Openbaarmakingsnormen versoepeld voor buitenlandse herverzekeringsvestigingen, Lloyd's

0
38

Irdai zei dat FRB's en Lloyd's India de halfjaarlijkse en jaarlijkse inkomstenrekening, winst & verliesrekening, balans en analytische ratio's zoals vereist in de bijgevoegde circulaire in de kranten.

Als verrassende stap heeft de verzekeringstoezichthouder de openbaarmakingsvereisten van buitenlandse herverzekeringskantoren (FRB's) en Lloyd's India versoepeld als onderdeel van de “rationalisatie van compliance”-normen.

De toezichthouder zei dat FRB's en Lloyd's India nu zijn vrijgesteld van het vrijgeven van financiële details en verzekeringstechnische prestaties via NL40-formaat. Volgens experts zullen de nieuwste maatregelen echter leiden tot ondoorzichtigheid in het functioneren van herverzekeringskantoren in India.

Irdai zei dat FRB's en Lloyd's India de halfjaarlijkse en jaarlijkse inkomstenrekening, winst & verliesrekening, balans en analytische ratio's zoals voorgeschreven in de circulaire in de kranten. “Ze mogen echter doorgaan met het publiceren van een waarheidsgetrouwe en nauwkeurige samenvatting van de verschillende aangiften met het oog op publiciteit op vrijwillige basis in overeenstemming met de bepalingen van artikel 25 van de Verzekeringswet, 1938,” zei het. FRB's en Lloyd's India bieden herverzekeringsondersteuning aan de directe verzekeraars en de verzekeraars voeren hun due diligence uit op de FRB's terwijl ze herverzekeringscontracten met hen aangaan, zei Irdai. “De nodige informatie over financiële gegevens wordt ook beschikbaar gesteld via openbare bekendmakingen op de respectieve website van de FRB's. Herverzekeringsactiviteiten zijn een B2B-segment en de polishouders doen geen zaken met de herverzekeraars”, zei het in een circulaire aan de CEO's van verzekeringsmaatschappijen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>“Transparantie is minstens zo belangrijk. Stoppen met het uploaden van NL40 lijkt een stap achteruit in dit tijdperk van transparantie. Of de FRB's in India de markt enig significant voordeel hebben opgeleverd in vergelijking met de diensten die worden verleend door internationale herverzekeraars die geen filiaal in India hebben, is een kwestie die openhartige studie en analyse vereist”, zei voormalig Irdai Whole-time Member KK Srinivasan.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Net als GST Raad, heb een platform nodig om centrum-staat iss te sorteren…Premium

Uitgelegd: waar de kolenblokken staan

Premium

Hoe pak de inflatiespiraal aanPremium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Meer Premium Stories >>

Traditioneel beleggen de FRB's en Lloyd's India niet in eigenvermogensinstrumenten en beleggen ze voornamelijk in overheidseffecten en schuldmarkten. Op basis van de investeringsblootstellingen van de filialen van buitenlandse herverzekeraars en Llyod's India, heeft Irdai vrijstelling verleend aan entiteiten waarvan het investeringsbeleid beleggingen in aandelen niet toestaat, van de toepassing van de Common Stewardship Code, openbaarmakingsvereisten en rendementen.

Op de entiteiten waarvan het investeringsbeleid investeringen in aandelen toestaat, maar geen investeringen in aandelen hebben gedaan, is de code van toepassing. Een NIL-retour zal hiervoor echter voldoende zijn, zei Irdai. “Andere entiteiten moeten aan de voorgeschreven eisen voldoen.”

Irdai heeft het formulier NL 40 voor openbaarmaking van verzekeringsprestaties achterwege gelaten, maar adviseerde verzekeraars om het genoemde formaat bij de Autoriteit in te dienen.

“In ieder geval brengen FRB's geen significante directe buitenlandse investeringen naar India in tegenstelling tot gezamenlijke risicoverzekerings- of herverzekeringsmaatschappijen opgericht in India. Als de oorlog in Oekraïne escaleert, is de dreiging dat de FRB's de handen ineen slaan als India niet toegeeft aan de druk om zich aan te sluiten bij Amerika en de westerse mogendheden tegen Rusland, vrij groot. De rol van FRB's en de mate van afhankelijkheid van onze markt van hen vereist studie en meer kritische monitoring,” zei Srinivasan.

“NL 40 geeft een aantal belangrijke ratio's op het gebied van business. Voor FRB's is het voorbereiden en uploaden van NL 40 op hun website eenvoudig en gemakkelijk. In dit tijdperk van openbaarmaking en transparantie lijkt het een overhaaste stap om FRB's vrij te stellen van het uploaden van NL 40', zei hij. de retailklanten,” zei Irdai.