Sentrale tjenestemenn hever rødt flagg når Bengal tildeler medisinske seter til Ukrainske hjemvendte

0
46

Nesten 18 000 medisinstudenter ble tvunget til å forlate utdanningen midtveis og flykte etter at Russland invaderte Ukraina. (Fil)

I det som kan bli nok et senter-statsflammepunkt, har regjeringen i Vest-Bengal tildelt seter til andre og tredje års medisinstudenter fra Ukraina selv som landets topppunkt medisinsk utdanning regulator hevdet at det ikke er tillatt.

Studenter som fullfører utdanningen på en slik måte, kan ikke søke om screeningtesten som alle utenlandske medisinske kandidater må ta før de praktiserer i India, sa tjenestemenn fra National Medical Commission (NMC) og helsedepartementet til The Indian Express.

Den 28. april hadde Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee kunngjort at hennes regjering ville ta imot 412 studentersom ble tvunget til å returnere til staten fra Ukraina etter den russiske invasjonen. Hun slo også ut mot senteret for “ikke å ta noe ansvar” for disse studentene.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Av de 412 hjemvendte, 172 studenter, som gikk på andre og tredje år av medisinsk utdanning i Ukraina, har fått lov til å delta på praktiske klasser ved forskjellige offentlige medisinske høyskoler i staten.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: «I likhet med GST Council, trenger du en plattform for å sortere senteret -state iss…

Premium

Forklart: Hvor kullblokker står

Premium

Slik takler du inflasjonsspiralen

Premium

Etter Gyanvapi beveger nålen seg innenfor BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Flere premiumhistorier >>

Denne kunngjøringen, sa unionsmyndigheter, er ikke i tråd med gjeldende retningslinjer for NMC, som sier at utenlandske medisinske kandidater bør ha fullført sin teori og praktiske medisinske utdanning og et 12-måneders internship ved samme høyskole.

< p>NMC er Indias høyeste reguleringsmyndighet for medisinsk utdanning.

«Enhver beslutning om medisinstudenter fra Ukraina må komme fra NMC. Gjeldende retningslinjer er veldig klare. Disse studentene (fra Bengal som velger å delta på praktiske klasser i offentlige høyskoler) vil ikke være kvalifisert for FMGE (Foreign Medical Graduates Exam),” sa en tjenestemann fra NMC.

Les også |Indiske medisinstudenter som har returnert fra Ukraina klager over kvaliteten på nettforelesninger

En høytstående tjenestemann i helsedepartementet var enig: «Vi har bedt stater om ikke å komme med uansvarlige kommentarer om situasjonen med Ukraina studenter. (Unionens) regjeringen ser på måter å få studentene tatt opp til tilsvarende kurs i andre europeiske land.»

NMC-tjenestemannen sa at Bengal ikke hadde søkt om tillatelse for dette.

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/data-6.jpg" /> Av de 412 hjemvendte har 172 studenter, som gikk på andre og tredje år av medisinsk utdanning i Ukraina, vært lov til å delta på praktiske klasser ved forskjellige statlige medisinske høyskoler i staten.

På spørsmål om kunngjøringen om innkvartering av medisinstudenter fra Ukraina var i strid med NMC-retningslinjene, hevdet Vest-Bengals direktør for medisinsk utdanning (DME), Debasis Bhattacharyya, “Vi økte først antall seter i våre medisinske høyskoler. og bestemte seg så for å ta imot elevene. Så det burde ikke være noe problem (med å delta på praktiske timer) når vi har økt (antall) seter.”

10. mai hadde Bhattacharyya lovet å komme tilbake til detaljene om brudd på NMCs retningslinjer. Han hadde ikke svart før sent mandag kveld.

I tillegg til de 172 studentene i Bengal, har ytterligere 135 elever på fjerde og femte år blitt tildelt “observasjonsplasser” ved offentlige høyskoler for å fullføre praktisk opplæring.

Dr. Rohan Krishnan, president for Federation of All India Medical Association (FAIMA), sa: “Det er ingenting som heter å observere seter i India. Noen ganger jobber MBBS-leger under forskjellige spesialister for opplæring i det aktuelle området, som omtales som observatørskap. Men det kan absolutt ikke skje for noen som ikke en gang har fullført MBBS.»

Nesten 18 000 medisinstudenter ble tvunget til å forlate utdanningen sin midtveis og flykte etter at Russland invaderte Ukraina. NMC-tjenestemenn hadde tidligere fortalt The Indian Express at det ikke var mulig å innlemme et så stort antall mennesker i India, som har rundt 90 000 MBBS-seter tilgjengelig for 2021, med rundt 16 lakh søkere.

&#8220 ;Bortsett fra studentene fra Ukraina, er det nesten 65 000 andre som er registrert i land som Kina, Filippinene og Georgia som ikke har vært i stand til å motta praktisk utdanning på grunn av reiserestriksjoner. Vi må tenke på disse elevene også,” sa helsedepartementets tjenestemann.

I mellomtiden, på oppdrag fra en student fra Kina, har Høyesterett bedt NMC om å utarbeide en policy i løpet av de neste to månedene for å gi midlertidig registrering til de som har fullført medisinsk utdanning i andre land, men har ikke vært i stand til å gjennomføre praktisk opplæring.