Bøffelskyting: USAs president Joe Biden fordømmer rasisme, sørger over nye ofre

0
49

USAs president Joe Biden holder bemerkninger på Delavan Grider Community Center i Buffalo, NY, USA 17. mai 2022. (Reuters)

USAs president Joe Biden fordømte tirsdag giften fra hvit overherredømme og sa at nasjonen må “avvise løgnen” til den rasistiske “erstatningsteorien” støttet av skytteren som myrdet 10 svarte amerikanere i Buffalo.

Snakker til ofrene’ familier, lokale tjenestemenn og førstehjelpere, sa Biden at Amerikas mangfold er dets styrke, og at nasjonen ikke må bli forvrengt av en “hatfull minoritet.”

“I Amerika vil ikke ondskapen vinne, jeg lover deg,” sa Biden. “Hat vil ikke seire, hvit overherredømme vil ikke ha det siste ordet.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Biden snakket etter at han og førstedamen Jill Biden hyllet deres tirsdag ved et provisorisk minnesmerke for blomster, lys og kondolansemeldinger utenfor Tops supermarked, hvor en ung mann bevæpnet med en automatrifle på lørdag siktet mot svarte mennesker i det dødeligste rasistiske angrepet i USA siden Biden tiltrådte.

Best of Express Premium

Premium

A G Perarivalan skriver: Mitt håp var min mor… den livreddende planen…Premium

Hvorfor ble Deepika Padukone kledd i sofatrekk i Cannes?

Premium

UPSC CSE Key – 18. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Innholdet og omfanget av artikkel 142, påberopt av Supreme Court…Flere premiumhistorier >>

I Buffalo konfronterte presidenten på nytt hatkreftene han ofte sier kalte ham tilbake for å søke Det hvite hus.
«Jill og jeg har kommet for å stå sammen med dere, og til familiene, vi har kommet for å sørge sammen med dere,” sa Biden. Han la til: “Nå er det på tide at folk av alle raser, fra alle bakgrunner, snakker opp som et flertall og amerikanere og avviser hvit overherredømme.”

Erstatningsteori kan beskrives som en rasistisk ideologi, som har beveget seg fra hvite nasjonalistiske kretser til mainstream, som sier at hvite mennesker og deres innflytelse med vilje blir “erstattet” av fargede.

Biden’s fordømmelse av hvit overherredømme er et budskap han har levert flere ganger siden han ble den første presidenten som spesifikt tok for seg hvit overherredømme i en åpningstale, og kalte det «innenlandsk terrorisme som vi må konfrontere». Slike oppfatninger er imidlertid fortsatt en forankret trussel i en tid da hans administrasjon har vært fokusert på å ta tak i pandemien, inflasjonen og krigen i Ukraina.

Det hvite hus sa at presidenten og førstedamen vil «sørge med samfunnet som mistet 10 liv i en meningsløs og forferdelig masseskyting». Ytterligere tre personer ble såret. Nesten alle ofrene var svarte, inkludert alle de som døde.

Mandag hyllet Biden spesielt et av ofrene, den pensjonerte politimannen Aaron Salter, som jobbet som sikkerhetsvakt i butikken. Han sa at Salter «ga livet sitt for å redde andre» ved å åpne ild mot våpenmannen, bare for å bli drept selv.

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden viser respekt til ofrene for lørdagens skyting mot et minnesmerke rett over gaten fra TOPS Market i Buffalo, NY, 17. mai 2022. (AP)

Ved ankomst til Buffalo ble presidenten og New Yorks to senatorer møtt av guvernør Kathy Hochul, Buffalo-ordfører Byron Brown og lokale politi- og brannmyndigheter.

Skytterens hatefulle skrifter gjentok de av de hvite overherredømmene som marsjerte med fakler i 2017 i Charlottesville, Virginia, en scene som Biden sa inspirerte hans beslutning om å stille opp mot president Donald Trump i 2020, og som drev ham til å bli med i det han kaller “kampen om sjelen til Amerika”. .”

“Det er viktig for ham å stille opp for familiene og samfunnet og uttrykke sine kondolanser,” sa Derrick Johnson, presidenten for NAACP. “Men vi er mer opptatt av å forhindre at dette skjer i fremtiden.”

Det er uklart hvordan Biden vil prøve å gjøre det. Forslag om nye våpenrestriksjoner har rutinemessig blitt blokkert av republikanere, og rasistisk retorikk fremmet i utkanten av landets politikk har bare blitt høyere.

