New York: 'Hero'-bewaker, winkelend publiek onder slachtoffers schietpartij Buffalo

0
49

Een politieagent tilt de band op van de plaats van een schietpartij in een supermarkt in a 15 mei, in Buffalo, AP. een geliefd lid van de gemeenschap en bewaker die de shoppers van Tops Friendly Market bij naam kende. Toen ze werden aangevallen door een schutter met een geweer, kwam hij in actie.

De gepensioneerde politieagent uit Buffalo vuurde meerdere keren op de aanvaller en sloeg minstens één keer op zijn gepantserde vest. De kogel drong niet door en Salter, 55, werd neergeschoten en gedood.

“Hij is een echte held,” Dat heeft politiecommissaris Joseph Gramaglia van Buffalo zondag gezegd. “Er hadden meer slachtoffers kunnen zijn als hij niet had gehandeld.” Salter was een van de 10 doden bij een aanval wiens slachtoffers een dwarsdoorsnede van het leven in de overwegend zwarte wijk in Buffalo, New York vertegenwoordigden. Ze werden neergeschoten door een blanke man die volgens de autoriteiten in de winkel kwam opdagen met het “uitdrukkelijke doel” van het doden van zwarte mensen, onder wie Salter. Drie anderen raakten gewond.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Volgens de politie waren op één na alle doden ouder dan 50 jaar.

Best of Express Premium

Premium

Skyfall in Gujarat, expert zegt waarschijnlijk puin van een Chinese raket Premium

Chaos in Kandla na verbod: 4.000 tarwetrucks in de rij, 4 schepen halfvol

PremiumHet platteland knijpt meer in staten met hoge inflatie

Premium

Uitgelegd: wat het bezoek van Bilawal Bhutto Zardari aan de VS betekent voor Pakistan… Meer premium verhalen >>

Onder de doden was Andre Mackneil, 53, uit Auburn, New York, die in de stad op bezoek was bij familie en een verrassingstaart voor zijn kleinzoon ophaalde.

“Hij kwam nooit met de taart naar buiten,” Clarissa Alston-McCutcheon zei over haar neef. Ze zei dat dit soort verrassing typerend voor hem was. Hij was gewoon een liefhebbende en zorgzame man. Geliefde familie. Was er altijd voor zijn gezin.” Een ander slachtoffer, Heyward Patterson, 67, was een diaken in een nabijgelegen kerk. Hij was langs de gaarkeuken van de kerk gegaan voordat hij naar de supermarkt ging, waar hij een informele taxiservice aanbood om mensen met hun koffers naar huis te brengen.

“Voor zover ik heb begrepen, hielp hij iemand om hun boodschappen in hun auto te zetten toen hij werd neergeschoten en gedood,” zei Pastor Russell Bell van State Tabernacle Church of God in Christ.

Bell zei dat Patterson de kerk zou schoonmaken en al het andere zou doen dat nodig was.

Lees ook |Feds interview met de ouders van de dodelijke schietpartij in een supermarkt

p>“Hij zou mijn vrouw en ik bij de deur ontmoeten en ons naar het kantoor begeleiden. We hebben hem nooit gevraagd of gevraagd om het te doen. Hij deed het gewoon uit liefde,” zei Bell.

De diensten gingen zondag gewoon door, maar het was moeilijk.

“Het was een hele strijd, we moesten er doorheen en onze harten zijn gebroken, ” hij zei. 'Deacon Patterson was een man die van mensen hield. Hij hield net zoveel van de gemeenschap als van de kerk,” zei hij.

Ruth Whitfield was de 86-jarige moeder van de gepensioneerde Buffalo Fire Commissioner Garnell Whitfield. Ze had net haar man bezocht in een verpleeghuis, zoals ze elke dag deed, toen ze werd vermoord toen ze een paar boodschappen kocht, vertelde haar zoon aan The Buffalo News.

Ruth Whitfield was een moeder van de moederloze” en “een zegen voor ons allemaal,” zei haar zoon. Hij schreef haar kracht en toewijding aan het gezin toe aan een sterk religieus geloof.

“Ze inspireerde me om een ​​man van God te zijn en alles te doen wat ik kon. Zonder haar had ik het niet gekund,” zei Garnell Whitfield.

Roberta Drury was onlangs naar huis teruggekeerd om bij haar moeder, Dezzelynn McDuffie, te gaan wonen, die The Buffalo News vertelde dat de 32-jarige — de jongste van de mensen gedood — was zaterdagmiddag naar Tops gelopen om wat boodschappen op te halen. Al snel zag McDuffie gruwelijke video's circuleren op sociale media waarin de schutter haar dochter net buiten de winkel neerschoot.

Ook werd shopper Katherine Massey, 72, vermoord, wier zus, Barbara Massey, haar “een mooie ziel” noemde. Zaïre Goodman, 20, was een van de gewonden, die in de nek was geschoten, vertelde staatssenator Tim Kennedy zondag tijdens een kerkdienst. Goodman is de zoon van een medewerker van Kennedy.

“Ik ben er kapot van. Ik ben boos,” Kennedy zei, eraan toevoegend dat Goodman herstellende was. “En ik denk aan de families die vanavond geen geliefde thuis zullen verwelkomen.” De aanval zorgde ervoor dat frequente shoppers in de supermarkt rouwden om verloren vrienden en buren.

Yvette Mack herinnerde zich Salter, de bewaker, als iemand die om de gemeenschap gaf, voor de winkel zorgde en 'laat ons weten of we gelijk of ongelijk hadden.” Mack zou naar de winkel lopen om lotnummers te spelen en te winkelen. Ze zei dat ze kort voor de schietpartij met Salter had gesproken.

“Ik speelde mijn nummers. Hij zei ‘Ik zie dat je je nummers speelt!’ Ik lachte. En hij speelde ook zijn nummers. Kun je je voorstellen dat je iemand ziet, en je weet niet dat hij niet naar huis gaat?” zei ze.