Apple brengt Beta 1 van iOS 15.6 en iPadOS 15.6 uit

0
47

In juni onthult Apple tijdens de WWDC 2022 iOS 16 en iPadOS 16, maar iOS 15 is voor Apple nog niet uitgespeeld. Ergens in de zomer komt Apple nog met iOS 15.6, waarvan nu de nieuwste beta beschikbaar is. Veel nieuwe functies verwachten we daar niet in, want het gaat mogelijk om een paar bugfixes en andere wijzigingen achter de schermen.

Nieuwste iOS 15.6 Beta

iOS 15.6 Beta 1

18 mei 2022 – De eerste beta van iOS 15.6 staat klaar voor ontwikkelaars en heeft buildnummer 19G5027e. Mochten er nog nieuwe functies ontdekt worden, dan werken we dit artikel bij met de nieuwste ontdekkingen.

Nieuwste iPadOS 15.6 Beta

iPadOS 15.6 Beta 1

18 mei 2022 – Ook de eerste beta van iPadOS 15.6 staat klaar. Daarin zitten dezelfde verbeteringen als in de beta van iOS 15.6. Mochten er nog iPad-specifieke functies ontdekt zijn, dan lees je dat in dit artikel.

iOS 15.6 en iPadOS 15.6 beta downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers

Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Daar vind je het juiste betaprofiel om op je iPhone te installeren. Doorgaans zijn er twee manieren voor het installeren van de update. Je kan het het juiste betaprofiel downloaden en de beta over-the-air te installeren of meteen overstappen als je het profiel al hebt. Een andere manier is door het zogenaamde Restore Image te downloaden en die vervolgens via de Finder op de Mac of iTunes op Windows op je iPhone zetten.

De publieke beta’s van iOS 15.6 en iPadOS 15.6 komen vlak na de ontwikkelaarsbeta beschikbaar. Het installeren van de publieke beta van iOS vereist wel dat je het juiste betaprofiel hebt en bent aangemeld voor Apple’s betaprogramma.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 15.6 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 15.6-beta’s. We verwachten iOS 15.6 in juni/juli 2022.

  • iOS 15.6 Beta 1: 18 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19G5027e)
  • iOS 15.6 definitief: juni/juli 2022 (verwacht)

Tijdlijn iPadOS 15.6 Beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iPadOS 15.6-beta’s. We verwachten iPadOS 15.6 in juni/juli 2022.

  • iPadOS 15.6 Beta 1: 18 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19G5027e)
  • iPadOS 15.6 definitief: juni/juli 2022 (verwacht)

Over iOS 15.6
iOS 15.6 is de zesde grote update sinds iOS 15 verscheen. Dit is waarschijnlijk de laatste update voordat Apple in september iOS 16 uitbrengt. Er zijn geen uitgestelde functies meer die nog verwacht worden. We houden je op de hoogte van alle noemenswaardige nieuwe functies en verbeteringen. De komende tijd verwachten we dat Apple nog meer kleine verbeteringen toevoegt gedurende de betaperiode. Wil je meer weten wat er nieuw is in iOS 15, lees dan ons overzicht met de belangrijkste functies.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 15 beta’s, lees je in ons aparte artikel.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 – 18 mei, 19:13: Er zijn ook nieuwe beta's van Monterey, watchOS, HomePod en tvOS verschenen.