Payton Gendron dukker opp under sin rettssak i Buffalo byrett, 14. mai 2022, i Buffalo, NY. (AP)

Payton Gendron, 18, ble arrestert i supermarkedet og siktet for drap. Han har erkjent ikke straffskyld.

Før skytingen er det rapportert at Gendron har lagt ut en avrettingsmasse på nett som flyter over av rasisme og antisemittisme. Forfatteren av dokumentet beskrev seg selv som en tilhenger av Dylann Roof, som drepte ni svarte sognebarn ved en kirke i Charleston, South Carolina, i 2015, og Brenton Tarrant, som siktet mot moskeer i New Zealand i 2019.

Utforskere ser på Gendrons forbindelse til det som er kjent som «den store erstatningen” teori, som grunnløst hevder at hvite mennesker med vilje blir overkjørt av andre raser gjennom immigrasjon eller høyere fødselstall.

Påstandene er ofte sammenvevd med antisemittisme, med jøder identifisert som de skyldige. Under «Unite the Right»-marsjen i Charlottesville i 2017 ropte de hvite supremacistene «Jøder vil ikke erstatte oss.”

Forklart | Hva er “Den store erstatningen” og hva er dens opprinnelse?

“Mange av disse mørke stemmene eksisterer fortsatt i dag, sa pressesekretær i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, mandag. “Og presidenten er bestemt som han var den gang. . . for å sikre at vi kjemper tilbake mot disse kreftene av hat og ondskap og vold.»

I årene etter Charlottesville har erstatningsteorien flyttet seg fra nettkanten til mainstream høyreorientert politikk. En tredjedel av amerikanske voksne mener det er «en gruppe mennesker i dette landet som prøver å erstatte innfødte amerikanere med innvandrere som er enige i deres politiske synspunkter», ifølge en meningsmåling utført i desember av The Associated Press og NORC Center for Public Affairs Research.

Tucker Carlson, den fremtredende Fox News-verten, anklager demokratene for å orkestrere massemigrasjon for å konsolidere sin makt.

«Landet blir stjålet fra amerikanske borgere,” sa han 23. august 2021. Han gjentok det samme temaet en måned senere, og sa at «denne politikken kalles den store erstatningen, erstatningen av gamle amerikanere med mer lydige mennesker fra fjerne land». Carlson’s show mottar rutinemessig de høyeste rangeringene i kabelnyheter, og han svarte på furore mandag kveld ved å anklage liberale for å prøve å få motstanderne til å tie.

“Så fordi en psykisk syk tenåring myrdet fremmede, kan du ikke få lov til å uttrykke din politiske overbevisning høyt,” sa han.

Hans kommentar gjenspeiler hvordan dette konspiratoriske synet på innvandring har spredt seg gjennom det republikanske partiet i forkant av dette året& #8217;s midtveisvalg, som vil bestemme kontrollen over Kongressen.

Facebook-annonser som ble lagt ut i fjor av kampanjekomiteen til representanten Elise Stefanik, R-N.Y., sa at demokratene ønsker en “PERMANENT VALGOPPRETNING” ved å gi amnesti til ulovlige innvandrere.

Planen ville “ styrte våre nåværende velgere og skape et permanent liberalt flertall i Washington.» Alex DeGrasse, seniorrådgiver for Stefaniks kampanje, sa mandag at hun «aldri har tatt til orde for noen rasistisk posisjon eller kommet med en rasistisk uttalelse.” Han kritiserte “kvalme og falsk rapportering” om hennes annonser.

FBI-etterforskere går inn i Tops supermarked i Buffalo, New York, 16. mai 2022. (AP)

Stefanik er den tredje rangerte lederen av House Republican Caucus, og erstatter Rep. Liz Cheney, R-Wyo., som gjorde partiet sint med sine fordømmelser av Trump etter 6. januar-angrepet på Capitol.

Cheney sa i en tweet på mandag at caucus’ lederskap “har muliggjort hvit nasjonalisme, hvit overherredømme og antisemittisme. Historien har lært oss at det som begynner med ord ender med langt verre.» Retorikk om erstatningsteori har også bølget gjennom republikanske primærkampanjer.

Selv om Biden ikke har snakket direkte om erstatningsteori, forblir advarslene hans om rasisme en del av hans offentlige taler.

Tre dager før. Buffalo-skytingen, ved en demokratisk pengeinnsamling i Chicago, sa Biden: “Jeg tror virkelig vi fortsatt er i kampen om Amerikas sjel.”