Starbucks dekt reizen voor werknemers die abortus willen plegen

0
46

Een Starbucks-koffiebar in het centrum van Pittsburgh. (AP Photo/Gene J. Puskar, Bestand)

Starbucks zei maandag dat het de reiskosten voor Amerikaanse werknemers zal betalen om toegang te krijgen tot abortus- en geslachtsbevestigingsprocedures als die diensten niet beschikbaar zijn binnen een straal van 100 mijl van een werknemer& #8217;s huis.

De koffiegigant in Seattle zei dat het het reisvoordeel ook beschikbaar zal stellen aan de gezinsleden van werknemers die zijn ingeschreven bij Starbucks’ zorgplan. Starbucks heeft 240.000 werknemers in de VS; het was niet meteen duidelijk welk percentage van hen is ingeschreven in het zorgplan van het bedrijf.

Starbucks is een van de meest spraakmakende bedrijven die een reisvoordeel heeft aangenomen in de nasleep van een uitgelekt ontwerpadvies van het Hooggerechtshof dat het landelijke recht op abortus zou afschaffen.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png Topnieuws op dit moment

Klik hier voor meer informatie

“Ongeacht wat het Hooggerechtshof uiteindelijk beslist, we zullen er altijd voor zorgen dat onze partners toegang hebben tot hoogwaardige gezondheidszorg,” Sara Kelly, waarnemend Executive Vice President Partner Resources van Starbucks, schreef in een brief aan werknemers.

Best of Express Premium

Premium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: &# 8216;Shivlin…Premium

Uitgelegd: de aandelen van LIC worden met korting verhandeld, maar hier… Premium

UPSC CSE-sleutel – 17 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Uitgelegd: wat zijn stedelijke hitte-eilanden en waarom verslechteren ze tijdens… Meer Premium Stories >>

Amazon dekt ook tot $ 4.000 aan reis- en verblijfskosten voor werknemers die op zoek zijn naar niet-levensbedreigende medische behandelingen, waaronder abortussen en geslachtsbevestigende procedures. Volgens berichten die naar het personeel zijn gestuurd, is de uitkering sinds begin dit jaar van kracht en van toepassing als de procedure niet beschikbaar is binnen een straal van 100 mijl van het huis van een werknemer.

Tesla zei eerder deze maand ook dat het de reiskosten zou dekken voor werknemers die abortussen buiten de staat zoeken. Sommige bedrijven, waaronder Levi Strauss & Co., Yelp en Citigroup hebben toegezegd de reiskosten te betalen voor werknemers in Texas die abortus willen plegen, als reactie op een wet in Texas uit 2021 die abortussen verbiedt na ongeveer zes weken zwangerschap.

Maar veel andere bedrijven, waaronder Walmart en Facebook, hebben voorlopig gezwegen over de hot-button-kwestie.

Starbucks zei niet meteen of het reisvoordeel automatisch zou worden uitgebreid naar winkels die hebben gestemd voor vakbonden. Ten minste 69 van de Amerikaanse winkels van het bedrijf hebben sinds eind 2021 voor vakbondsvorming gestemd, en nog veel meer hebben de federale regering verzocht om vakbondsverkiezingen te houden. Starbucks is tegen vakbondsvorming.

Eerder deze maand maakte Starbucks de vakbonden boos toen het aangekondigde hogere lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers in zijn niet-vakbondswinkels. Howard Schultz, CEO van Starbucks, zei destijds dat het bedrijf wettelijk geen voordelen mag aanbieden bij vakbondswinkels, omdat die winkels over hun eigen contracten moeten onderhandelen.