Dagar efter pani-puri-kommentaren säger Tamil Nadu-ministern: “Öppen för undervisning i tredje språk, inklusive hindi”

0
45

Tamil Nadu minister för högre utbildning K Ponmudy. (Facebook)

Dagar efter att Tamil Nadu utbildningsminister K Ponmudy skapade ett fladder och sa att jobbutsikterna för hinditalande i delstaten var svaga eftersom de flesta av dem sålde pani-puris, sa lagstiftaren att regeringen kan överväga att lära ut ett tredje språk, inklusive hindi, om det finns tillräckligt många personer för det.

För närvarande har Tamil Nadu en tvåspråkig policy enligt vilken tamil och engelska undervisas.

Läs också | Titta vem som pratar hindi nu: Shiv Sena

I en intervju med en lokal nyhetskanal Thanti TV sa Ponmudy att DMK-regeringen inte har några problem med att elever lär sig tre språk. “Det är bara två (språk) som är obligatoriska… Om det finns elever från Andhra som vill lära sig Telugu, om malayali-studenter vill studera malayalam… Om det finns personer för det, kommer vi att göra arrangemang för att undervisa dem i skolor. Det är samma sak för Kannada eller Hindi också. Bara det att vi kategoriskt konstaterade att hindi inte kan vara ett obligatoriskt språk i vårt utbildningssystem”, tillade han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Han informerade vidare att de “kommer att starta” detta system för att “lära sig ett tredje språk som ett val” i statliga statliga skolor. “Ja, det övervägs nu. Om det finns människor som vill lära sig ett annat språk, kommer vår chefsminister att göra arrangemang för att göra det enligt reglerna”, sa han.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nyckel – 18 maj 2022: Vad du behöver att läsa idag

Premium

Förklarat: Innehållet och omfattningen av artikel 142, åberopat av Högsta domstolen…

Premium

Från Indras flagga och Krishna’s banner till saffransflagga: Från di…

Premium

Sanjiv Bajaj: “Behöver, precis som GST Council, en plattform för att sortera centralstatliga problem…Fler premiumhistorier &gt ;>

Ponmudy sa i sin intervju att han inte menade att skada någon med pani puri uttalandet. “Det finns folk som säger att de som lär sig hindi kommer att få jobb. Det är sant att många tamiler också åker till andra stater för att arbeta. Men de flesta hinditalande människor som kommer till Tamil Nadu driver pani puri-butiker – det var det jag menade. Mitt uttalande var aldrig menat att framställa någon i fel mening. Min poäng var bara att lära sig hindi och jobbmöjligheter inte har något samband med varandra”, tillade han.