tvOS 15.6 Beta 1 staat klaar voor ontwikkelaars, ook nieuwe beta voor de HomePod

0
42

Deze zomer gaat Apple tvOS 16 testen bij ontwikkelaars en publieke testers, maar er is nog een versie die getest kan worden: tvOS 15.6. Omdat dit alweer de zesde subversie is van tvOS 15, verwachten we niet dat er nog nieuwe zichtbare verbeteringen in zitten. Het gaat dan ook waarschijnlijk alleen om wat verbeteringen en fixes achter de schermen, al dan niet met verbeterde beveiliging. De komende tijd moet blijken wat er precies vernieuwd is.

Nieuwste tvOS 15.6 beta

tvOS 15.6 Beta 1

12 mei 2022 – De eerste beta van tvOS 15.6 staat klaar voor testers met buildnummer 19M5027c. Mochten we nog iets ontdekt hebben, dan laten we je dat weten in dit artikel. Heb je zelf iets ontdekt, laat het ons dan weten.

Tegelijkertijd is ook de eerste beta van HomePod software-update 15.6 beschikbaar voor ontwikkelaars. De HomePod software-versies zijn gebaseerd op tvOS. Deze beta is alleen op uitnodiging beschikbaar voor testers met een HomePod.

tvOS 15.6 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De tvOS 15.6 beta download is beschikbaar voor de Apple TV HD (voorheen Apple TV 4) en Apple TV 4K. Heb je eerder beta’s van tvOS 15 geïnstalleerd, dan verschijnt de beta meestal vanzelf op jouw Apple TV. Publieke testers kunnen zich direct aanmelden via de Apple TV (Instellingen > Systeem > Ontvang beta-updates).

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn tvOS 15.6 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de tvOS 15.6-beta’s:

  • tvOS 15.6 beta 1: 18 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19M5027c)
  • tvOS 15.6 definitief: juni/juli 2022

Over tvOS 15.6
Deze zesde update voor tvOS 15 volgt samen met andere updates van Apple-apparaten. In versie 15.6 verwachten we geen nieuwe functies, aangezien die in de loop van het jaar maar zelden in tvOS worden toegevoegd. De definitieve versie van tvOS 15.6 verwachten we in juni of juli.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.