Lokale tv-kanalen toevoegen aan uw Plex-server

0
52
MaXX12/Shutterstock.com

Het snoer doorknippen betekent niet dat je de live-tv moet opgeven. Lokale kanalen zijn volledig gratis en bevatten vaak inhoud die u belangrijk vindt, waaronder sport. Maar als je de antenne-tv-ervaring wat moderner wilt maken, moet je lokale kanalen aan je Plex-server toevoegen voor een geweldige kanaalgids, streaming op afstand, DVR-functionaliteit en meer.

Inhoudsopgave

Hoe werkt lokale tv met Plex?
Alles wat je nodig hebt
De digitale antenne instellen en tuner
OTA TV inschakelen op Plex
Problemen oplossen en tips

Hoe werkt lokale tv met Plex?

Zoals we verder in dit artikel zullen uitleggen, is het toevoegen van lokale tv aan je Plex-server een ongelooflijk gemakkelijke taak. Als je eenmaal de hardware hebt, duurt de installatie ongeveer tien minuten, als dat zo is. Maar hoe werkt lokale tv op Plex?

Nou, Plex gebruikt een tv-antenne en een digitale tuner om naar lokale zenders te zoeken. Alle lokaal beschikbare inhoud komt terecht in een Plex-kanaalgids, met gedetailleerde beschrijvingen, ondertitels en een schema van twee weken. Je kunt deze lokale kanalen streamen naar elk apparaat met een Plex-app, inclusief je telefoon, tablet, streaming-stick of smart-tv.

Elke Plex-gebruiker kan gratis lokale tv aan zijn server toevoegen. Maar Plex Pass-leden krijgen extra, uiterst handige functies. Niet alleen kunnen Plex Pass-leden video buiten hun huis streamen, maar ze kunnen ook een DVR-functie gebruiken om lokale tv rechtstreeks op de opslag van hun server op te nemen.

GERELATEERDIs Plex legaal?

Deze DVR is extreem veelzijdig. Je kunt het bijvoorbeeld zo instellen dat elke nieuwe aflevering van je favoriete programma automatisch wordt opgenomen, en het kan zelfs oudere uitzendingen opslaan als een programma met een hogere kwaliteit opnieuw wordt uitgezonden. Plex kan ook advertenties in opgenomen inhoud verwijderen (of automatisch overslaan), wat best aardig is.

Houd er rekening mee dat Plex gratis een brede selectie Live TV-kanalen aanbiedt, hoewel deze kanalen geen lokale stations bevatten . Om lokale kanalen aan Plex toe te voegen, moet je de stappen in dit artikel volgen.

Alles wat je nodig hebt

Je hebt een paar stukjes hardware nodig om ontvang lokale zenders op Plex. En helaas kost deze hardware u iets meer dan $ 100. Ik denk dat de mogelijkheid om lokale zenders te streamen en op te nemen het geld zeker waard is, maar als je een beperkt budget hebt, wil je misschien beginnen met het gebruik van een digitale antenne met slechts één tv voordat je de tuner koopt om deze te koppelen met Plex.

Als je wilt zien welke kanalen in jouw regio beschikbaar zijn, probeer dan de FCC-ontvangstkaart of de Channel Master Live TV-tool. Deze websites zouden u ook inzicht moeten geven in de signaalsterkte, wat belangrijk is bij het kiezen van een antenne.

  • Digitale antenne: Voor dit project is een tv-antenne vereist. Elke digitale antenne werkt, of het nu binnen of buiten is. Als u in een landelijke omgeving woont, kunt u de laatste optie proberen om de signaalkwaliteit te verbeteren en uw keuze aan kanalen uit te breiden.
  • Ondersteunde tuner: u hebt een digitale tv-tuner nodig om informatie te verwerken van je antenne. Ik raad aan om de SiliconDust HDHomeRun te gebruiken, omdat deze werkt met alle Plex-servers, ongeacht hun besturingssysteem of regio. Dat gezegd hebbende, biedt Plex een volledige lijst met compatibele tuners op zijn website. (Als je toevallig een digitale tuner met een Ethernet-poort hebt, probeer het dan eens, het zou kunnen werken.)
  • Plex Pass (optioneel): Elke Plex-gebruiker kan OTA TV op zijn server instellen. Maar als je DVR-functionaliteit of externe streaming buitenshuis wilt, heb je Plex Pass nodig.

