Delhi Konfidentiellt: Talangfull Mr CM

0
56

Manik Saha

Förra veckan var en parlamentarisk kommitté som besökte Tripura i nyheterna om det påstådda misskötsel från sonen till en ledande statsminister med några medlemmar i panelen på en lokal fem- stjärnigt hotell. Men resan gav också några minnesvärda ögonblick. Faktum är att delstatsregeringen hade anordnat ett kulturevenemang för parlamentsledamöterna på samma hotell. Evenemanget deltog i delstatsministrar och höga BJP-ledare, inklusive Manik Saha, som fortsatte med att avlägga ed som ny chefsminister fyra dagar senare. Saha, är det lärt, hyllade de besökande parlamentsledamöterna med bengaliska sånger. “Lite visste vi att en framtida CM satt mitt ibland oss,” skämtade en MP.

Bra gest: Juridiska avdelningen vid Kerala University har fått en donation – en avhandling i flera volymer om patentlagen, som kostar fyra gånger avdelningens budget för böcker. “Chisum on Patents”, författad av Donald Chisum, är en avhandling med 54 volymer som först publicerades 1978 och kostar mer än $15 000 (ungefär 12 lakh Rs). Donationen kom från Indiens justitieminister K K Venugopal. Venugopal har också en samling sällsynta böcker om ett brett spektrum av ämnen – från religion och mytologi till resor – som han digitaliserade för två år sedan och gav tillgång till alla via en webbplats.

Little representation: Medan kongressen har kritiserat NDA-regeringen i centret över de senaste dödandena av Kashmiri Pandits av militanter i dalen, bjöd partiet inte in någon kongressledare från samhället till Chitan Shivir i Udaipur. De enda representanterna från J&K var Tariq Hameed Karra, som är en permanent inbjudan till CWC, och delstatskongressens president Ghulam Ahmed Mir. Ghulam Nabi Azad var närvarande som CWC-medlem och Vivek Tankha som Rajya Sabha MP. Man får höra att AICC som är ansvarig för J&K, Rajni Patil, ville bjuda in en Kashmiri Pandit-ledare och hade vidarebefordrat namnet på Deepika Singh Rajawat, som representerade offrets familj i våldtäktsfallet i Kathua, men förslaget antogs inte. Rajawat gick nyligen med i kongressen.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-nyckel – 18 maj 2022: Vad du behöver att läsa idag

Premium

Förklarat: Innehållet och omfattningen av artikel 142, åberopad av Högsta domstolen…

Premium

Från Indras flagga och Krishna’s banner till saffransflagga: Från di…

Premium

Sanjiv Bajaj: “Behöver precis som GST Council en plattform för att sortera centrum-statsproblem…Fler premiumhistorier > >