New York: “Hjälte”-vakt, shoppare bland Buffalo-skjutningsoffer

0
50

Den pensionerade Buffalo-polisen sköt flera gånger mot angriparen och träffade hans pansarpläterade väst minst en gång. Kulan gick inte igenom och Salter, 55, sköts och dödades.

“Han är en sann hjälte,” Buffalo poliskommissarie Joseph Gramaglia sa i söndags. “Det kunde ha varit fler offer om inte hans handlingar.” Salter var enn av 10 dödade i en attack vars offer representerade ett tvärsnitt av livet i det övervägande svarta kvarteret i Buffalo, New York. De sköts ner av en vit man som myndigheterna säger dök upp i butiken med “uttryckligt syfte” att döda svarta människor, av vilka en var Salter. Tre andra skadades.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Alla utom en av de dödade var över 50 år, enligt polisen.

Best of Express Premium

Premium

Skyfall i Gujarat, expert säger troligt skräp från en kinesisk raket Premium

Kaos i Kandla efter förbud: 4 000 vetebilar i kö, 4 fartyg halvfulla

Premium

Landsbygden nyper mer i höginflationsstater

Premium

Förklarat: Vad Bilawal Bhutto Zardaris besök i USA betyder för Pakistan…Fler premiumhistorier >>

De döda inkluderade Andre Mackneil, 53, från Auburn, New York, som var i stan och besökte släktingar och plockade upp en överraskningstårta till sitt barnbarn.

“Han kom aldrig ut med tårtan,” sa Clarissa Alston-McCutcheon om sin kusin. Hon sa att den här typen av överraskning var typisk för honom. Han var bara en kärleksfull och omtänksam kille. Älskade familj. Var alltid där för sin familj.” Ett annat offer, Heyward Patterson, 67, var diakon i en närliggande kyrka. Han gick förbi kyrkans soppkök innan han gick till snabbköpet, där han erbjöd en informell taxiservice som körde folk hem med sina väskor.

“Vad jag förstår hjälpte han någon att lägga sina matvaror i bilen när han sköts och dödades,” sa pastor Russell Bell från State Tabernacle Church of God in Christ.

Bell sa att Patterson skulle städa kyrkan och göra allt annat som behövdes.

Läs också |Feds intervjuar dödlig stormarknadsskjutning med misstänkta föräldrar < p>“Han skulle träffa min fru och jag vid dörren och eskortera oss till kontoret. Vi krävde aldrig honom eller bad honom att göra det. Han gjorde det bara av kärlek,” sa Bell.

Tjänsterna pågick som vanligt i söndags men det var svårt.

“Det var en ganska stor kamp, ​​vi var tvungna att ta oss igenom det och våra hjärtan är krossade, ” han sa. “Deacon Patterson var en man som älskade människor. Han älskade samhället lika mycket som han älskade kyrkan,” sa han.

Ruth Whitfield var den 86-åriga mamman till pensionerade Buffalo Fire Commissioner Garnell Whitfield. Hon hade precis besökt sin man på ett äldreboende, som hon gjorde varje dag, när hon dödades när hon köpte några matvaror, berättade hennes son för The Buffalo News.

Ruth Whitfield var  “en mamma till den moderlösa” och “en välsignelse för oss alla,” sa hennes son. Han tillskrev hennes styrka och engagemang för familjen till en stark religiös tro.

“Hon inspirerade mig att vara en Guds man och att göra allt jag gör så gott jag kunde. Jag hade inte kunnat göra det utan henne,” sa Garnell Whitfield.

Roberta Drury hade nyligen återvänt hem för att bo med sin mamma, Dezzelynn McDuffie, som berättade för The Buffalo News att 32-åringen — den yngsta av de dödade — hade promenerat till Tops för att hämta lite matvaror på lördag eftermiddag. Snart såg McDuffie skrämmande videor cirkulera på sociala medier som verkade visa beväpnade mannen skjuta hennes dotter precis utanför butiken.

Även shopparen Katherine Massey, 72, dödades, vars syster, Barbara Massey, kallade henne “en vacker själ.” Zaire Goodman, 20, var bland de sårade, efter att ha blivit skjuten i nacken, berättade delstatssenator Tim Kennedy vid en gudstjänst på söndagen. Goodman är son till en anställd för Kennedy.

“Jag är förkrossad. Jag är arg,” sade Kennedy och tillade att Goodman höll på att återhämta sig. “Och jag tänker på familjerna som inte kommer att välkomna en älskad hem ikväll.” Attacken gjorde att frekventa shoppare i snabbköpet sörjde efter förlorade vänner och grannar.

Yvette Mack kom ihåg Salter, säkerhetsvakten, som någon som brydde sig om samhället, tog hand om butiken och “låt oss veta om vi hade rätt eller fel.” Mack gick till affären för att spela lotto och shoppa. Hon sa att hon pratade med Salter strax före skottlossningen.

“Jag spelade mina nummer. Han sa ‘Jag ser att du spelar dina nummer!’ Jag skrattade. Och han spelade sina nummer också. Kan du tänka dig att se någon, och du vet inte att han inte kommer att gå hem?” sa hon.