Hur man lägger till lokala TV-kanaler till din Plex-server

0
55
MaXX12/Shutterstock.com figur>

Att klippa av sladden betyder inte att ge upp live-TV. Lokala kanaler är helt gratis och innehåller ofta innehåll som du bryr dig om, inklusive sport. Men om du vill göra antenn-TV-upplevelsen lite mer modern bör du lägga till lokala kanaler till din Plex-server för en fantastisk kanalguide, fjärrströmning, DVR-funktionalitet och mer.

Innehållsförteckning

Hur fungerar lokal-tv med Plex?
Allt du behöver
Hur ställer du in den digitala antennen och mottagare
Hur man aktiverar OTA TV på Plex
Felsökning och tips

Hur fungerar lokal-tv med Plex?

Som vi kommer att förklara ytterligare i den här artikeln är det en otroligt enkel uppgift att lägga till lokal TV till din Plex-server. När du väl har hårdvaran tar installationen cirka tio minuter, om så är fallet. Men hur fungerar lokal-tv på Plex?

Tja, Plex använder en tv-antenn och en digital tuner för att söka efter lokala kanaler. Allt lokalt tillgängligt innehåll hamnar i en Plex-kanalguide, med detaljerade beskrivningar, textning och ett två veckor långt schema. Du kan streama dessa lokala kanaler till vilken enhet som helst med en Plex-app, inklusive din telefon, surfplatta, streamingstick eller smart-TV.

Alla Plex-användare kan lägga till lokal TV till sin server gratis. Men Plex Pass-medlemmar får ytterligare, extremt användbara funktioner. Inte bara kan Plex Pass-medlemmar strömma video utanför sitt hem, utan de kan använda en DVR-funktion för att spela in lokal TV direkt till sin servers lagring.

RELATERATÄr Plex lagligt?

Denna DVR är extremt mångsidig. Du kan ställa in den för att automatiskt spela in varje nytt avsnitt av ditt favoritprogram, till exempel, och det kan till och med spara över äldre sändningar om ett program sänds igen med högre kvalitet. Plex kan också ta bort (eller automatiskt hoppa över) annonser i inspelat innehåll, vilket är ganska bra.

Tänk på att Plex erbjuder ett brett utbud av live-TV-kanaler gratis, även om dessa kanaler inte inkluderar lokala stationer . För att lägga till lokala kanaler till Plex måste du följa stegen i den här artikeln.

Allt du behöver

Du behöver ett par hårdvara för att få lokala kanaler på Plex. Och tyvärr kommer den här hårdvaran att kosta dig lite över $100. Jag tror att möjligheten att streama och spela in lokala kanaler är väl värt pengarna, men om du har en budget, kanske du vill börja med att använda en digital antenn med bara en TV innan du köper tunern för att para ihop den med Plex.

Om du vill se vilka kanaler som är tillgängliga i ditt område kan du prova att använda FCC-mottagningskartan eller Channel Master-verktyget för live-tv. Dessa webbplatser bör också ge dig insikt i signalstyrkan, vilket är viktigt när du väljer en antenn.

  • Digital antenn: En TV-antenn krävs för detta projekt. Vilken digital antenn som helst fungerar, oavsett om den är inomhus eller utomhus. Om du bor på landsbygden kan du prova att använda det senare alternativet för att förbättra signalkvaliteten och bredda ditt urval av kanaler.
  • Stöd för mottagare: Du behöver en digital TV-mottagare för att bearbeta information från din antenn. Jag föreslår att du använder SiliconDust HDHomeRun, eftersom den fungerar med alla Plex-servrar oavsett deras operativsystem eller region. Som sagt, Plex erbjuder en fullständig lista över kompatibla tuners på sin webbplats. (Om du råkar äger en digital tuner med en Ethernet-port, prova det, det kanske fungerar.)
  • Plex Pass (valfritt): Alla Plex-användare kan ställa in OTA TV på sin server. Men om du vill ha DVR-funktionalitet eller fjärrströmning utanför ditt hem behöver du Plex Pass.

Tänk på att vissa tjänster, som YouTube TV, erbjuder lokala kanaler utan extra hårdvara. Men OTA TV på Plex är ett mycket billigare, mer anpassningsbart alternativ. Plus, installation med Plex är en bris. Om du lyckades sätta ihop en Plex-server kommer du att ha noll problem med det här projektet.

Hur man ställer in den digitala antennen och tunern

zwola fasola/Shutterstock.com< /figure>

Det är chockerande enkelt att ställa in din digitala antenn och tuner. I grund och botten behöver vi bara få det här anslutet till ditt hemnätverk—det bör bara ta några minuter, såvida du inte behöver installera en utomhusantenn, förstås.

Ta först din digitala tuner och anslut den till din router (inte din Plex-server) via Ethernet-kabel. Om du har ett mesh Wi-Fi-system med flera “routernoder,” du bör ansluta din tuner och Plex-server till samma nod för maximal tillförlitlighet.

RELATERATDe mest pålitliga hårddiskarna för din Plex-server, baserat på backblaze-statistik

Du bör nu ansluta din TV-antenn till din digitala tuner. De flesta antenner har en inbyggd koaxialkabel, och utomhusantenner kommer med superlånga kablar, så du behöver inte köpa något extra.

Antennplaceringen är mycket viktig, eftersom den kan påverka mycket. din signal. Om du använder en inomhusantenn, föreslår jag att du fäster den på ett fönster eller en vägg med målartejp istället för det medföljande limmet för nu, åtminstone. På så sätt kan du enkelt flytta antennen om du upptäcker att mottagningen är dålig (något vi kommer att diskutera i avsnittet Felsökning).

