, påberopt av Høyesterett…

Premium

Fra Indras flagg og Krishna’s banner til safranflagg: Fra di…

Premium

Sanjiv Bajaj: “I likhet med GST Council, trenger du en plattform for å sortere senter-statssaker … Flere Premium-historier &gt ;>

Ponmudy sa i intervjuet at han ikke mente å skade noen med pani puri-uttalelsen. “Det er folk som sier at de som lærer hindi vil få jobb. Det er sant at mange tamiler også drar til andre stater for å jobbe. Men de fleste av de hindi-talende folkene som kommer til Tamil Nadu, driver pani puri-butikker – det var det jeg mente. Utsagnet mitt var aldri ment å fremstille noen i feil forstand. Poenget mitt var bare at det å lære hindi og jobbmuligheter ikke har noen sammenheng med hverandre,” la han til.