Houd er rekening mee dat sommige services, zoals YouTube TV, lokale kanalen aanbieden zonder extra hardware. Maar OTA TV op Plex is een veel goedkopere, meer aanpasbare optie. Bovendien is het instellen met Plex een fluitje van een cent. Als het je gelukt is om een ​​Plex-server samen te stellen, heb je geen problemen met dit project.

De digitale antenne en tuner instellen

zwola fasola/Shutterstock.com< /figuur>

Het instellen van je digitale antenne en tuner is schrikbarend eenvoudig. Kortom, we hoeven dit spul alleen maar op je thuisnetwerk aan te sluiten. Het duurt maar een paar minuten, tenzij je natuurlijk een buitenantenne moet installeren.

Neem eerst uw digitale tuner en sluit deze via een Ethernet-kabel aan op uw router (niet uw Plex-server). Als je een mesh wifi-systeem hebt met meerdere "router-knooppunten"," je moet je tuner en Plex-server met hetzelfde knooppunt verbinden voor maximale betrouwbaarheid.

GERELATEERDDe meest betrouwbare HDD's voor uw Plex-server, gebaseerd op Backblaze-statistieken

U moet nu uw tv-antenne aansluiten op uw digitale tuner. De meeste antennes hebben een ingebouwde coaxkabel en buitenantennes worden geleverd met superlange kabels, dus u hoeft niets extra's te kopen.

De plaatsing van de antenne is erg belangrijk, omdat dit grote gevolgen kan hebben uw signaal. Als je een binnenantenne gebruikt, raad ik aan om deze voorlopig op een raam of muur te plakken met schilderstape in plaats van de meegeleverde lijm. Op deze manier kunt u de antenne gemakkelijk verplaatsen als u merkt dat de ontvangst slecht is (iets dat we zullen bespreken in de sectie Problemen oplossen).

SiliconDust HDHomeRun

De SiliconDust HDHomeRun digitale tuner werkt met alle Plex-servers, ongeacht hun besturingssysteem of regio. Houd er rekening mee dat het slechts twee gelijktijdige streams tegelijk kan verwerken.

Amazon

$109.99
 

The Best TV Antennas Versterkt signaal voor een echte HD-ervaring Beste binnen gesobyte versterkte HD digitale tv-antenne Amazon

$29.90   $39.00 Bespaar 23%

Ondersteunt meerdere tv's Beste outdoor GE Outdoor TV-antenne Amazon

$37.36   $ 39,99 Bespaar 7%

Geweldig voor stedelijke appartementen Beste waarde ANTAN Binnenraam HDTV-antenne Amazon

$14.34
 

Handige app Beste functies Winegard Elite 360 ​​Pro Amazon

$179.99
 

Vindt snel stations Beste voor RV KING Jack HDTV Antenne Amazon

$137.81   $178,63 Bespaar 23%

OTA TV inschakelen op Plex

Plex

Zodra je antenne en digitale tuner zijn ingesteld, kun je de Plex-webapp openen en OTA TV inschakelen. Ervan uitgaande dat je alles goed hebt gedaan, zou dit vijf minuten of minder moeten duren, hoewel je misschien een half uur moet wachten voordat Plex de gegevens in de kanaalgids invult.

  1. Open de Plex Web App in uw browser en log in.
  2. Navigeer naar Instellingen (het moersleutelpictogram in de rechterbovenhoek).
  3. Scroll naar de onderkant van de linkerzijbalk en klik op “Live TV & DVR.”
  4. Klik op de grote “Plex DVR instellen” knop (zelfs als je niet van plan bent om DVR te gebruiken).
  5. Plex zou automatisch de digitale tuner in je netwerk moeten ontdekken (zo niet, raadpleeg dan onze sectie Problemen oplossen).
  6. Klik op “Apparaat instellen,” voer je land en postcode in en druk op “Volgende”.
  7. Plex scant automatisch naar kanalen en vraagt ​​of er kanalen zijn die je niet in je bibliotheek wilt hebben&#8212 ;maak uw keuze en voltooi het installatieproces.

