Delhi vertrouwelijk: getalenteerde meneer CM

0
55

Manik Saha

Vorige week was een parlementaire commissie die Tripura bezocht, in het nieuws over het vermeende wangedrag van de zoon van een vooraanstaande minister van Buitenlandse Zaken met een paar leden van het panel bij een lokale vijf- sterren hotel. Maar de reis leverde ook enkele memorabele momenten op. In feite had de deelstaatregering in hetzelfde hotel een cultureel evenement voor de parlementsleden georganiseerd. Het evenement werd bijgewoond door staatsministers en hoge BJP-leiders, waaronder Manik Saha, die vier dagen later de eed aflegde als de nieuwe eerste minister. Saha, zo is vernomen, trakteerde de bezoekende parlementsleden op Bengaalse liederen. “We wisten niet dat er een toekomstige CM in ons midden zat,” grapte een parlementslid.

Goed gebaar: De juridische afdeling van de Kerala University heeft een donatie ontvangen – een meerdelige verhandeling over het octrooirecht, die vier keer het budget van de afdeling voor boeken kost. “Chisum on Patents”, geschreven door Donald Chisum, is een 54-delige verhandeling die voor het eerst werd gepubliceerd in 1978 en kost meer dan $ 15.000 (ongeveer Rs 12 lakh). De donatie kwam van de procureur-generaal van India, KK Venugopal. Venugopal heeft ook een verzameling zeldzame boeken over een breed scala aan onderwerpen — van religie en mythologie tot reizen — die hij twee jaar geleden heeft gedigitaliseerd, waardoor iedereen toegang heeft via een website.

Kleine weergave: Hoewel het congres de NDA-regering in het Centrum heeft bekritiseerd vanwege de recente moorden op Kashmiri-pandits door militanten in de Valley, heeft de partij geen enkele congresleider van de gemeenschap uitgenodigd naar de Chitan Shivir in Udaipur. De enige vertegenwoordigers van J&K waren Tariq Hameed Karra, die een permanente genodigde is voor CWC, en de president van het staatscongres, Ghulam Ahmed Mir. Ghulam Nabi Azad was aanwezig als CWC-lid en Vivek Tankha als Rajya Sabha MP. Men krijgt te horen dat de AICC, verantwoordelijk voor J&K, Rajni Patil, een leider van Kashmiri Pandit wilde uitnodigen en de naam had doorgegeven van Deepika Singh Rajawat, die de familie van het slachtoffer vertegenwoordigde in de verkrachtingszaak in Kathua, maar de voorstel werd niet aanvaard. Rajawat nam onlangs deel aan het congres.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 18 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Uitgelegd: de inhoud en reikwijdte van artikel 142, ingeroepen door het Hooggerechtshof…

Premium

Van Indra's vlag en Krishna's banier tot saffraanvlag: Van de di…

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Zoals GST Council, heb je een platform nodig om de zaken in het centrum van de staat te sorteren… Meer Premium Stories > >