Anklaget Buffalo-våpenmann fulgte kjent radikaliseringsvei

0
45

etterforskere jobber med åstedet for en skyting på et supermarked i Buffalo. (Foto: AP)

Den 18 år gamle våpenmannen anklaget for en dødelig rasistisk rasisme på et supermarked i Buffalo ser ut til å passe til en alt for kjent profil: en fornærmet hvit mann gjennomsyret av hat -fylte konspirasjoner på nettet, og inspirert av andre ekstremistiske massakrer.

Payton Gendron fra Conklin, New York, ser ut til å ha blitt drevet til handling omtrent to år etter at hans radikale indoktrinering begynte, og viser hvor raskt og enkelt morderiske overgrep kan utløses på internett. Ingen taktisk trening eller organisatorisk hjelp er nødvendig.

Les også |Forklart: Hva er “The Great Replacement” og hva er dens opprinnelse?

Mens politimyndigheter har blitt dyktige siden 11. september-angrepene til å forstyrre godt organiserte komplotter, står de overfor en mye tøffere utfordring når det gjelder å avskjære selvradikaliserte unge menn som absorberer rasistiske pålegg på sosiale medier og planlegger vold på egenhånd.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Det er derfor alle er så bekymret. Du bare går og velger din ideologi – og så, hvis du har et våpen, trenger du ikke en stor plan,” sa Christopher Costa, tidligere seniordirektør for terrorbekjempelse i Trump-administrasjonens nasjonale sikkerhetsråd. «Det som er endret, er internett.»

Beste fra Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: “Trenger i likhet med GST Council en plattform for å sortere senter-stats problemer…

Premium

Forklart: Hvor kullblokker stårPremium

Slik takler du inflasjonsspiralen

Premium

Etter Gyanvapi, nålebevegelser innen BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Flere Premium-historier >>

Gendron er anklaget for å ha skutt 10 svarte mennesker dødelig og kan bli anklaget for føderale hatkriminalitet i løpet av de kommende dagene. Han skal ha etterlatt seg en 180-siders diatriske der han sa at herjingen var ment å terrorisere ikke-hvite mennesker og få dem til å forlate landet. Den støtter ideer etterlatt av andre hvite mordere hvis massakrer han har undersøkt mye på nettet.

Bevisene så langt understreker den stadige trusselen som rettshåndhevelse står overfor.

I de første årene etter 11. september-angrepene var amerikanske tjenestemenn opptatt av muligheten for organiserte terrorceller som mobiliserte tilhengere for å starte nye angrep mot hjemlandet. De ble senere bekymret for muligheten for at selvradikaliserte islamske jihadister skulle handle på egenhånd.

Nå har hvite supremacister dukket opp som et front-og-senter fokus. FBI-direktør Christopher Wray beskrev i fjor den innenlandske terrortrusselen som «metastaserende.” Hvite rasistisk motiverte ekstremister har vært ansvarlige for de fleste av de dødeligste angrepene på amerikansk jord de siste fem årene, inkludert en skyting i en synagoge i Pittsburgh i 2018 og en raseri året etter der en våpenmann rettet mot latinamerikanere inne i en Texas Walmart drepte 23 mennesker.

En uklassifisert rapport fra det amerikanske etterretningsmiljøet i fjor advarte om at voldelige ekstremister motivert av politiske klager og rasehat utgjør en «forhøyet» trussel mot landet.

Som erkjennelse av problemet sa Det hvite hus i mars at det siste budsjettet ga FBI en økning på 33 millioner dollar til innenlandsk terrorismeetterforskning. I 2019 samlet FBI en spesialisert fusjonscelleagenter som spesialiserer seg på hatkriminalitetsetterforskning med de som fokuserer på handlinger innen innenlandsk terrorisme – et nikk til truslenes overlappende natur.

Føderale myndigheter har de siste årene tiltalt medlemmer av hvite overherredømmer og nynazistiske grupper, inkludert Atomwaffen Division og The Base. Disse organisasjonene har omfavnet en utkantsfilosofi kjent som “akselerasjonisme”, som fremmer massevold for å gi næring til samfunnets kollaps, utløse en rasekrig eller styrte den amerikanske regjeringen.

De tiltalte’ veier til digital indoktrinering ser på noen måter ut til å speile Gendrons. Den rasistiske pårettingen som har blitt tilskrevet ham, kom med avanserte ideer fra teorien om “stor erstatning” – en grunnløs konspirasjon som sier at det er et komplott for å redusere innflytelsen til hvite mennesker – og forteller om hans egne erfaringer med å navigere i mørke hjørner av internett.