De “Live TV” tabblad in Plex zou moeten beginnen met het vullen met lokale kanalen. Het kan ongeveer 30 minuten duren voordat Plex de kanaalgids invult, omdat het uitzendtijden voor shows twee weken van tevoren verzamelt.

Zodra de Plex-kanaalgids is ingevuld, kun je OTA TV streamen met de Plex-app op elk apparaat in je lokale netwerk. Als je Plex Pass-lid bent, kun je deze inhoud ook buitenshuis streamen of video opnemen met de DVR-functie.

Als u op de rode cirkel naast de naam van een programma in de zendergids drukt, worden de DVR-instellingen weergegeven. Hier kunt u kiezen waar de inhoud wordt opgeslagen (meestal uw categorie 'TV-kanalen'). Je kunt Plex ook vertellen om automatisch alle nieuwe afleveringen (of herhalingen) van dezelfde show op te nemen, wat best handig is. En als je naar de Plex-instellingen gaat (onder "Live TV & DVR"), kun je de kwaliteit van de DVR-inhoud selecteren en Plex vertellen om automatisch advertenties van opgenomen video te verwijderen & #8212;deze functie is ongeveer 90% naar mijn ervaring accuraat.

Plex Pass

Plex Pass ontgrendelt tientallen premiumfuncties voor je Plex-server, waaronder streaming op afstand, DVR-functionaliteit voor live tv en de PlexAmp mobiele muziekspeler.

Plex

Problemen oplossen en tips

Gary L Hider/Shutterstock.com

De meeste mensen zullen geen probleem hebben om OTA TV met Plex in te stellen. Maar afhankelijk van waar je woont (en de kwaliteit van je antenne), kan het zijn dat de kanaalselectie of kwaliteit niet aan je verwachtingen voldoet. En hey, dit is Plex waar we het over hebben, dus je kunt eigenaardigheden tegenkomen op het gebied van software.

Zoals ik eerder al zei, kunt u controleren welke lokale zenders zich in uw regio bevinden met behulp van de FCC-ontvangstkaart of de Channel Master live tv-tool. Als Plex kanalen mist waar je om geeft (of de kanalen die je krijgt zien eruit als onzin), moet je waarschijnlijk je antenne verplaatsen. .

Probeer uw antenne ergens anders in uw huis naar een raam of muur te verplaatsen en opnieuw te scannen naar kanalen in Plex (ga naar "Instellingen" open "Live TV & DVR" selecteer uw tuner en klik op “Scan”). Als je geen raadspel wilt spelen, gebruik dan de FCC-ontvangstkaart om te zien uit welke richting (noord, zuid, oost, west) je favoriete zenders worden uitgezonden. Door je antenne in die richting te richten (of hem op een muur in die richting te plaatsen) zou het signaal voor die kanalen moeten verbeteren.

GERELATEERDHoe u uw eigen muziekstreamingservice kunt maken met Plex

Laten we zeggen dat Plex uw tv-tuner niet ontdekt. Geen probleem, start gewoon de Plex-webapp opnieuw en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, moet je het IP-adres van je tuner handmatig vinden en dat in Plex invoeren. U kunt de My HDHomeRun bezoeken om het IP-adres van een HDHomeRun-box te krijgen, hoewel u de handleiding moet raadplegen als u een andere tuner koopt.

Ik moet ook herhalen dat er een heel veel instellingen en opties voor OTA TV in Plex, vooral als het gaat om DVR-dingen. Open Instellingen en ga naar “Live TV & DVR” om automatisch advertenties uit opgenomen inhoud te verwijderen, de kwaliteit van de transcoder aan te passen, kanalen op de zwarte lijst te zetten, opgenomen inhoud automatisch te vervangen door uitzendingen van hogere kwaliteit en meer.