Orbán: Västvärlden begår självmord

0
107

Publicerad 18 maj 2022 kl 17.40

Utrikes. Västvärlden håller på att begå självmord genom tredje världen-invandringen – som i själva verket är ett “befolk­nings­utbytes­program”. Det sade Viktor Orbán när han svors in som Ungerns premiärminister.

Gilla artikeln på Facebook

Viktor Orbán och hans parti Fidesz vann en storseger över den samlade oppositionen i valet i Ungern i början av april.

På måndagen svors Orbán återigen in som premiärminister – och i samband med det höll han ett långt linjetal i parlamentet.

I anförandet uttryckte Viktor Orbán sin fasa för utvecklingen i västvärlden, som enligt honom för en “suicidal politik”.

– Ett sådant självmordsförsök som jag ser är det stora europeiska befolk­nings­utbytes­programmet, vars mål är att ersätta europeiska kristna barn med invandrare, med vuxna som kommer från andra civilisationer. Det är också så jag ser på genusgalenskapen, enligt vilken det är individen som skapar sin identitet, inklusive den sexuella identiteten.

Ungern – vid sidan av Polen – har blivit “den sista kristna, konservativa bastionen i västvärlden”, konstaterade Orbán vidare.

– Vår syn på världen och framtiden skiljer sig från det liberala, globalistiska huvudfåran; och vi bygger vårt land på ett sätt som skiljer sig från det sätt på vilket de bygger sina. Vi kanske kan leva sida vid sida med varandra – trots allt tror vi på fördelarna med konkurrens. Men idag strävar Bryssel efter absolutism. Eller snarare: Idag är Bryssel symbolen för strävan efter absolutism och homogenitet, sade han och fortsatte:

– Den som inte marscherar i takt straffas till kvällen. Ungern gör uppror mot detta. Vi kommer inte att böja oss! Ugocsa non coronat!