For en generasjon siden innebar indoktrinering i ekstremistiske grupper mennesker som møttes ansikt til ansikt, snakket og byttet bøker, og som et resultat var det ikke like sannsynlig at skadelige ideologier spredte seg så raskt som de kan i dag, sa Shannon Foley Martinez, en reformert ekstremist. som veileder folk som prøver å forlate supremasistiske grupper.

“Når jeg går og snakker med studenter på ungdoms- og videregående skoler og universiteter, og jeg spør dem hvem som har sett rasistiske eller antisemittiske kommentarer eller innhold på nettet, 100 % av hendene gå opp,” sa Martinez, som kuttet bånd med ekstremister for 28 år siden.

Det har lenge vært debatt innenfor strafferettssystemet om muligheten til å rehabilitere rasemessig eller etnisk motiverte ekstremister, eller skape såkalte «off-ramper»,” for dem før de begår vold. Når de er siktet, har flere tiltalte forsøkt å gi avkall på ideologiene sine, og pekt på formildende faktorer i deres eget liv som de sa hadde fordreid dømmekraften deres og ført til et forgiftet sett av tro.

Etter at justisdepartementet i 2020 anklaget fire Atomwaffen-medlemmer i Seattle i en kampanje for å skremme journalister og andre med truende plakater hjemme, forsøkte forsvarsadvokater å spille opp likhetene til klientene deres’ bakgrunn og radikaliseringsvei: De ble mobbet, venneløse, utstøtt; De ønsket seg et fellesskap og fant hverandre på internett.

Cameron Shea var avhengig av opiater og bodde i bilen sin da han fant Atomwaffen.

«Ï var fortapt, trist og (med fare for å høres dramatisk ut) sint på verden,” skrev han i et brev stilet til dommeren som dømte ham til tre års fengsel. «Å velge å slå ut og føle seg sint på alt var lettere enn å ta tak i tristheten og følelsen av fortrengning under det hele.»

Taylor Ashley Parker-Dipeppe, som var 21 år ved domsavsigelsen, er en transperson som ble unngått av sine jevnaldrende og ofte mobbet på hans New Jersey high school, sa hans advokat, Peter Mazzone. Etter et mislykket forsøk på å «koble til LBGTQ-publikummet», graviterte Parker-Dipeppe på nettet mot en Atomwaffen-celle i Florida ledet av en 16 år gammel gutt og ble en «full tilhenger», sa advokaten hans.

< p>“Men han følte også at han 'bestod' som mann, ble akseptert av en 'mandig' klubb og var en del av en gruppe som ville kjempe for ham om nødvendig, så lenge ingen fant ut at han faktisk var transkjønnet. Mazzone skrev.

De Atomwaffen-tiltalte erkjente enten straffskyld eller ble dømt av en jury. Alle fire ble dømt til fengselsstraffer eller tid som allerede er sonet bak murene.

Mens disse mennene var knyttet til internett, kan Gendrons vandring på nettet ha vært en mer solo-forsøk. Uttalelsen han tilsynelatende la ut på nettet indikerer imidlertid at han hentet inspirasjon fra andre rasistiske herjinger, som den av en hvit mann som drepte 51 mennesker ved to moskeer i Christchurch, New Zealand, i 2019.

I dokumentet , sa Gendron at han opplevde “ekstrem kjedsomhet” ettersom COVID-19-pandemien utviklet seg, og at han i mai 2020 begynte å surfe på 4chan, en lovløs meldingstavle som er populær for anonyme – og ofte voldelige eller villedende – innlegg. Gendron sa at han først bla gjennom nettstedets våpenmeldingstavle.

Snart nok hadde han snublet over nynazistiske nettsteder som var lagt ut på nettstedet, og deretter en kopi av livestream-videoen av skytingene i moskeen i New Zealand.

“Dette dokumentet viser en veldig tydelig bane fra radikalisering på nettet. til innenlandsk terrorisme og ekstremisme,” sa Sophie Bjork-James, en assisterende professor ved Vanderbilt University som forsker på den hvite nasjonalistiske bevegelsen og hatforbrytelser.

Gendron delte skjermbilder av memer og konservative nyhetsoverskrifter som hjalp ham å formulere sin ekstrem tro på dokumentet.

“Å ta megafonen fra disse menneskene er ekstremt viktig, og akkurat nå er megafonen på sosiale medier,” sa Bjork-James.

Facebook gjorde ikke det ta ned direktesendingen av drapsfesten i New Zealand inntil 17 minutter etter at den ble sendt, slik at kopier av videoen kan sirkulere på ubestemt tid på mer seende nettsteder som 4Chan. Gendrons livestream-video har også spredt seg på sosiale medier og kan brukes til å indoktrinere flere brukere.