Dagen na de opmerking van pani-puri zegt de minister van Tamil Nadu: 'Open voor het onderwijzen van derde talen, waaronder Hindi'

0
40

Tamil Nadu Minister van Hoger Onderwijs K Ponmudy. (Facebook)

Dagen nadat de minister van Onderwijs van Tamil Nadu, K Ponmudy een gefladder had gecreëerd waarin hij zei dat de vooruitzichten op werk voor Hindi-sprekers in de staat zwak waren, aangezien de meesten van hen pani-puri's verkochten, zei de wetgever dat de regering zou kunnen overwegen om een ​​derde taal te leren, waaronder Hindi, als er genoeg deelnemers zijn.

Momenteel heeft Tamil Nadu een tweetalenbeleid waarbij Tamil en Engels wordt onderwezen.

Lees ook | Kijk eens wie er nu Hindi praat: Shiv Sena

In een interview met een lokale nieuwszender Thanti TV zei Ponmudy dat de DMK-regering er geen problemen mee heeft dat studenten drie talen leren. “Alleen zijn er maar twee (talen) verplicht… Als er studenten uit Andhra zijn die Telugu willen leren, als Malayali-studenten Malayalam willen studeren… Als er kandidaten zijn, zullen we regelingen treffen om ze op scholen les te geven. Het is ook hetzelfde voor Kannada of Hindi. Alleen dat we categorisch hebben verklaard dat Hindi geen verplichte taal in ons onderwijssysteem kan zijn,” voegde hij eraan toe.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hij deelde verder mee dat ze dit systeem van “het leren van een derde taal als keuze” gaan “starten” op staatsscholen. “Ja, daar wordt nu over nagedacht. Als er mensen zijn die een andere taal willen leren, zal onze minister-president regelingen treffen om dat volgens de regels te doen,” zei hij.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 18 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Uitgelegd: de inhoud en reikwijdte van artikel 142, ingeroepen door het Hooggerechtshof…

Premium

Van Indra's vlag en Krishna's banner tot saffraanvlag: van de di…Premium

Sanjiv Bajaj: 'Net als de GST Council heb je een platform nodig om de zaken in het centrum van de staat te sorteren… Meer Premium Stories &gt ;>

Ponmudy zei in zijn interview ook dat hij niemand wilde kwetsen met de pani puri-verklaring. “Er zijn mensen die zeggen dat degenen die Hindi leren een baan zullen krijgen. Het is waar dat veel Tamils ​​ook naar andere staten gaan voor werk. Maar de meeste Hindi-sprekende mensen die naar Tamil Nadu komen, hebben pani puri-winkels – dat bedoelde ik. Mijn verklaring was nooit bedoeld om iemand in de verkeerde zin af te schilderen. Mijn punt was alleen dat Hindi leren en kansen op werk niets met elkaar te maken hebben,” voegde hij eraan toe.