De steeds sterker wordende vriendschap van India en Nepal zal de hele mensheid ten goede komen in een opkomende mondiale situatie: PM Modi

0
44

PM Modi en Nepal PM Deuba voeren bilaterale gesprekken in Lumbini. (Foto: Twitter)

Premier Narendra Modi zei maandag dat de steeds sterker wordende vriendschap van India en Nepal en hun nabijheid de hele mensheid ten goede zal komen in de opkomende mondiale situatie. p> Modi in Nepal | Volg hier live updates

Modi, die op uitnodiging van zijn Nepalese tegenhanger Sher Bahadur Deuba een dag lang in het Himalaya-land is bezoek aan Lumbini ter gelegenheid van Boeddha Purnima, zei ook dat de betrekkingen tussen India en Nepal onwankelbaar zijn zoals de Himalaya.

“De steeds sterker wordende vriendschap van India en Nepal en onze nabijheid zullen de hele mensheid ten goede komen in het soort mondiale omstandigheden dat zich aan het ontwikkelen is,” zei Modi tijdens een toespraak op de Internationale Boeddhistische Conferentie in Lumbini.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Premier Modi, die de 2566e Buddha Jayanti Celebration bijwoonde in het International Convention Centre en Meditation Hall in Lumbini, werd vergezeld door zijn Nepalese ambtgenoot Deuba en zijn echtgenote Dr. Arzu Rana Deuba. Onder de andere hoogwaardigheidsbekleders waren verschillende Nepalese ministers.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Net als GST Council, heb je een platform nodig om Center-state iss te sorteren…

Premium

Uitgelegd: waar de kolenblokken staan

Premium

Hoe de inflatiespiraal aan te pakken

Premium

Na Gyanvapi beweegt naald binnen BJP op Kashi, Mathura: ‘Shivlin… Meer Premium Stories >>

“Boeddha is de belichaming van het collectieve begrip van de mensheid,” Modi vertelde de bijeenkomst met monniken, boeddhistische geleerden en internationale deelnemers.

Lumbini, gelegen in de Terai-vlaktes in het zuiden van Nepal, is een van de heiligste plaatsen van het boeddhisme, aangezien Lord Buddha daar werd geboren.

Lumbini p>