AISA protesteert buiten het Hansraj College tegen de samenwerking met een particulier instituut voor voorbereidende lessen van UPSC

0
50

Delhi AISA-president Abhigyan zei: “We hebben de vice-directeur van Hansraj College ontmoet en hem de verzekering gevraagd dat het coachingprogramma wordt opgeschort. Bestand

De links gelieerde All India Students’ Association (AISA) heeft dinsdag een protest georganiseerd buiten het Hansraj College van de Universiteit van Delhi tegen de samenwerking met een particulier instituut voor IAS-coaching.

AISA-leden riepen leuzen op tegen wat zij de &#8220 noemden. ;woedende privatisering van het onderwijs” en droegen borden met de tekst: ‘Shame on Hansraj Principal’, ‘No private coaching in DU’, ‘Beacon IAS Go Back’.

Lees |Jamia Millia Islamia herziet data toelatingsexamens: Check nieuw rooster

Hansraj College biedt IAS-coaching aan studenten van Delhi University in samenwerking met een particuliere instelling, Beacon Institute, sinds vorig jaar, zei Alok Pandey, lid van de Academische Raad van de DU.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Delhi AISA-president Abhigyan zei: “We hebben de vice-directeur van Hansraj College ontmoet en hem de verzekering gevraagd dat het coachingprogramma zal worden opgeschort. We kregen echter geen enkele zekerheid.” Hij zei dat AISA opnieuw zal protesteren als de coachinglessen op het college niet worden stopgezet.

Best of Express Premium

Premium

Inflatie omhoog, FMCG-bedrijven verhogen tarieven, verlagen pakket volume en gewichtPremium

Verklaard: Oorsprongsmythe en geschiedenis van de naam Lucknow, de 'stad van L…

Premium

&#8216 ;Duif sluit ogen als kat naderbij komt’: 1991 Lok Sabha, wanneer Um…

Premium

AG Perarivalan schrijft: Mijn hoop was van mijn moeder 8230; het levensreddende plan… Meer Premium Stories >> Lees ook |DU verlengt registratiedeadline voor PG-cursussen: Hier leest u hoe u zich aanmeldt

Volgens een melding op de website van Hansraj College varieert de vergoeding voor de IAS-coachingslessen op basis van studenten’ Klasse 12 procent. Het minimumbedrag voor een driejarig coachingprogramma is Rs 75.000 en het maximum is Rs 150.000, zo staat erin.

De toelating tot IAS-lessen aan het Hansraj College staat open voor alle DU-studenten, zei het. .

DU’s Shraddhanand College heeft onlangs ook een melding gedaan over een coachingprogramma in samenwerking met het Beacon Institute. Balaram Pani, de decaan van de hogescholen van de DU, zei dat er een onderzoek zal worden ingesteld omdat hogescholen dat niet mogen doen.

DU vice-kanselier Yogesh Singh zei dat hij er geen idee van had dat deze hogescholen dergelijke coaching boden .