Collegium knik voor High Court CJ's: 1 transfer, 5 verhogingen

0
111

Telangana HC-rechter, rechter Ujjal Bhuyan is voorgedragen voor benoeming tot CJ.

Het College van het Hooggerechtshof heeft de benoeming aanbevolen van rechter Satish Chandra Sharma, die momenteel Chief Justitie van het Hooggerechtshof van Telangana, als de nieuwe opperrechter van het Hooggerechtshof van Delhi.

Het Collegium, onder leiding van opperrechter van India NV Ramana, beval ook de benoeming van vijf rechters aan als opperrechters van High Courts. Justitie Vipin Sanghi, die momenteel de waarnemend opperrechter van het hooggerechtshof van Delhi is, is voorgedragen voor benoeming tot opperrechter van Uttarakhand. Rechter van Bombay HC, rechter Amjad S Sayed, werd aanbevolen om te worden benoemd tot opperrechter van Himachal Pradesh, en rechter S S Shinde van de Bombay HC werd aanbevolen voor verheffing tot opperrechter van Rajasthan. Rashmin M Chhaya van de Gujarat HC is aanbevolen voor verhoging als opperrechter van Gauhati HC.

Telangana HC rechter, rechter Ujjal Bhuyan is aanbevolen voor verhoging als CJ.

Best of Express Premium

Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was van mijn moeder 8230; het levensreddende plan…Premium

Waarom was Deepika Padukone gekleed in sofabekleding in Cannes?

Premium

UPSC CSE-sleutel – 18 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Uitgelegd: de inhoud en reikwijdte van artikel 142, ingeroepen door het Hooggerechtshof… Meer Premium Stories >>