Voormalig top Republikeins parlementslid in Colorado heeft stemgegevens gelekt

0
51

De onthulling geeft aan dat de inbreuk op de stemgegevens in Elbert County groter was dan eerder werd aangenomen. (Representatieve afbeelding/AP/Reuters)

Een voormalige Republikeinse minderheidsleider van de wetgevende macht van Colorado is een van de ontvangers van een schat aan gevoelige stemgegevens die zijn gelekt door een districtsfunctionaris die samenwerkt met een activist die probeert te bewijzen dat president Donald Trump valse beweringen over gestolen verkiezingen, vertelde de minister van Buitenlandse Zaken maandag aan Reuters.

De onthulling geeft aan dat de inbreuk op de stemgegevens in Elbert County groter was dan eerder werd aangenomen. De zaak, die nu wordt onderzocht door de staatssecretaris van Colorado, is een van de ten minste negen ongeoorloofde pogingen om toegang te krijgen tot stemsysteemgegevens in de Verenigde Staten, waarvan ten minste acht Republikeinse functionarissen of activisten op zoek waren naar bewijs om de democratische president Joe Biden& #8217;s verkiezingsoverwinning.

De griffier in Elbert County, Dallas Schroeder, getuigde eerder dat hij stemgegevens van de verkiezingsserver van de provincie naar twee harde schijven kopieerde en de schijven aan twee personen, beiden advocaten, gaf. Schroeder, die reageerde op het onderzoek en een gerelateerde rechtszaak door de minister van Buitenlandse Zaken, onthulde dat een van de ontvangers zijn eigen advocaat was, John Case, en weigerde de andere advocaat te noemen.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

Maar Schroeder gaf de gegevens eigenlijk aan twee andere advocaten, naast Case, volgens de woordvoerder van de staatssecretaris, Annie Orloff. Beëdigde verklaringen van de twee advocaten zouden naar verwachting op maandag worden vrijgegeven.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Net als GST Council, heb je een platform nodig om Center-state iss te sorteren…Premium

Uitgelegd: waar de kolenblokken staan

Premium

Hoe pak de inflatiespiraal aan

Premium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: &# 8216;Shivlin… Meer Premium Stories >>

Een van de advocaten was Joseph Stengel, een voormalig staatswetgever die als leider van de Republikeinse minderheid diende tot hij in 2006 aftrad. Stengel, gevestigd in Denver, is een voormalige juridische partner van Case, die griffier Schroeder vertegenwoordigt in de staatszaak .

De andere was de in Elbert County gevestigde advocaat Ric Morgan, die ook wordt vermeld als de Veteran Services Officer van het graafschap.

Bereikt door Reuters, weigerde Stengel vragen te beantwoorden over zijn rol bij de inbreuk op het stemsysteem. . Morgan reageerde niet op meerdere telefoontjes en e-mails.

Schroeder reageerde niet op verzoeken om commentaar. Hij heeft in juridische dossiers verklaard dat hij geloofde dat hij een “wettelijke plicht” om gegevens van de verkiezingen van 2020 te bewaren.

In een verklaring aan Reuters vorige week zei de advocaat van Schroeder, Case, dat de griffier legaal had gehandeld en voerde aan dat de informatie op de harde schijven openbaar moest worden gemaakt. Het gekopieerde materiaal bevat stembiljetten, zei Case, maar "geen kiezersinformatie". Hij zei dat de informatie “een enorme historische waarde zou kunnen hebben.”

“Dallas Schroeder heeft geen enkele wet of verkiezingsregel overtreden,” zei hij in de verklaring.

Gevraagd om een ​​reactie op de verklaring van Case, vertelde het kantoor van de Colorado-minister van Buitenlandse Zaken Jena Griswold aan Reuters dat Schroeder regels had overtreden die het verbieden van “ongekwalificeerde personen” toegang te krijgen tot apparatuur voor stemsystemen. Hij overtrad ook regels die het gebruik van bepaalde “verwijderbare opslagmedia” Het kantoor van Griswold verwijst naar het apparaat dat Schroeder gebruikte om de systemen in beeld te brengen.
Het kantoor van Griswold zei dat het de gegevens op de harde schijven nog aan het onderzoeken was.

Schroeder heeft getuigd dat hij instructies ontving over het kopiëren van de systeemgegevens van een gepensioneerde luchtmachtkolonel en politiek activist, Shawn Smith, een aanhanger van Trump die vastbesloten was te bewijzen dat er in 2020 verkiezingsfraude was.