SiliconDust HDHomeRun

Den digitala tunern SiliconDust HDHomeRun fungerar med alla Plex-servrar oavsett operativsystem eller region. Tänk bara på att den bara kan hantera två samtidiga strömmar åt gången.

Amazon

$109.99
 

The Best TV Antennas Förstärkt signal för en äkta HD-upplevelse Bästa inomhusgesobyte förstärkt HD Digital TV-antenn Amazon

$29.90   39,00 $ Spara 23 %

Stöder flera TV-apparater Best Outdoor GE Outdoor TV-antenn Amazon

$37.36   39,99 $ Spara 7 %

Perfekt för urbana lägenheter Mest prisvärt ANTAN HDTV-antenn för inomhusfönster Amazon

$14.34
 

Användbar app Bästa funktioner Winegard Elite 360 ​​Pro Amazon

$179.99
 

Hittar snabbt stationer Bäst för RV KING Jack HDTV-antenn Amazon

$137.81   178,63 $ Spara 23 %

Så här aktiverar du OTA TV på Plex

Plex

När din antenn och digitala mottagare är konfigurerade kan du gå in i Plex webbapp och aktivera OTA TV. Förutsatt att du har gjort allt rätt bör detta ta fem minuter eller mindre, även om du kan behöva vänta en halvtimme för att Plex ska fylla i informationen i sin kanalguide.

  1. Öppna Plex Web App i din webbläsare och logga in.
  2. Navigera till Inställningar (skiftnyckelikonen i det övre högra hörnet).
  3. Bläddra längst ned i det vänstra sidofältet och klicka på “Live TV & DVR.”
  4. Klicka på den stora “Konfigurera Plex DVR” knapp (även om du inte planerar att använda DVR).
  5. Plex bör automatiskt upptäcka den digitala mottagaren i ditt nätverk (om inte, kolla vårt avsnitt om felsökning).
  6. Klicka på “Konfigurera enhet,” ange ditt land och ditt postnummer och tryck på “Nästa”.
  7. Plex söker automatiskt efter kanaler och frågar om det finns några kanaler du inte vill ha i ditt bibliotek&#8212 ;gör ditt val och slutför installationsprocessen.

The “Live TV” fliken i Plex bör börja fyllas med lokala kanaler. Det kan ta cirka 30 minuter för Plex att fylla i kanalguiden, eftersom den samlar in sändningstider för program två veckor i förväg.

När Plex-kanalguiden är ifylld kan du strömma OTA TV med Plex-appen på vilken enhet som helst i ditt lokala nätverk. Om du är Plex Pass-medlem kan du även streama detta innehåll utanför ditt hem eller spela in video med DVR-funktionen.

Om du trycker på den röda cirkeln bredvid ett programs namn i kanalguiden visas DVR-inställningarna. Härifrån kan du välja var innehållet ska sparas (vanligtvis din kategori “TV-kanaler”). Du kan också säga till Plex att automatiskt spela in alla nya avsnitt (eller repriser) av samma show, vilket är ganska användbart. Och om du går till Plex-inställningar (under “Live TV & DVR”), kan du välja kvaliteten på DVR-innehållet och be Plex att automatiskt ta bort annonser från inspelad video—denna funktion är cirka 90 % korrekt, enligt min erfarenhet.

Plex Pass

Plex Pass låser upp dussintals premiumfunktioner för din Plex-server, inklusive fjärrströmning, DVR-funktionalitet för live-TV och PlexAmp mobilmusikspelare.

Plex

Felsökning och tips

Gary L Hider/Shutterstock.com

De flesta kommer inte att ha några problem med att ställa in OTA TV med Plex. Men beroende på var du bor (och kvaliteten på din antenn) kanske du upptäcker att kanalvalet eller kvaliteten inte motsvarar dina förväntningar. Och hej, det här är Plex vi pratar om, så du kan stöta på konstigheter på mjukvarusidan.

Som jag nämnde tidigare kan du kontrollera vilka lokala kanaler som finns i ditt område med hjälp av FCC-mottagningskartan eller Channel Masters live-tv-verktyg. Om Plex saknar kanaler som du bryr dig om (eller kanalerna du får ser ut som skit), måste du förmodligen flytta din antenn—det var därför jag föreslog att du skulle tejpa den någonstans innan du bestämmer dig för en plats med det medföljande limmet .

Prova att flytta din antenn till ett fönster eller en vägg någon annanstans i ditt hem och sök om efter kanaler i Plex (gå till “Inställningar, öppna “Live TV & DVR,” välj din tuner och klicka på “Skanna”). Om du inte vill spela ett gissningsspel, använd  FCC-mottagningskartan för att se vilken riktning (nord, syd, öst, väst) dina favoritkanaler sänds från. Om du riktar din antenn i den riktningen (eller placerar den på en vägg som är vänd åt det hållet) bör signalen för dessa kanaler förbättras.

RELATERATHur du skapar din egen musikströmningstjänst med Plex

Låt oss nu säga att Plex inte upptäcker din TV-tuner. Ingen stor sak, starta bara om Plex-webbappen och försök igen. Om det inte fungerar måste du manuellt hitta din tuners IP-adress och ange den i Plex. Du kan besöka My HDHomeRun för att få IP-adressen från en HDHomeRun-box, men du måste kontrollera bruksanvisningen om du köper en annan tuner.

Jag bör också upprepa att det finns en massor av inställningar och alternativ för OTA TV i Plex, speciellt när det kommer till DVR-grejer. Öppna Inställningar och gå till “Live TV & DVR” för att automatiskt ta bort annonser från inspelat innehåll, justera omkodarkvalitet, svartlista kanaler, automatiskt ersätta inspelat innehåll med sändningar av högre kvalitet och mer.